Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola25555555

Nazwisko dla dziecka

Polecane posty

Gość Lola25555555

hej mam taki problem z nazwiskiem dla dziecka.Na luty mam termin i chcialabym aby dziecko nosilo moje nazwisko ale moj chlopak sie nie zgadza,chcemy razem byc i wychowywac dziecko ale nie chce zeby nosilo jego nazwisko.Czy przy rejestracji dziecka on musi sie zgodzic zeby dziecko nosilo moje nazwisko?Jezeli on sie nie zgodzi bedzie wtedy jakis problem?

Gość moja koleżanka pracuje
musicie isc razem bo on musi uznać dziecko. Jak sie nie dogadacie co do nazwiska to masz problem powiedz chłopakowi ze teraz dasz dziecku swoje nazwisko,a jak wezmiecie slub to nazwisko bedzie jedno i dziecku sie zmieni

tak naprawde to on nic nie musi, i nie musi zmuszac cie do jego nazwiska,ale moze się wkurzy i nie pojdzie do USC wiec bez ojca na akcie urodzenia tylko ty byś widniala

Gość Lola25555555
on uzna dziecko ale bedzie chcial zeby nosilo jego ale ja tego nie chce z wielu roznych wzgledow ani teraz ani wogole...

to jaki masz problem zeby sciemnic mu ze teraz nazwisko bedzie twoje.a po slubie sie zmieni...oczywisbie o ile do slubu dojdzie

ja mialam tak,ze dziecko sie urodzilo,powiedzialam chlopakowi ze nazwisko daje swoje,bo nie mam zamiaru w przychodni lub wszędzie indziej przedstawiac sie jako ja i moje nazwisko i dziecka i jego innego nazwiska. Powiedzialam mu ze jak wezmiemy slub to mozemy zmienić malej nazwisko. Oczywiscie rozstalismy sie po roku

Gość Lola25555555
no jezeli dojdzie do ślubu to ja zostaje przy swoim nasze dzieci tez beda mialy moje jego nazwiska nie chce

To może powoiedz. ze Ty to dziecko rodzisz, więc nie będziesz miała innego nazwiska niż dziecko, bo nie są Ci potrzebne tłumaczenia i okazywanie dokumentów we wszystkich możliwych placówkach, w których będziesz dziecko reprezentowała. Jak chce Wam zmienić nazwisko, to proszę bardzo, możesz za niego wyjść, a jak nie chce Wam zmieniać nazwiska, to bez łaski.

teraz po 4latach mam kogos innego,z narzeczonym planujemy slub i on chce dac nazwisko córce. No i z tego względu ze ona ma moje nazwisko nie bedzie problemu zeby miala takie jak ma mój narzeczony. Jej biologiczny ojciec od 4lat sie nią nie interesuje, nie widział jej, nie utrzymuje z nami kontaktu,wiec moja córka bedzie miała jednego tate i bedzie miała jego nazwisko

dziwne masz podejscie. Przychodzi mi tylko jedno do głowy: twój chłopak ma pewnie jakieś głupie nazwisko,które ci sie nie podoba

pewnie dziewczyna ma swoje jakies zagraniczne nietypowe brzmiace gwiazdorsko i dlatego nie chce np typowego ''kowalska'' czy szpak sroka itd...

autorko gdzie zniknęłaś? Pytamy, ty pytałas dostałaś odpowiedź:):P

mam podobny problem tyle ze nie podoba mi sie nazwisko taty dziecka -Żałobny a ponieważ ma byc to dziewczynka - Klara jakoś to ze soba nie pasuje on jest przeciwny aby miała moje ale sama nie wiem co robic prosze o pomoc lepsze będzie Klara Żałobna czy Klara Starczewska?