Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krav maga

Krav Maga

Polecane posty

Gość krav maga

Kusi mnie, żeby się zapisac na treningi. Czy ktoś z Was trenuje i mógłby mi napisać, jak wyglądają treningi? Uprawiałam dawno temu karate, ale nie jestem już najmłodsza, do tego moja kondycja jest beznadziejna :O Na karate każde zajęcia rozpoczynały się półgodzinną rozgrzewką, teraz chyba bym po podobnej umarła :O Zależy mi raczej na tym, by nauczyć się bić, by czuć się bezpiecznie.

Gość krav maga
Dziękuję, Bazienko, o takie informacje mi chodziło :) W łebku mam wszystko o.k., jak mniemam ;) A jak trenujecie? Każdego dnia z innym partnerem, co narzuca trener, czy sami się dobieracie w pary z wybraną osobą?

Gość Kafe poradnik
Ale musisz być świadoma, że krav maga to najbzrdziej brutalna walka chyba nie chcesz taką się stać?

Gość e tam... kup pistolet
będziesz "bezpieczniejsza", jeśli na "bezpieczeństwie" ci zalezy

Gość krav maga
Jak mnie ktoś zaatakuje, to raczej nie będę uważać, żeby tylko nie byc zbyt brutalną :O Pistoletem łatwo zabić i trafić do więzienia Więc proszę, nie komentujcie, tylko wypowiedzcie się na temat.

{ Ale musisz być świadoma, że krav maga to najbzrdziej brutalna walka chyba nie chcesz taką się stać? } Stopień brutalności określa ilość ofiar. Więc to co zacytowałem to bzdura. Tak jak twierdzenie że mma jest brutalniejsze od boksu. Statystycznie w boksie zawodnicy odnoszą więcej kontuzji.

Gość krav maga
No właśnie, nic dodać, nic ująć.

Gość uuupppppppp
uuuuuuuuuuupppppppppppppppp

Gość trompek
"Ale musisz być świadoma, że krav maga to najbzrdziej brutalna walka chyba nie chcesz taką się stać?" najbardziej brutalnie to "kravisci" maja zryte baniaki :D

Gość uuupppppppp
uuuuupppppppp

Trenuje od roku. Poszlam pierwszy raz i przepadlam, ciezko bylo na poczatku, bo mam prace siedzaca i przez kilka lat sie prawie nie ruszalam. Poszlam zgubic troche kg, a zapragnelam byc sprawna. Bardzo mi sie podoba, czuje sie sprawniejsza, pewniejsza siebie, dobre na stres. Dwa tygodnie temu mialam 4 godzinny test na II stopien - przezylam! :) Jestem po 30, chodze 3x w tygodnie, dwa na Krav i raz na kondycyjny worek. Daje rade :)

Gość a czy to nie jest niebezpieczn
Na przykład ktoś, kto zajmuje się spirytyzmem lub poszedł do jasnowidza czy astrologa, zadzierzgnął w ten sposób więzy. Nie będzie to jeszcze przypadek opętania, lecz osoba ta będzie związana przez złe duchy. Będzie miała stany lękowe, które mogą doprowadzić aż do samobójczych myśli. Wszystkie praktyki okultystyczne owocują duchową destrukcją - czy to wtedy, gdy jesteśmy „zżerani od środka", czy też gdy „gnijemy od zewnątrz", czyli jesteśmy dręczeni przez niemoralne myśli lub praktyki albo owładnięci niszczącą pychą.