Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spalanie,kalorie,nie wiem

Jak to jest ze spalaniem i kaloriami?

Polecane posty

Gość Grubaska Maryska
No to teraz mi mądralo powiedz:pWynik jest taki: BMR:2480 Activity:1292 Total:3772

To teraz powiem ... ze ten wynik jest nierealny ;) Zmien plec ... to znaczy ... male -> female i uwazaj z wpisywaniem aktywnosci, bo ten licznik naprawde jest na nia czuly i bedzie OK :)

Gość Grubaska Maryska
Wez mnie nie denerwuj,wszystko wpisalam poprawnie.Taki wyszedl mi wynik.Nierealny,bo ty tak mowisz?:D

Qrcze ... nie nadaje sie do rozmowy z Toba :( ;) Mialas zaznaczone male - facet, a nie female - kobieta ... wpisalem Twoje dane i wyszlo mi, ze nawet przy 250cm wzrostu nie mialabys BMR na poziomie 2400 ... jak zmienilem na male - to przy 165cm tyle wychodzilo :) Do uslug.

Gość Grubaska Maryska
A właśnie,że spędzam:p Dobra Borsuk nie łam się,wszyscy są dla ciebie mili chciałam być inne:p No dobra,wyszło tak BMR 2038 Activity:510 2548 No to co co oznacza? Ile mam jesc by schudnac?

BMR = tyle potrzebujesz kcal do zycia, przy zalozeniu, ze np. caly czas spisz / lezysz Activity - tyle dodatkowo mozesz zjesc ze wzgledu na aktywnosc fizyczna. 2500 to Twoje dzienne zapotrzebowanie. Zeby schudnac ... srartuj od 2000 ... ale jeszcze ... w jaki sposob spedzasz polowe dnia bardzo aktywnie ... jesli jest to cos, o czym mozna pisac tylko po 22 ... to sie wstrzymaj ;)

Gość Grubaska Maryska
Pracuję przy przysłowiowej "szmacie" za granicą,więc ruchu to mi nie brak.Mam 20 lat.Kurdę,ale ja nie chudnę juz od dluzszego czasu.Opisalam ten problem w swoim pierwszym poście. Aha.No i zapewniam Cię,że to nie jest lekka robota:-o

Skoro nie jest lekka, to pewnie zapotrzebowanie nawet jeszcze wyzsze - kolo 2800kcal pewnie . Ale jesli nie liczysz kcal na co dzien to ... jak napisze - jedz 2300kcal na dzien i sie zobaczy ... to sie i tak nie zobaczy ;)

Gość a mnie wyszlo
Borsuku a mnie wyszlo 1745 total, czyli zeby schudnac wystarczy odjac 500 kcal dziennie? tzn., ze 1245 kcal to dla mnie optymalnie? czy sie myle? dzieki za odpowiedz.

Gość Grubaska Maryska
liczę,liczę kalorie.

@ a mnie - im nizsze zapotrzebowanie, tym mniej sie odejmuje. Sprobuj 1500 ... ale to tez nie jest tak, ze chodzi tylo o kalorie, bo wazne jest takze to ... co sie je. Nie mozna jesc za duzo weglowodanow podczas jednego posilku - szczegolnie prostych. @ Maryska - to swietnie :) Zatem sprobuj 2300 i najwiecej kcal spozywaj przed okresem (nie chodzi o miesiaczke :P), jak i w czasie, wzmozonej aktywnosci.

Gość Grubaska Maryska
Hehe:p Trudno będzie,bo rozpoczynam pracę o 9 rano i kończę o 16. W poniedzialki mam caly dzien prasowania i tylko 45 min przerwy we wtroki caly dzien pastowania podłóg Sroda ogolne sprzatanie caly dzien Czwartek ogólne Piątek prasowanie koszul caly dzien Mam tylko jedną przerwę.Nie ma lekko:p

Gość a mnie wyszlo
Dziekuje Borsuk :) A czy 200 g makaronu zwyklego na jedna porcje to duzo? Albo 100 g pelnoziarnistego,ciemnego chleba? Nie znam sie zupelnie na tym :( czy znasz jakas dobra stronke gdzie mozna sie troszke poduczyc ogolnie o weg., bialkach i tluszczach...?

200g makaronu to raczej sporo, bo to ok. 700kcal. 100g pelnoziarnistego to ok. 200kcal, zatem troche malo ;) No i musisz mieszac wszystko, do chleba np. jakas szynke (bialko). Mozesz poprzegladac tabele kaloryczne, zeby zobaczyc z czego dany produkt sie sklada: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/ http://vitalia.pl/index.php/mid/64/fid/971/kalorie/diety Sprobuj uzyc google, np: http://lmgtfy.com/?q=w%C4%99glowodany ;)

Gość a mnie wyszlo
Borsuk dziekuje za stronki, zaraz sobie zajrze. A co do mojego pytania to chcialam wiedziec czy 200 g makaronu to duzo weglowodanow jak na jeden posilek a nie kalorii.... no i mialam na mysli ugotowany makaron, wiec to okolo 220 kcal a nie 700. Przeciez bym nie zjadla na raz 200 g makaronu niegotowanego po ugotowaniu! To chyba porcja dla slonia ;) No i jem oczywiscie wszystko razem, nie stosuje zadnej diety nielaczenia czy cos w tym stylu. Do chleba tez jem kielbase, szynke, jajka, twarog, serki, ser zolty itd. Chodzilo mi o weglowodany a nie o kalorie. Ale dzieki za odpowiedz i psowiecenie czasu, pozdrawiam :)

Ah, ok ... ale 200g makaronu - nie ugotowanego - to nie jest wcale taka duza porcja :classic_cool: A jesli Tobie chodzilo o ugotowany ... to z kolei troche malo ;)

Gość a mnie wyszlo
hahaha :D prawie zawsze jak Cie czytam, musze sie smiac ;) zabawnie piszesz i dobrze wplywasz na moj humor. Slodkie buziaczki od Malgosi 😘🖐️

spalanie,kalorie,nie wiem - sluchaj, to ja mialam podobnie w ciazy przytylam 36kg. Po wyjsciu ze szpitala mialam juz 12kg mniej, potem w ciagu tyg spadlo jeszcze z 7kg a potem zaczela sie dieta Jadlam ... 1000-1200 kcal. wykonywalam wszystkie prace w domu (prawie ze biegiem - tyle tego bylo) i chodzialm na spacery po godzinie 6 m-cy po urodzeniu mialam taka sama sylwetke jak przed ciaza martwilam sie o to karmienie i czy dziecku nie szkodzi, ze malo jem Ale brat lekarz powiedzial, ze piers jest tak skonstruowana, ze wezmie wszystko z organizmu ile trzeba i dlugo musialabym sie glodzic, zeby zabraklo odpowiednich skladnikow w mleku. Jadlam zdrowo - warzywka, salatki, 0 slodyczy, malo weglowodanow Dziecko ladnie roslo, a ja chudlam, wiec sie nie przejmuj, ze za malo - ja jadlam jescze mniej trzymam kciuki acha uwaga! jak skonczylam karmic to przytylam automatycznie 6kg, wiec uwazaj Ja znow jestem na diecie. pozdrowienia

Gość Grubaska Maryska
Borsuku,idąc za Twoimi radami przytyłam 3 kg..Nie wiem czy to od tak duzej ilosci kcal czy..Co mam robic?Nie wiem,więc prosze doradz coś,bo moja waga albo stoi albo idzie w gore mimo stosowania się do diety.I tak odkad schudlam 20 kg

To jest raczej niemozliwe, zebys nabrala 3kg tluszczu na diecie 2000kcal, przy zapotrzebowaniu +- 2500kcal w niecaly tydzien ;) Podszyw - prowokacja? ;) A ile kcal wcinalas na co dzien przedtem? - pytam, wierzac, ze to nie jest prowokacja. Jesli zaczelas jesc weglowodanowo to mozliwe, jesli przedtem jadlas minimalnie, ze organizm z powrotem "nabral" wode (nie w usta), zeby ... wlasnie przyswajac weglowodany. Mam nadzieje, ze nie wcinalas slodyczy.

Gość gfjvjvjhbhj
każdy organizm jest inny i trzeba dopasować dietę do siebie ja przez dwa lata próbowałam schudnąć na wiele sposobów ale zaczełam chudnąć dopiero, gdy wywaliłam z jadłospisu chleb, ziemniaki, w ogole wszystko mączne, biały ryż

No wlasnie chodzi o to, ze kazdy zdrowy organizm jest taki sam (reakcje biochemiczne), dlatego nauka zwana dietetyka ... sie na cos przydaje :)

Gość Grubaska Maryska
Nie Borsuk to nie prowokacja..Waga pokazuje wyraznie..Sluchaj ja duzo czytam,zakupilam sobie nawet ksiazke o dietetyce i zdrowym odzywianiu. Jem podobnie odkąd zaczelam prawdziwa walke z kilogramami..Wtedy to wlasnie schudlam te 20 kg i nie chudne do dzis od tamtej pory..A teraz jeszcze +3 kg:( szok

Jeśli spożywając tyle kalorii czujesz się słaba lepiej zwiększ ich ilość, bo zdrowie jest najważniejsze. Zamiast tego zacznij stosować jakiś suplement diety, ale o umiarkowany, delikatnym działaniu. Wydaje mi się, że dobry byłby proszek zasadowy Langsteiner, który dodaje się codziennych posiłków. Jeśli chodzi o mnie myślę, że zacznę go stosować.

Gość boni_ta
a co to jest, napiszesz coś więcej? ja jem tylko błonnik w proszku ale o tym nie słyszałam na co to wpływa?