Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnna89

maseczka na włosy

Polecane posty

Gość onnna89

moze to glupi pomysl, ale czy nalozenie odzywki na wlosy na noc, i owiniecie ich czyms, tylko nie wiem czym, myslalam o zwyklym czepku na basen, to dobra kuracja? czy raczej nic nie da moim wlosom?

Gość studencina co to pisma
jeśli to odżywka zmywalna to możesz się nabawić łupieżu. lepiej oliwę z oliwek, kobiety we włoszech tak robią.

Gość hfdjskl
pomysł nie do końca głupi tylko ja skróciłabym czas, np do godziny a nie na całą noc. Ja robię podobnie, tylko na włosy nakładam odżywkę, na to worek foliowy albo reklamówkę i na to ręcznik i chodzę tak z godzinę

Gość onnna89
myslalam o zwyklej odzywce z pantine, do splukiwania, oliwa?? hmm... a to bedzi zdrowe dla skory glowy?

Gość karinoczerwonewino
Teraz właśnie siedzę sobie wtakiej maseczce z 3 reklamówkami na głowie ;p ;D Ale ja moją zrobiłam z nafty kosmetycznej i oleju rycynowego ;-)

Gość hfdjskl
oliwa z oliwek jest dobra na wszystko. Oglądałam ostatnio w TV wywiad z jakąś dermatolog czy kosmetyczką, która powiedziała, że oliwą z oliwek można nawet smarować twarz zamiast kremu.

Gość studencina co to pisma
oliwa z oliwek, tak. to zdrowe na pewno dla włosów, ale jeśli masz mocno przetłuszczającą się skóre głowy to nie wiem czy bym polecała...

da da da. ja tak zrobilam . nalozylam waxa, na to worek, potem recznik i poszlam spac. efekt mialam lepszy niz po zwyklym nalozeniu na 30 min np przy kapaniu. tak wiec wniosek- im maseczka dluzej, tym lepiej.

Gość onnna89
nie no teraz na godzine nie zrobie sobie maseczki bo myje wlosy rano. Wlasnie mam przetluszczajace sie dlatego ta oliwa mnie troche przeraza...

ja mam przetluszczajce sie u nasady, ale z reguly suche i zniszczone (farby, ale teraz od 2 lat tylko szamponetki jednak na koncach wlosow jeszcze sa rozjasniacze i trwale farby pod spodem, suszarka, lokowka, prostownica itp) wiec wax na suche i zniszczone jest jak narazie dobry te pantene dove elseve itd nic nie dzialaja, wyprobowalam juz chyba wszystko z drogeri, i wg mnie najlepsze sa polskie naturalne kosmetyki takie jak joanna i ziaja, i teraz tez wax z apteki maska

Gość ytjnmyty k
jak masz przetluszczajaca sie skore glowy to tym bardziej radze nawilzac skore glowy, to dziala tak jak z twarza - jesli przesuszysz, to skora ratuje sie produkowaniem sebum/przetluszczaniem. dlatego twarz sie swieci - bo uzywa sie wysuszajacych gowien z drogerii i wysuszajaych szamponow

nie kupujcie maseczek w marketach. one nic nie działaja. moja ciotka jest fryzjerką i kazała mi robic z żótłka i nafty. po miesiacu włosy lśnią! ewentualnie jak ktoś brzydzi się tego jaja na głowie lub nie lubi tak sie babrać polecam wspomniany już WAX.

łe fu ja bym sie nie chciala babrac w jajku nie znosze dotykac jaje. za kazdym razem kiedy musze je wybic gdzies do ciasta czy cos to szoruje rece jak oszalala. łee to polecajcie cos jeszcze oprocz waxa. a waxa masz na mysli tego ? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-25978-opis-A-Z-Medica-Rainforest-Wax-Maseczka-do-wlosow-zniszczonych.htm bo ja tego wlasnie uzywam. w sumie lamo jest rodzajow. do blond, braz, na zniszczone, i na lupiez i tyle chyba ...

Gość ytjnmyty k
polecam wszelkie oleje

przede wszystkim pytanie co to za maseczka? jeśli zwykłe drogeryjne głowno to nic Ci to nie da, poniewaz więszkość ogólnie dostępnych maseczek to składowisko sylikonów. Tak naprawde one obklejają włos dlatego po zastosowaniu takiej maseczki włos wydaje sie wygladzony i pozornie odzywiony. Nakładajac taką maseczkę przed umyciem glowno Ci to da, bo szamponem zmyjesz te sylikony. Reasumując szkoda zachodu. Natomiast oliwa z oliwek oraz olej rycynowy jako jedne z nielicznych maja zdolnosc wniknać w głąb włosa i go nawilzyc oraz odzywic. Ja mam naturalnie kręcone włosy i niestety mają one skłonność do przesuszania :O raz w tygodniu na wilgotne włosy nakładam oliwe z oliwek na to czepek, ręcznik po 30 minutach myje głowe szamponem, na koniec odzywka bez sylikonów. Teraz włosy mam nawilżone :)

ale jakie dokladnie oleje ? chyba nie te do smazenia ... ja mam olejek rycynowy w domu, uzywalam do brwi, i faktycznie jakos zgestnialy i przyciemnialy. mialam jasne i rzdkie dlatego wygladaly jakbym miala tak powyrywane na zapalke. ale nakladanie tego rycynowego ma wlosy to trudno by bylo... chyba ze... dodac do waxa i razem zmieszac i nazlozyc... moze by pomoglo ?

Gość onnna89
to w takim razie np. zolto z jajka, z kilkoma kroplami oliwy z oliwek bylo by ok? tylko kurcze wiem ze jestem niereformowalna bo ja chce sobie zostawic to na noc... moze mi nie wypadna wszystkie, nie:P?

zakłopotana ja używam tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-267-opis-Richards-Appleby-Natural-Classics-Henna-Treatment-Wax.htm polecam. może mają ten sam skład. nie wiem. ja teraz wracam do żółtka. może to trochę obleśne ale działa cuda i prawnie nic nie kosztuje ;) ostrzegam że trzeba potem porządnie wymyć wlosy. pierwszy raz zrobilam, umyłam włosy i wybrałam się do kina z chlopakiem - w trakcie seansu poczułam zapach jaja :D oczywiście o przytulaniu nie było mowy ;)

Zależy co nałozysz na włosy i na ile godzin. Może pomóc lub zaszkodzić. Kobiety z nad Pacyfiku smarują włosy wyciągiem z Palmy Betelowej. Mają zdrowe, lśniace włosy. Głownie olejki z owoców palmowych odzywiaja włosy i nadają im elastyucznośc i blask. Jojoba, też pomaga.

po przeczytaniu tylu pochwal o Wax kupiłam go i niestety dostalam od niego łupiezu :O ale na innych podobno działa rewelacyjnie. Ja włosy traktuje oliwą z oliwek, olejem kokosowym, czasami olejkiem rycynowym, szampony o jak najkrótszym składzie bez sylikonów oraz odżywka także bez sylikonów.

Nie można zostawiać ani masek ani odżywek na dłużej niż 30 minut. Z resztą z tego co wiem włosy i tak wchłaniają wszystko co w odżywce wartościowe maksymalnie w 10 minut, później to właściwie już nic z tego nie mają.