Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata_bbb

okres po porodzie

Polecane posty

Gość mamaD.
A karmisz piersią?

Gość ja dostałam równo 39 dni
po porodzie nie karmię leje się ze mnie jak nigdy dotąd:O nie wiem czy to normalne? tak powinno być?

Gość MłodaMama*
to jak długo trwał u Ciebie poług? Podobno po porodzie poług trwa ok. 6 tygodni. Ja miałam cesarkę także po 2 tygodniach już miałam spokój.

nie nie karmię , myslalam ze okres dostaje sie po 6 tygodniach moze i pozniej a ja dotałam rowno po 4 tygodniach

Gość mamaD.
ja po porodzie dostałam okres jakoś po 6 tygodniach, a krawienie było bardzo mocne, musiałam tych podkładów poporodowych używać, ale później się to unormowało.

mnie okres trwał 7 dni a krwawienie było takie ze podpaski zmieniałam co 5 mniut bo mnie zalewało!

Gość ja dostałam równo 39 dni
heh, czyli to normalne, że @ jest taka obfita:O mam tylko nadzieję, że skończy się normalnie, jak zawsze po 7 dniach;)

Gość MłodaMama*
agata_bbb, ja to mam jeszcze przed sobą :D narazie wyczekuje :D Minęły 4 tygodnie.

Gość mamaD.
to, że okres jest bardzo obfity to normalne. W końcu unormuje się samo.

Gość MłodaMama*
Jeśli Cie to niepokoi to może powinnaś poradzić się gina?

połóg ZAWSZE trwa 6 tygodni! to ze krwawienie trwa krócej nie znaczy ze połóg się skończył. w czasie tych 6 tygodni może pojawić się krwawienie, pomimo tego ze wcześniej go nie było. wiec niewykluczone ze to był ciag dalszy krwawienia poporodowego a nie okres. ja karmiłam piersią i dostałam po 8 miesiącach. mój okres do tej pory jest strasznie obfity, ale myślę ze to "zasługa" spirali.

Gość MłodaMama*
Jednak ja czytałam (w jakiejś mądrej książce typu Mamo To JA) :P że jeśli krwawienie ustało a po tygodniu czy dwóch znowu się obficie zaczęło, to trzeba się zgłosić do lekarza. Nie wiem ile w tym prawdy

mi krwawienie ustało 2 tygodnie po porodzie. dzwoniłam do lekarki, mówiła że jeśli dobrze się czuję, nie mam gorączki, wydzielina brzydko nie pachnie to mam sie niczym nie martwić i że najprawdopodobniej krwawienie wróci. i faktycznie pod koniec 4 tygodnia krwawienie wróciło z dużą siłą, trwało do końca 5 tygodnia. u lekarza byłam 6 tyg po porodzie i wszystko było dobrze :D

mi krwawienie ustało bardzo szybko bo jakoś po 10 dniach jeśli nie mniej bo pamiętam że ze szpitala jak wychodziłam to już nie krwawiłam a coś koło 8-10 dni byłam w szpitalu po porodzie ale mnie musieli bardzo dokładnie wyczyścić bo miałam rozpadające się łożysko :/ a co do @ nie karmiłam piersią bo pokarmu praktycznie nie miałam max 3ml z obu piersi co 3 godziny a pierwszą @ dostałam jakoś równo po miesiącu od porodu czyli jakieś 4-5 tygodni :)