Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do;cocojambooo

nie zaproszono mojej niepelnosprawnej corki na slub kuzynki

Polecane posty

chciałam powiedziec jeszcze, ze prowokacja czy nie. jestem osobiscie zbulwersowana ta sytuacja i ide sie przejsc ochłonąć :o

dziecka wlasnej siostry czy brata nie zaprosic. paranoja! powiedz swoim rodzicom, ze postawia te swoje ukochane rodzenstwo w niezrecznej sytuacji. po rozdaniu zaproszen wyglądajj podobnych topików na kafe..

Gość kwadrattowa
No własnie. Jak trzeba postawić kreskę, to trzeba. Jak by mi to tak spędzało sen z powiek, to bym zadzwoniła po rodzinie i spytała np. co dają w prezencie i czy ich dzieci daja prezent same czy razem z rodzicami. Wtedy by prawdopodobnie wyszło "dają osobno" albo "nie idą na wesele, bo nie są zaproszeni" i juz wiadomo. Ale własnie rodzice dzieci uposledzonych często są na punkcie tego uposledzenia przewrazliwione i kazdy "atak" przypisują tej ułomności.

a ja nie wiem jak rodzicow zapraszac. jak sa po rozwodzie to z osobami towarzącymi? tak za wczasu pytam :P

Gość smutna matka
hola hola pannico!moje dziecko tylko jezdzi na wozku1nie jest jak to ,,ladnie,,napisalas uposledzone!

wiesz.. to byłaby bezczelnosc :D nie zaprosic kogos na wesele i sie pytac co ci da na prezent :D "albo "nie idą na wesele, bo nie są zaproszeni""

a sorka. zle zrozumialam. pisalas do autorki.. a myslalam, ze o swoim przyszlym weselu :p

smutna matko. moglabys wziac telefon i przedzwonic w tym momencie i zapytac sie o te prezenty? bardzo ciekawa jestem :o

Gość smutna matka
mowie raz jeszcze.my nie idziemy ani na slub ani na wesele.tak dzis postanowilismy

Gość kwadrattowa
upośledzenie 1. stan zacofania w jakiejś dziedzinie 2. ograniczenie w zakresie funkcjonowania jakiegoś narządu, organu itp. To ze słownika U twojej córki nie funkcjonują nogi, tak? To jest własnie to , o czym mówię. Nie wolno powiedzieć uposledzony, nie wolno powiedziec "ułomnosć", w ogóle nic nie wolno. Jak ktoś na toja córkę krzyknie, to dlatego, ze na wózku. Jak ktos jej nie lubi - to dlatego, ze na wozku. Jak ktoś jej nie da sciagnąć zadania - to dlatego, ze na wózku. Daj tej dziewczynie odetchnać, nie przyduszaj jej tą swoją nadopiekuńczoscią. Współczuję, ze nie moze chodzić, ale ty to jej robisz 5 razy cieższe niz by mogło być

Gość smutna matka
radze poczytac troche o rozszczepie kregoslupa a potem sie madrzyc.

Gość kwadrattowa
No to kręgosłup - co to zmienia? Uposledzenie nie jest slowem obraźliwym. Tak samo jak Murzyn nie jest slowem obrazliwym, gej nie jest słowem obraźliwym. upośledzenie 1. stan zacofania w jakiejś dziedzinie 2. OGRANICZENIE w zakresie funkcjonowania jakiegoś narządu, organu itp. To wszystko. Co w tej definicji jest obrażliwego? Albo w słowie samym w sobie?

Gość policjant z jajami
az zal cie czytac kwadratowa.

Gość kwadrattowa
To nie czytaj, jak ci zal

Gość smutna matka
temat zglosilam do usuniecia

Gość smutna matko ............
naprawde nie ma sensu usuwać tematu, niektórzy owszem tu przeginają ale większość chce Ci doradzić

Gość seksuolożka Ania
bydło nie rodzina! tak samo ze znajomuymi się nie zadaje jak nie zapraszają! bydło jest bydło!