Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thleah

jaki kierunek studiów wybrać?

Polecane posty

Gość thleah
jestem pod wrażeniem...

Gość karinka5566
idź na studia prawnicze

Logistyka tak ale na polibudzie rozróżnia się 'dwie' logistyki - jedna jako zarządzanie transportem o której tu mowa - druga logistyka ale związana z projektowaniem maszyn transportowych i tą drugą o wiele bardziej bym ci polecił. Mam znajomego pracującego po tym kierunku w amerykańskiej firmie projektującej turbiny do samolotów. Praca - bajka, u nich przynajmniej przestrzega się praw pracownika i pracodawcy, ponadto szkolenia, wyjazdy, prywatne kliniki itp... no i co najważniejsze na dzień dobry dostał 3500 netto, teraz pewnie bierze więcej ale nie chce się przyznać :).

Gość thleah
ok rozumiem, ale na razie muszę wybrać jakiś kierunek ;)

Gość Czy 10 centymetrowy penis w
ni

Gość thleah
prawnicze to nie dla mnie karinko

Gość Nie idz na studia
prawnicze, je kończy jakieś 10 osób rocznie.

Gość buuuuuu..........
wow gratulacje ale to nie oznacza ze jestes od razu najmadrzejszy z tego powodu, bo co innego robi sie na studiach a co innego w zyciu zwłaszcza ze nie zawsze dostaje sie to co sie chce wiadomo ze jak ktos nie bedzie mial smykałkmi to zaden tylul nie zalatwi sprawy ale nie trzeba od razu oceniac czlowieka ze poszedl na studia a nie wie co tak naprawde na nich robic na nich bo na studia wybieraja sie osoby które maja okreslone plany na przyszlosc i raczej orientuja sie co po nich beda robic

Gość kocichrupek24
Słuchaj nie idź na logistykę która jest trudna i uczą masę niepotrzebnych rzeczy. Logistykiem możesz zostać nawet po marketingu. Idź na coś co Ci pozwoli wcześnie zacząć karierę zawodową - żebyś nie musiała na ostatnim roku cały tydzień na zajęciach siedziec.

Gość kocichrupek24 święta prawda
kocichrupek24-> jaka branża ?

Gość kocichrupek24
No ale o co masz pretensje. Ja idąc na studia chciałem pracować przy unijnych funduszach dla rolników... dlatego rozumiem Twoją naiwność. A jeśli mam być z Tobą szczery... studiujesz logistykę, a masz 95 % szans, że nie zostaniesz logistykiem. Takie same miałem prawdopodobieństwo studiując coś innego.

Gość kocichrupek24
pracuję w firmie która robi blachy dachowe

Gość bleeeennns
moj chlopak po szkole średniej i z rocznym doswiadczeniem na wózkach w holandii jest logistykiem w duzej firmie. Przychodza do firmy co jakis czas praktykanci z polibudy. I juz nie wracają, bo sie nie nadają do takich rzeczy - jak by mieli wjechac po rampie na auto to by w pory narobili, Tacy znich logistycy

Gość thleah
do pracy to zamierzam iść od razu.. nie mówię że w branży logistycznej żeby nie było;p ale zamierzam iść na studia zaoczne jak juz wcześniej pisałam.. poza tym bede po technikum ekonomicznym węć jakby co może jakiś staż by się znalazł

Gość kocichrupek24 święta prawda
już nie przesadzaj :p ja studiowałem logistykę i pracuję w zawodzie na razie jako spedytor , ale gdzieś doświadczenie musze zdobyć :/ później chcę odejść do automotive :p

bleeeens Hah jak myślisz że twój chłopak jest logistykiem to gratuluje. Jest poprostu zwykłym pracownikiem\ magazynierem, logistyk (mówie tu o konkretnym stanowisku a nie nazwie stanowiska typu 'account manager') to sobie patrzy z góry na Twojego chlopaka.

Gość thleah
a co do tych przedmiotów to chyba wiadomo, że skoro wolę np. matematykę to szukam czegos na polibudzie gdybym umiała chemię to bym poszła na farmacje i problem z głowy, a tak to przecież nie będę się tam pchac mimo iż w moim mieście pracę bym bez większych problemów dostała.. kierunki humanistyczne nie dla mnie ewentualnie ekonomiczne.. coś z bankowością może ale po tym teraz tez pełno

Gość thleah
straciłam dziewictwo w wieku 15 lat

Gość thleah
ogólnie czytałam że po licencjacie ejst bardziej nastawienie na rzomowy z innymi telefony itp.., a po inż raczej robi się różne wyliczenia itd. nie wiem czy to prawda ;p - może zweryfikujecie?

Gość thleah
chwalisz się czy żalisz podszywie ?

Gość kocichrupek24
Nie gniewaj się ale jakbyś była bystrzakiem to byś nie szła na zaoczne i nie mówiłabyś, że chciałbyś na pedagogikę, ale jest oblegana:D Dam Ci dobrą radę - zostań kosmetyczką.

Gość thleah
a gdzie ja napisałam że chce iść na pedagogikę? kosmetyczką tez nie zamierzam być.. sorry ale nie uważam tez żebym była gorsza dlatego że chcę iść na zaoczne - nie zamierzam mając 20 lat ciągnąc kasy od rodziców..

Gość idz na
to stan przy drodze w lesie, tam mozesz ciagnac na wlasny rachunek

Gość Arii
"kocichrupek24 Wiecie co dziewczyny jak Was tak słucham to trochę mi się śmiać chce, bo mam wrażenie, że Wy nie bardzo wiecie jak w praktyce wygląda praca logistyka . Logistycy to ludzie, którzy w firmach odpowiadają za zaopatrzenie - z zaawansowanej matematyki najbardziej przydaje się kalkulator i umiejętność ogarniania kilku spraw na raz. Jak mi ktoś pisze że matma to podstawa, a informatykę trzeba mieć w jednym palcu to mi się chce płakać ze śmiechu. Kobieto informatyka to nie arkusz kalkulacyjny!!! To jest praca w której cały czas się dzwoni, wysyła, kontaktuje i to wszystko. Dobrym logistykiem będzie zarówno ktoś po dziennikarstwie, jak i po technikum jeśli tylko będzie miał trochę sprytu. " Kobieto widać ze nie masz kompletnego pojęcia o logistyce. i te studia rolnicze hahaha... śmiech na sali... Żeby byś logistykiem musisz mieć łeb jak magazyn od rachunkowości po prawo. A co do matematyki to gospodarka zapasami nie jest taka łatwa jak się niektórym wydaje. Aby byś typowym logistykiem trzeba mieć pojęcie i trochę zdolności, nie mówiąc o dziedzinach logistyki takich jak transport i inne specjalizacje. Logistykiem zostaniesz chodząc do WSL w Poznaniu. Najpierw zacznij ten kierunek a dopiero potem się wypowiadaj

Gość Arii
Matko i jeszcze niektóre mówią że "mój chłopak jeździ na wózku w Holandii i jest logistykiem" o bosz kobity ogarnijcie się i nie chrzańcie głupot bo wychodzicie na kompletne dziewczyny pozbawione jakiejkolwiek wiedzy na ten temat

Gość ggddgddg
a co myślcie o geodezji?

Gość gość
Budowa dróg i mostów to jest to

Gość gość
Moze psychologia? Ja zamierzam w tym roku isc wlasnie na ten kierunek, sprawdz tutaj www.psychologia.org