Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemniewiem

brak okresu a infekcja?

Polecane posty

Gość niewiemniewiem

Cześć. Miesiączka spóźnia mi się 6 dzień, od 2 dni bolą mnie piersi, znacznie bardziej niż zawsze przed okresem. Dzisiaj czuję co jakiś czas kłucie w podbrzuszu i w okolicach jajnika, a kiedy chciałam sprawdzić śluz, okazało się że po włożeniu palca do pochwy i dotknięciu jej ścianki, na moim palcu zostało takie bardzo gęste białe lepkie coś, natomiast reszta sluzu byla praktycznie przezroczysta z drobnymi białawymi grudkami (jakby ubity śluz, czy coś). Zastanawiam się, czy to nie wskazuje np. na drożdzycę, aczkolwiek to białe "coś" nie miało nieprzyjemnego zapachu. Martwi mnie też brak miesiączki, może to od tego że byłam przeziębiona? Ciążę wykluczam, niedawno wykonałam test, by się upewnić czy nie będzie bobaska :) a poprzedni okres mialam normalnie. Proszę o poradę, czy faktycznie może wskazywać na jakąś infekcję pochwy, i czy to może być powodem opóźnienia okresu?

Gość mysle ze moze faktycznie
sie spoznic przez chorobę.

Gość niewiemniewiem
podnoszę. Naprawdę nikt nie może mi pomóc?

Gość jak najbardziej
może się spoxnić przez infekcje, też od jakiegoś czasu mam problemy z infekcjami i grzybicą i okres ostatnio spóźnił mi się o tydzień a zawsze miałam regularnie co 28-29 dni.

przy grzybicy powinnaś mieć dodatkowe dolegliwości, świąd pieczenie, ból przy oddawaniu moczu...możesz oczywiście profilaktycznie coś zastosować, np maść Clotrimazolum ale miesiączka może opóźnić Ci się z różnych przyczyn, stres, przeziębienie,owulacja mogła być później niż zwykle .... najlepiej umów się do gina on rozwieje twoje wątpliwości, pobierze wymaz pochwy bada czy są obecne drobnoustroje... rozumiem że jesteś osobą która współżyje, skoro podejrzewasz u siebie infekcję?

Gość ania do wernera
infekcja nie ma nic wspólnego ze współzyciem ja miałam infekcje pochwy na długo przed 1 współżyciem!!!

Gość gosiaaa85
te grudki mnie niepokoją, lepiej się przebadaj, bo może to być grzybica, jeśli masz jakieś inne objawy np. świąd to polecam provag żel do smarowania, bo bardzo dobrze łagodzi, grzybica we wczesnym stadium nie musi dawać bardzo niepokojących objawów, ale te grudki to już jest powód by iść do ginekologa, im wcześniej zaczniesz leczenie tym lepiej