Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość younomyeye

Proszę o rade doświadczone mamy, ciąza czy nie?

Polecane posty

Gość younomyeye

Witam wszystkie doświadczone mamy, staramy się z mężem o dziecko, okres aktualnie spóźnia mi sie 5 dni, testu jeszcze nie robiłam, ale tak na prawde wszystko wskazuje na to ze okres przyjdzie poniewaz mam wszystkie objawy na @, powiedzcie mi proszę, czy mialyscie podobnie czyli objawy na okres a okazalo sie jednak ze jestescie w ciąży czy niestety nie ma szans na ciąze przy objawach typowo okresowych?

zazwyczaj pierwsze objawy ciążowe to takie jak na @. Mdłości, osłabienie itp. przychodzą już po terminie @ tylko test da Ci odpowiedź

Gość lidzia801
Pewnie, że są szanse na ciążę. Często objawy "jak na okres" są takie właśnie same jak objawy ciąży.A cykle masz regularne??Skocz po test i będziesz wiedziała na czym stoisz:)

Ja miałam objawy takie jak na @ i to właśnie mnie zmyliło, ale zrobiłam test i były 2 kreseczki.

Też takie miałam objawy jak na @. A do tego takie białe mi leciało, w dużych ilościach. Zrób test, ale wygląda to na formalność...

Gość younomyeye
na razie jeszcze w pracy siedze ale po pracy skocze odrazu po test:), troszkę sie boje rozczarowania:( dlatego jeszcze nie byłam robić testu, na początku piersi mnie jeszcze bolały teraz nie bolą, tylko podbrzusze pobolewa, właściwie wszystko tak jak na okres i sie zastanawiam ? a cykle mam regularne wiec nie wiem:)

Gość younomyeye
a śluz czym sie charakteryzuję?

śluz to sprawa indywidualna. Wiele kobiet ma biały w dużej ilości. Z kolei część tak ja np. ja ma sucho bardzo

Gość witam kolezanke mam podobnie
dzis mam dostac okres bo teraz dostaje co 31 dni nie co 30 a ze tez sie staramy , i objawy na @ mam u ciebie to juz 5 dni spoznienia , ja poczekam moze jutro tez nie przyjdzie okres to pojutrze zrobie ale wtapie w to u ciebie szanse sa spore pozdrawiam:)

Gość younomyeye
ja właśnie mam raczej sucho:), ale ogólnie jakoś dziwnie czuję się podniecona jak bym była w czasie jajeczkowania, zazwyczaj przed okresem to mi nie mam zadnej ochoty na seks a teraz :P ja nie wiem to normalne?:P

ja mysle ze zobaczysz 2 krechy :)

Gość Przyszła * mama
Najpewniej jesteś w ciąży :) Ja w swojej pierwszej ciąży miałam identyczne objawy :) Tym bardziej że jak piszesz, cykle masz regularne. Co do śluzu, to w pierwszej ciąży nie miałam go chyba wcale, za to w kolejnej już bardzo dużo. To biała średnio gęsta wydzielina, czasem przechodzi w przezroczystą, ale to chyba faktycznie sprawa indywidualna. Gratuluję!

Gość Ja ostatnio miałam podobnie
Staram się już 1,5 roku, nieraz miałam zawirowania w długości cyklów, ale ostatnio miałam jak w zegarku- co 28 dni. Kiedy wiec miesiaczka sie spóźniała nie chciałam się zbyt szybko cieszyć, ale z każdym dniem kiełkowała we mnie nadzieja... 4 dnia zrobiłam test- negatywny :o okres spóźnił się 6 dni, kolejne cykle już znowu miałam normalnie.... Dlatego nie ciesz sie przedwcześnie, bo to tylko niepotrzebnie się nakręcasz, ale oczywiscie trzymam kciuki- rób test i napisz jaki wynik :)

Gość younomyeye
nie wiem, czy są spore, wole się nie napalać bo nie chce się rozczarować:(:( 5 dni czy ja wiem czy tak sporo? mam nadzieje ze sie udało ale mówie czuje jak bym miala za chwile dostać okres wiec pewnie dostane i Dupa:(

Gość Gość
Tak u mnie były objawy jak na @ ból brzucha jak zwykle,nawet zakupiłam podpaski..bo akurat nie miałam a zbliżała się Niedziela...i podpaski czekały 9 miesięcy..:P

no ale jak tu sie nie nakrecac ? hehe przyjdzie okres to przyjdzie , zobaczy sie 2 krechy to zobaczy wszystko jakos sie przyjmnie do siebie ja czuje ze dostane okres :) nigdy mnie to nie myli a co ja sie testow narobilam w dniu spodziewanej miesiaczki negatywny- okazalo sie prawda spoznil mi sie - negatywny tez sie potwierdzilo zeby mozna bylo z matka natura pakt zawrzec , brak okresu 100% ciaza bylabym w 7 niebie :) a chorowalas? mialas jakis ciezki stres ? bo to tez moze opoznic ja mam dzis dostac , ale znajac moje szczescie to dostane , badz jutro wieczorem przyjdzie aby mi psikusa zrobic bym sie troche na krecila ze moze sie udalo :O takie to psie zycie hehe

Gość younomyeye
ale zastanawia mnie właśnie ta dziwna ochota na seks, nie wiem chciałabym bardzo, ale właśnie nie chce sie nakręcać, raczej podchodze pesymistycznie do tego, wole pozytywnie się rozczarować niż negatywnie

Gość younomyeye
znająć i moje szczęście też dostane okres, własnie ja nie mialam w ostatnim czasie żadnych stresów, chorób , wyjazdów ani nic podobnego.wiec nie wiem ;p miło by było gdyby okazalo sie ze ejstem w ciąży:) , byłaby to moja 1 ciąża, dlatego tak się tu podpytuje jak to wygląda, bo narazie jestem zielona w tym temacie aż wstyd:)

Heh, ja wiem, ze ciężko sie nie nakręcać, choć to 1,5 roku nauczyło mnie cierpliwości ;) już nie nakręcam się tak bardzo, już kłucie jajnika czy ból piersi nie jest pewnym objawem ciąży, już mdłości od nadmiaru kawy nie są pewnikiem ciąży ;) Był moment, na początku, że wymiotowałam rano trzy dni z kolei... Dzisiaj wiem, ze to była psychika :(

younomyeye o której kończysz pracę, bo sama jestem ciekawa wyniku :P

Zawsze pierwsze objawy ciąży, są takie jak na @. W nielicznych przypadkach dochodzi do tego coś jeszcze.

Gość younomyeye
ten test mozna wieczorem robić? czy epszy pewniak bedzie rano?:P zawsze jakrobilam to wiecsorem;p dlatego ytam, prace koncze o 16. wiec zanim zrobie zakupy bede ok 17 w domu :)

Gość younomyeye
czyli te ciążowe objawy są identyczne jak te okresowe? no mi dochodzi ochota na seks heh

Gość lidzia801
Jeśli już 5 dni spóżnia Ci się okres to test powinien wyjść o każdej porze. Mi spóźniał się tylko 1 dzień w pierwszej i drugiej ciąży, robiłam je popołudniu i obydwa wyszły z dwoma krechami :)

Gość younomyeye
oki to zrobie po pracy, ale powiem szczerze obawiam sie, czuje strach heh

Gość lidzia801
No jest to stresujące, ale niepewność też jest denerwująca. Nie nakręcaj się za bardzo, bo róźnie to bywa, ale życzę Ci pozytywnego wyniku :) I daj znać co wyszło :)

to zycze autorko 2 krech :) tez dam znac czy dostalam @ czy nie :D

Gość younomyeye
ja nawet z podpaską już chodze bo mam wraźenie ze zaraz dostane okresu heh:) oczywiscie chciałabym go nie dostać :) ale różnie bywa, alew ostatnim czasie mialam dużo przyjęc weselnych i przy tym dużo alkoholu:( gdyby sie okazalo ze jestem w ciąży, to jakie byly by konsekwencje wypitego alkoholu ;/?

Gość younomyeye
słyszałam kiedyś od znajomej że podobno w piwerwszym okresie ciąży nawet setka wódki zabija zarodek? czy to prawda?