Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgaga12

Ślub w piątek

Polecane posty

Gość zgaga12

czesc dziewczyny, czy ktoras z Was miala lub planuje ślub w piatek ? my rozważamy taką opcję , ze względu na dużo wolnych terminów na 2011 r. tylko zastnawiamy się czy to nie spowoduje, ze wielu gości na weselu się nie pojawi..

Gość paproteczka
ja biore slub w piatek; tez sie nad tym zastanawialam, ale osoby ktore chca byc ze mna w tym dniu nie widza problemu, a niezadowoleni zawsze sie znajda:)

Gość paproteczka
aha wybralam godz. 16.30 a nie 15 z tego wzgledu

ja mialam w sobote ale moje 2 kolezanki mialy w piatek i troche mi opowiadly o przygotowaniach, no i bylam na weselach. zakladm, ze chcecie koscielny no i tu w zaleznosci od parafii moze sie pojawic problem (w 1 parafii znajomym ksiadz odmowil udzielenia slubu w piatek wiec brali w innym kosciele). piatek to dzien Męki Panskiej wiec nie powinno sie swietowac w tym dniu i jesc miesa. potrzebna jest specjalna dyspensa dla mlodych:D a jesli chodzi o sama organizacje to ceny weles sa nizsze na piatek. ale z tego, co zaobserowowal to goscie wychodza duzo wczesniej bo kazdy jest po pracy, zmeczony i nie ma sily na zabawe do rana. za to plusem jest odpoczynek 2udniowy po:). problem z przybyciem moga miec goscie z innych miasc bo juz musza brac urlop

Gość zgaga12
paproteczka dzieki ;) my nawet nie myslelismy o tym , ze ktos moze byc niezadowolony ..bardziej obawiamy się, ze goście ( szczególnie weselni ) nie będą mogli wziąc wolnego z pracy np .. szczególnie Ci z innego masta. ale faktycznie ...może ślub o późniejszej godzinie ułatwi sprawę..

Gość zgaga12
tia...z kościołem może być problem...no i z częścią rodziny , która w piątki nie je mięsa..To jeszcze zostaje Boże Ciało ;) też znaleźliśmy wolny termin w pięknej sali :)

Gość bukaa
każdy ma 26 dni urlopu, więc przeznaczenie jednego dnia ne ślub nie powinno być problemem, jeżeli tylko wiedzą o tym odpowiednio wcześniej, bo w grudniu mozna mieć już cały urlop wybrany. Sądzę, że poza skrajnymi przypadkami przybycie na ślub i wesele to tylko kwestia dobrej woli. Godzina ceremoni nie gra tak bardzo roli, bo po pracy większość i tak nie jest w stanie się wyrobić się nawet na 16.30, chyba że jest nauczycielem i pracuje do 12 ;)

My ślubowaliśmy w piątek i nie było żadnego problemu ani z kosciołem, ani z gośćmi. Ogólnie fajnie, bo na spokojnie, mało ludzi, nawet żadnej bramy nie było;-) Z kolei jak byłam tydzień przed ślubem, w sobotę, rozmiawiać z organistką, widziałam 3 śluby pod rząd, w tym jeden z pompą. Młoda para w kabriolecie, piski, krzyki, 5 autokarów gości, którzy szczerze mieli gdzieś, że następna para za chwilę będzie wchodzić do kościoła...Masakra jednym słowem, w tym momencie ucieszyłam się,że u mnie będzie spokojnie. Inna sprawa, że to duża parafia, więc słubów jest mnóstwo, a do tego wrzesień.

Gość dobra opcja
można negocjować cenę sali, po weselu goście mają dwa dni na dojście do siebie i nie mają rozwalonego na pół weekendu a wzięcie dnia urlopu żeby przyjechać na ślub to naprawdę żaden problem

tylko i wyłacznie wpiątek, te wszystkie soboty weekendy są bez sensu, terminy pozajmowane na lata w przód a z piątkiem nie ma problemu

Ja mialam slub w piatek. Bylo bez problemu, goscie sie zjechali z calego swiata. Tylko, ze my(mlodzi) skonczylismy impreze dosc wczesnie, okolo 1 bo musielismy jechac do hotelu na lotnisku i zlapac lot na miesiac miodowy o 5 rano :) Ale goscie bawili sie do niedzieli :D