Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maksaaaaa

JAk mnie wkurwiają te baby w urzedach!!!!

Polecane posty

Czekam na pozwolenie z Urzedu Miasta na wykonanie ogrzewania gazowego.CZas oczekaiwania-6 tyg.Czekam juz 5 tydzień.Dzwonie dzis do baby a ta mi mówi ze brakuje mi jeszcze jednego papierka.Mówie jej że przy skladaniu papierów nic mi nie mówila i dlaczego dopiero po 5 tyg mi o tym mówi,kiedy ja juz chce zaczać prace instalacyjne???!!!Kurwa a weź sie odezwij to Ci jeszcze babsko na zlosc bedzie zwlekac z wydaniem pozwolenia!Jak mnie wkurwiaja te urzedasy!Sobie to zalatwiaja wszystko "od reki" a komuś to kurwa każą czekac.Ciekawe kiedy zaloze te ogrzewanie?Pewnie na wiosne a cala zime bede marzla :O

Gość siedza za biurkiem
i mysla ze maja władze ! ot cała polska 1

A co jeszcze jest smieszne?Jak zalatwialam papiery to z Urzedu Miasta wyslala mnie do Administracji(drugi koniec miasta)po numer dzialki na ktorej stoi blok a w administracji mi powiedzieli-musiala pani trafic na jakiegos urzedasa bo nr dzialki to oni maja w komputerze i sami moga sobie wpisac :O TAk wiec robia z czlowieka idiote!Wrrrrr😠

Gość pokolo68i
ja czekałam 5 miesięcy,okazało się że pozwolenia muszę mieć z różnych instytucji-zakładali mi ogrzewanie w grudniu 2 tygodnie przed terminem porodu

Gość pokolo68i
a dziś facet w skarbówce powiedział,że powinnam coś wiedzieć,bo to coś wynika z ustawy.Więc mówię,że mnie nikt o tym nie poinformował.On mi na to,że o tym się nie informuje,trzeba znać przepisy.Zaśmiałam się:"no właśnie"bo ską niby przeciętny człowiek ma znać wszystkie przepisy?

Gość ja pracuje w urzedzie
skonczylam prawo moja szefowa jest pani inz. budownictwa :(:( tragedia jakas kobieta w ogole nie zna przepisow czesto postepujemy niezgodnie z prawem bo ona nie zna regulacji a na moje uwagi powtarza ze to ona jest szefem a ja tylko pracownikiem

Nie narzekaj na baby w urzedach a na procedury i przepisy ktorych te baby nie wymyslaja. Po mnie tez jada, ublizaja itd bo nie chce im wyplacic pieniedzy. Z czego? Z wlasnej kieszeni? Ludzie nie rozumieja, ze pieniedzy urzad nie ma i ich to nie obchodzi. Chcą miec i juz. A taka bieda urzedowa baba co ma zrobic? Musi byc mila, bo nic powiedziec nie wolno i cierpliwie wysluchac i uspokoic petenta. Nie jest tak prosto. A to ze Tobie kazali doniesc jeszcze jakis papier? Hymm, moze to nie wina tej "baby" u ktorej wniosek zostawialas? Czasem szefostwo pozniej jeszcze sobie cos dodatkowego wymysla, a ta "baba" wychodzi na glupia bo to ona musi poprosic o dodatkowy papier, a nie powie przeciez ze szef jej kazal.

Ja juz wszystko mam,teraz tylko to pozwolenie z Urzedu Miasta.A tak ogolnie to cala ta biurokracja trwa juz od lipca czyli czwarty miesiac:O Polska to jednak popieprzony kraj.Dlaczego urzedy nie mogą miedzy soba za pomoca komputerów dostaczać sobie potrzebnych numerów,adresów itp?Dlaczego czlowiek jest wysylany od urzedu do urzedu,pisze te podania i czeka na rozpatrzenie tygodniami???Niby chcemy byc tacy ekologiczni a tyle paieru marnuje sie na tę biurokrację :O

rurka_z_kremem ale ta kobieta wmawia mi że mnie informowala o tym brakujacym papierze,kiedy ja na 100% jestem przekonana ze tego nie mowila(bylam z mezem i on tez nic nie slyszal)Ale babsko mnie zbylo slowami-nie bede z pania dyskutowac :OA tak na marginesie to one nic nie robia,tylko kawke pija a sprawy zalatwiaja przed końcem terminu,tak jak moją.Raz bylam swiadkiem takiej rozmowy miedzy babsztylami: -Wiesz,musze dzis skoczyc do (gdzieś tam)i kurcze,chyba nie zdąże po pracy -To idź teraz,w czasie pracy -No cos TY.... I tak pracuja urzedasy pierdolone 😠

Gość ja pracuje w urzedzie
wkurzona na maksaaaaa ja jeszcze cos dodam od siebie na prawie chodzilam na kurs elektronicznego urzednika i tak wyraznie bylo powiedziane ze urzedy nie moga same miedzy soba wymieniac sie informacjami bo mail rozmowa tel itp nie jest dokumentem a w administracji tylko poprzez dokumenty ktore sila rzeczy sa uwierzytelnione prze dpodpis i pieczatke mozna dokonywa cprzeplywu informacji zeby byly one wiarygodne i potwierdzone pracuja nad skomputeryzowaniem biurokracji ale do tego potrzebna jest dzialalnosc podpisu elektronicznego ktory jest drogi zreszta to bardzo skomplikowana sprawa ehhh

ja pracuje w urzedzie- a o tym to nie wiedzialam...Dziekuje za wytlumaczenie ;)

To jest stereotyp ze "baby w urzedach pija tylko kawke". Chcialabym tak miec. I mimo ze posiedze chwilami na kafe w czasie pracy to sa momenty, ze czlowiek nie wie jak sie nazywa. Do tego pracuje sie za male pieniadze i jest sie wykorzystywanym na maksa. Tej kobiecie glupio bylo sie przyznac do wlasnego bledu i dlatego wmawiala Tobie, ze mowila wczesniej o tym papierze. Fakt, wszyscy popelniamy bledy, ale o ile sie nie myle, powinnas dostac odpowiedz na wniosek w ciagu 30 dni. Tak jest przynajmniej u mnie.

Powinnam dostac wniosek w ciagu 30 dni a czekam juz 5 tyg.Malo tego dopiero dzis dowiedzialam sie ze brakuje jednego papieru.Gdybym nie zadzwonila to jeszcze dzis bym o tym nie wiedziala bo basko wyslalo wczoraj do mnie list,ktory moze isc,znajac Poczte Polska,nawet dwa tyg :O Sorki ale raz w zyciu spotkala mila urzedniczke a tak to do tej pory mialam "przyjemność" spotykac takie babsztyle,które zachowuja sie tak, jakby za tym swoim biureczkiem siedzialy za kare :O

Ja tez juz uslyszalam od petenta tekst "ze za biurkiem siedze za kare". Moze ma racje, ale cierpliwosc kiedys sie konczy. Jesli facet/babka nie rozumie co do nich mowie, ze pieniedzy dla nich nie wytrzasne z powietrza, kiedy zaczynaja podnosic glos, to ja juz niestety nie daje rady. Jak juz cos odpowiem co pojdzie im w piety to ja juz jestem najgorsza i od razu pierwsze co robia to pisza skargi. Przyzwyczailam sie, ale jestem specyficznym urzednikiem, moze zbyt szczerym;)

rurka jesteś z Trójmiasta?Może pracujesz w Urzedzie Miasta Gdynia?:P

Gość ...

Urząd otwart 7:30-15, okienka dopiero od 8 bo przecież przerwa przed pracą musi być. Jedna pani obsługuje druga idzie na kolejną kawkę i tak z 5 babek sobie siedzi i plotkuje. Raz usłyszałam w urzędzie pracy ,,była umowiona pani na jutro,, w kolejce nie było nikogo oprocz mnie... 

Tylko pomyślę o jakimś urzędzie to się denerwuje, myślę że wkrótce zaczne brać proszki na uspokojenie.