Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejdi mama

Co myślicie o wychowywaniu dziecka w domu w którym nie ma telewizora

Polecane posty

Zaraz wyjdzie,że połowa mam nie ma tv i wcale nie potrzebuje ;) Taki temat.. Ja mam i mieć będę, jakoś nie wyobrażam sobie domu bez tv-chociaż na ogół jest wyłączony;)

Gość derdzi
jinem- do mnie pijesz?? jesli tak to spierdalaj:-P "włączam" TV-lepiej durna bździągwo ??????

Gość Lejdi mama
ja myślę, ze taka domena maluczkich o ciasnych, zaściankowych umysłach, wszyscy mamy, to ty też musisz mieć, a jak nie masz to stajesz się automatycznie jakąś podejrzaną personą i w zależności od sytuacji przylepia sie wtedy jakąś wyświechatną łatkę - w tym przypadku pozera:)

no ale się wam nie dziwię, że wy w polsce nie chcecie oglądać telewizji, w polskiej tv rzeczywiście leci sama szmira. programy informacyjne to jakaś propaganda różnych partii politycznych, wyścigi szczurów. Wszystki inne programy jak tance z gwiazadami i top modelki czy inne są odgapione od nas z zachodu, niestety są tylko ich marną podróbką/ przeróbką.... Gdybym mieszkała w polsce to też bym pewnie nie chciała mieć telewizora

Gość gryczka
I jak ktoś ma to świetnie, jego sprawa. Skoro czuje taką potrzebę, to ja nie potępiam:-) Choć jestem skłonna potępić sadzanie dziecka przed tv na całe godziny albo sytuację, gdy telewizor gra cały boży dzień, chociaż nikt nie patrzy, "byle brzęczało" - bo to nie sa dla mnie sytuacje normalne. Ale mieć i korzystać rozsądnie - czemu nie:-) Wszystko jest dla ludzi. Ja wolę nie mieć, ktoś inny woli mieć. Ani ja ani osoba posiadająca tv nie jesteśmy lepsi czy gorsi:-)

Gość derdzi
naseri- "od nas z zachodu ":-O to po kiego pierona piszesz w języku polskim i w ogóle na polskim forum,skoro zachód jest "twój " ?????? :-O

Gość Do naseri
Gazety też masz w internecie i nawet lepsze, bo nie tendencyjne jak np GW i Rzepa (o tygodnikach i miesięcznikach nie wspominając). Wiadomości też lepsze (WSJ, AJE, FT). Książki w całości poskanowane do pdfów (rapid- i easyshare). Tv to strata czasu i kasy. Aha, radio też jest w necie, wszystkie stacje z całego świata. :P

Gość ada 82
naseri-ale widze ,ze jestes niezle zorientowana co ''u nas" leci.Pewnie ogladasz podczas reklam waszych ciekawych programow

no ale nie ma to jak ładny telewizor lcd na ścianie, widocznie was na takie nie stać, a takich wielkich pudeł to na ścianie nie zawiesicie ;P więc lepiej nie mieć żadnego, prawda

Gość aniamanianaa
A co złego w oglądaniu tv? Z resztą nie macie tv ale informacje i filmy oglądacie na kompie i korzystacie z internetu. Na jedno wychodzi... Poza tym uważam, że telewizor może być bardzo przydatny! Ja osobiście rzadko oglądam tv (mieszkam w akademiku i nie mam tu tv). W domu jak jestem na wakacje to lubię sobie coś obejrzeć (np. national geographic). Większość seriali, które lubię oglądam na kompie.

Gość Do naseri
Nawet jak nie mieszkasz w Polsce, to w każdym rozwiniętym kraju jest w necie stronka poświęcona tzw. 'przegapionych przez widza programach' i tam są zamieszczane te wszystkie tańce wygibańce, Nigelle, Born2Cook itd., wszystko oprócz filmów, ale filmy (te wszystkie Medium itd) i tak są na youtube więc bez różnicy :)

Gość derdzi
naseri mieszka na zachodzie ,ale....Polski :-D :-D

Gość Do naseri
" no ale nie ma to jak ładny telewizor lcd na ścianie, widocznie was na takie nie stać, a takich wielkich pudeł to na ścianie nie zawiesicie" No normalnie żeś się popisała :P Gadasz jakbyś z jakiejś biedy wyrwała się do Chłameryki. A ile dziś taki LCD kosztuje? Teraz są lepsze i droższe technologie od twojego LCD :P Jak nie ma co oglądać nawet w wielkim pudle to na co mi B&O????

Gość derdzi
naseri- taaa, bardzo, zwłaszcza tego LCD :-D , ;-) i tego zachodu...słonca chyba:-D

Gość Do naseri
Kto ja? A co to jest derdzi?

Gość Do naseri
A to ta laska u góry :P Sorry

Gość Lejdi mama
hihihihi powiało zachodem:-D a tak poważnie naseri, to mimo iż nie jestem posiadaczką bóstwa jakim jest nasz kochany telewizorek, to nie uważam, ze nie ma w nim nic wartościowego, nie można powiedzieć, zę 24 h na dobę leci sam bezwartościowy syf, bo to nie jest prawda. kwestia wysublimowanego gustu odbiorcy, jeden siadzie i przełącza kanał za kanałem i tak się zapętla jak jakiś chomik na karuzeli a drugi zajrzy sobie w program i wypatrzy coś dla siebie, nie mówię juz nawet o TVP ale o kanałach tematycznych...a co do zachodu, to może nie uwierzysz, ale bywałam i nawet miałam ten zaszczyt, ze dano mi dostęp do TV i gdyby nie język, to niczym nie różniło się toto od naszych rodzimych programów, które notabene wcale takie rodzime nie są:)

Gość Lejdi mama
aniamanianaa - właśnie piszę o tym, ze to wolny wybór, posiadanie tv nie jest czymś złym i nie posiadanie go również:) a przecież nikt tu z siebie nie robi jakichś ekstremalnych eremitów, przyznajemy bez bólu, ze ściagamy z sieci na chama, a co!:-D

no właśnie nie są rodzime bp wszystko zciągają z zachodu i tyle. Nie mają żadnych swoich ciekawych programów, reportaży nie mówiąc już o filmach czy serialach. Noż kurka wodna nawet tą głupią nianię czy brzydulę podrobili :)) jak byłam w lecie w PL to normalnie myślałam, że sie poleje z tego co widzę....porażka co do discovery to jest super, ale to i tak nie jest polskie dlatego jest ciekawe punkt!

Gość paolinia
snoby ci co telewzji nie maja, a z internetu nielegalniecos sciagaja kon by sie usmial normalnie z was. jak nie chcecie miec nic wspolnego z tym co leci w telewizji to po co to samo w komputrze ogladacie???

Gość A ja mam TV
I zazwyczaj jest włączony przez większość dnia. Nawet jak go nikt nie ogląda. I też czytam książki, chodzę na spacery, zajmuję sie domem i dzieckiem, itp... Telewizor jak telewizor. Kolejny sprzęt w domu. Nie rozumiem czym sie ekscytujecie. Pewnie że da się wychować dziecko bez telewizora. I nie ma w tym nic złego. Zresztą jestem pewna że autorka tematu doskonale o tym wie...

Gość A ja mam TV
aaaaaaaa i jeszcze napiszę że moje roczne dziecko uwielbia teledyski w sumie to jedyna rzecz jaką lubi w tV- na inne nie zwraca uwagi Bajki jej nie interesują ani trochę - tylko piosenki i to też nie wszystkie:-)

Gość pinukota
W klasie mojej corki jest dziewczynka ktora nie ma w domu TV. Taka wola jej rodzicow. Zawsze jak do nas przychodzi to prosi aby wlaczyc telewizor, ze "tylko troszeczke popatrzy". Z tego co wiem to u kazdej kolezanki tak sie zachowuje. Wyciagniecie wnioskow pozostawiam wam.

Gość Lejdi mama
paolinia ehhh..polecam albo przeczytanie tematu od początku albo nie zaprzątanie sobie tym główki, bo wycisnęłaś z tego swój własny ekstrakt doprawiony podejrzewam sporą porcją kompleksów:-o