Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmakajaiajaa

Czy warto sie odchudzic na 3 miesiace przed planowana ciaza

Polecane posty

Gość mmmmmmmmakajaiajaa

Waze ok 70 kg.(zostalo mi po pierwszej ciazy) za jakies 2-3 miesiace chce znajsc w kolejna ciaze.Ale zle sie czuje ze swoja waga.Pakowac sie w jakas diete?

Gość ciezarowkaa25
jakąś rygorystyczną dietę nie koniecznie - ale w zdrowe wartościowe odżywianie plus ćwiczenia jak najbardziej

Gość vi_
napewno nie warto przechodzić na dietę mocno ograniczającą - organizm będzie osłabiony i pozbawiony wielu witamin i minerałów. Stawiałabym na intensywny wysiłek fizyczny i zdrowe odżywianie

zacznij zdrowo żyć. porzadne jedzenie, ruch. z pewnością schudniesz a organizm nie osłabi się od trudnej diety za to wzmocni się od witamin:)w sam raz przygotowanie do ciąży

Gość kfiatuszka_81
zgadzam się z Madzianką. ja też sobie schudłam, na dodatek w dniu testu ciążowego rzuciłam palenie i oto w 7 mcu ciąży mam ok 20 kg na plusie...

Gość pytankoooo
jak najbardziej-tylko to nie moze byc dieta typu:nic nie jem,zyje o chlebie i wodzie. po prostu zdrowo sie odzywiaj,rob jakis sport. jak zajdziesz w ciaze to mozesz i sport i diete kontynuowac. i byc moze waga ci spadnie,albo przez kilka miesiecy ciazy bedzie sie utrzymywac na tym samym poziomie. ja tak mialam.wazylam 64 jak zaszlam w ciaze i do 6 msc wazylam tyle samo.rosl mi brzuszek tylko,a z boczkow schodzilo sadelko.

jeśli w ciązy będzie dalej zdrowo się odżywiać to nie będzie efektu jojo. ja też przed ciążą schudłam-i to nie mało. byłam na dość ciężkiej diecie i w dwa miesięce schudłam 20kg. w ciąży nie przytyłam 20 kg. nie przytyłam w sumie nic ale to już inna historia

Gość pytankoooo
alonuszka-to ile wazylas zachodzac w ciaze? 20kg w 2 msc-duuuzzzo!

jak zaszłam w ciążę to ważyłam już 50. źle doczytałam:)dzień przed porodem też ważyłam 50-więc zamiast tyć to chudłam. no ale to już nie był powód do dumy:O

Gość do alouszka
na jakiej diecie schudłaś tak szybko?? błagam pomóz bo sie załamie moją wagą :O

ja stosowałam dietę niskowęglowodanową. zaczęłam od south beach. pierwsze dwa tygodnie wypełniłam jak było w zaleceniach. później wprowadziłam więcej produktów ale starałam się używać jak najwiecej tych z z pierwszych 2 tygodni. ważne tylko , zeby po zakończeniu diety nie rzucić się znowu łapczywie na jedzenie. dieta jest fajna bo naprawdę się chudnie i nie głoduje się na tym. trezba tylko trochę silnej woli. najlepiej mieć porządna motywację. ja bez tego pewnie nie zaszłabym w ciążę więc stosowałam się do zasad bardzo pilnie

Odchudzać się -NIE. Przejść na zdrowe odżywianie -TAK Jak zaczniesz jeść pełnowartościowe śniadanie które jest najważniejszym punktem dnia,jeść często ale mniej,ograniczysz cukry ,węgle,tłuszcze to na bank schudniesz parę kilo :)

Gość do alonuszki
a jak wygladal np.twoj dzien:chodzi o posilki. jak czesto jadlas i co

jadłam przepisowo 5 posiłków- 3 normalne, 2 przekąski. ale trzeba pamiętać o tym , zeby używać odpowiednich składników