Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szerokie_wody

moje dziecko i nianie-problem-help!!!

Polecane posty

Gość szerokie_wody

Moja córka skończy za chwilkę 11 miesięcy. Od miesiąca szukam niani, były już 2-przy każdej ryczy wniebogłosy i chowa się w moje ramiona. N a spacerach zaczepia ludzi i nie jest nieśmiała, w domu, tylko przyjdzie ktos obcy, od razu ryk, gdy zbliży się do niej. Wracam do pracy, a nie wiem co z tym fantem zrobić.

to proste. musisz oswoic dziecko z nowa osoba, zaproponuj komus, wybranej niani by przychodzila ciodziennie np na godzine i posiedzcie tak, nie zostawaij malej oczywiscie troche to meczace, ale nie wiedze innego rozwiazania

Gość szerokie_wody
no więc robiłam dokładnie tak jak napisałaś. nie wychodziłam, byłam przy niej.rezultaty mizerne.tylko mnie nie było, ryk.a wyszłam do kuchni.ile dziecko trezba przyzwyczajać?miesiąc?

a ja polecę coś innego, oddaj córeczkę do żłobka. Moja chodzi o września do prywatnego żłobka i jest rewelacynie! Przede wszystkim kontakt z dziećmi, różne zajęcia.

a co do płaczu, moja też płacze jak wychodzę ale zawsze jej mowię "Mama idzie teraz do pracy, ty tutaj ładnie się pobawisz i mamusia o 14 po ciebie przyjdzie" daję jej całuska i wychodzę. Płacze 5 minut jeżeli to płaczem można nazwać bo nawet łzy jej nie lecą:P

Gość szerokie_wody
widzisz Karola, żłobek nie wchodzi w grę. a mopja córka płacze do tego stopnia, że wymiotuje, jak jej nie przejmę

Gość ale dlaczego anonim
bo juz sie nauczyla ze rykiem dostaje to co chce. Poryczy i przestanie jak cie nie bedzie. A jak sie porzyga z histerii to nic jej na dluzsza mete nie bedzie.

z tym wymuszaniem to prawda, moja miała taki patent przez chwilę że udawała że przestaje oddychać tzn nabierała powietrza w usta i koniec. ja miałam stracha tak kilka razy ale później zauwazyłam że to jej sposób na wymuszanie. a panie w żłobku mają swoje sposoby, zresztą jak trafi między dzieci to nie będzie miała czasu na płacz. Ja na początku wychodziłam wtedy kiedy Hania się bawiła i nie zauważała że mnie nie ma.

Gość szerokie_wody
a czy Wasze dzieci też ryczały przez godzinę, potem wymiotowały a potem znowu ryk? i tak jeszcze godzinę, a potem sen. to na kiego mi taka niania? zeby dziecko ryczalo, a potem spalo? zalozenie jest takie, niania bawi sie i wychodzi na spacerki. i to wszystko.

Gość nie jest źle
to co mamy ci poradzić, ze co, szukaj do skutku, gdzies jest taki ideał, niania -cud anioł? Trudno, jakiś czas pohisteryzuje, zwymiotuje, pośpi, pokrzyczy i zrozumie, zę nie ma rady, mama musi iść do pracy, koniec i kropka.

moje tak mialy, z pierwsza niania. Tez wymiotowaly od placzu, po 2 dniach niania sama zrezygnowala :P Potem dzieci 1 dzien zostaly z moja kolezanka, ktora znaly, bylo ok, a nastepnego dnia dolaczyla do nich nowa niania. I z ta byla rewelacja! Miala podejscie do dzieci, potrafila je zabawic. Teraz dzieci sa w przedszkolu i na poczatku tez troche plakaly, zwlaszcza cora, ale po tygodniu juz luzik, nie chciala wychodzic do domu :P