Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudyżyciacodziennego

Co z mieszkaniem gdy cos sie stanie?

Polecane posty

Gość wiolka0987
idz do jakiegos prawnika po porade .niewiele kosztuje a oni znają kruczki prawne

nie jestem zameldowana gdyz mam meldunek w swoim rodzinnym domu ktore kiedys odziedzicze ( w sensie ze bedzie moje ) ale to za dlugi , dlugi czas

Gość matacz ,,,...
sprawe załatwia jednak testament , najlepiej spisany u notariusza , wtedy nie ma lini dziedziczenia , a wazny staje sie zapis testamentowy co sie wiaze oczywiscie z wydziedziczeniem . Staniesz sie jego zoną - sprawa bedzie wygladac inaczej .

Gość hnmghd
jakas ty naiwna, oddaje cal akse facetowi spaca kredyt wziety na faceta i nawet meldunku nie ma :D ile ty masz lat 18?:D

Gość matacz ,,,...
czyli jestes w dupce ! przykro mi !

Gość hnmghd
boze co za bzdury tu ludzie wypisuja :D nawet jesli ejst testament to nalzey sie zachowek. testament TO NIE JEST WYDZIEDZICZENIE! jak jest sie niedoinformowanym to lepiej niech sie nie wypowiadaja.

Gość hnmghd
boze co za bzdury tu ludzie wypisuja :D nawet jesli ejst testament to nalzey sie zachowek. testament TO NIE JEST WYDZIEDZICZENIE! jak jest sie niedoinformowanym to lepiej niech sie nie wypowiadaja.

Gość matacz ,,,...
skoro tak jest to on moze pewnego dnia zmienic zamki jako wlasciciel i ty nie bedziesz miała wstepu do tego mieszkania , gdybys miala meldunek a tak by sie stało wzywsz policje i on wpuscic Cie musi .

Gość matacz ,,,...
Racja , ale nie do konca to wszystko zalezy , zachowek sie nalezy fakt zapomnialem o tym .

Gość wiolka0987
musisz isc do notariusza i jak narazie spisac wspolwlasnosc mieszkania zeby bylo po polowie.Ja mialam ostatnio sprawe rozwodową a pozniej podzial majątku -mieszkanie bylo kupione po slubie ale za moje pieniadze ktore skladal mi tato przez kilka lat,mąż nie dolozyl sie z niczym nawet odrecznie na pismie zlozyl deklaracje ze w razie rozwodu to mieszkanie jest moje on noc sie nie dolozyl i takie tam dupesrołki i to podpisał i ten papierek przechowywalam skrupulatnie przez 8 lat ,doszlo do rozwodu i do podzialu majatku i papier sie sprzydał niby nie byl spisywany u notariusza ale do prawnika poszlam napisal mi profesjonalnie pismo do sądu i sprawe wygralam nie musialam sie dzielic z mężem na polowe.

partner nie jest skurwielem. idealnym ojcem tez nie ., jego ex zona tydzien po porodzie uznala ze nie da rady wychowywyac bo jest juz zmeczona zyciem i oddaje dzecko matce . partner wtedy na dorobku zeby mogl sie utrzymac oraz rodzine musial pracowac ponad 400 h w miesiacu za marne grosze . wcale go nie bylo w domu . pieniadze byly ale zona narobila strasznych dlugow a partner musial wszystko splacac. nie byl w stanie zajmowac sie dzieckiem bo go w domu prakltycznie nie bylo. a babcia i jej konkubent oczernili go tylko po to zeby miec dzidzie i wychowywac jak swoje. skomplikowana sytuacja

Gość wiolka0987
dlatego ci radze idz do prawnika po porade kosztuje ok.50zł a bedziesz wiedziec wszystko. ale mi si ewydaje ze jak wydziedzicza to moze i jest jakies prawo zachowku ale to są jakies grosze pewnie

majac 1600zł wyplaty place za tel 200zl . kupuje jedzenie , paliwo , oplaty zwiazane z autem wiec to nie jest tak ze ja mu splacam mieszkanie.

Gość matacz ,,,...
wydaje mi sie , ale mylic sie moge , ze zachowek z achodzi wtedy kiedy rodzic ma np troje dzieci , a mieszkanie spzredaje wlasnosciowe jednemu , wtedy pozostała dwójka ma prawo do zachowku .przy wydziedziczeniu - nie wiem jak to jest

Gość hnmghd
qrva ludzie, macie problem z logika? testament to nie jest wydziedziczenie to raz. jak chce sie wydziedziczyc to musza byc ku temu przeslanki- watpie, zeby w razie sprawy sadowej obecnie sad uznal ze nastolatka nie jest godna spadku to dwa. ZAWSZE jak jest testament ustawowym spadkobiercom nalezy sie zachowek.

Gość matacz ,,,...
za telefon 200 zł ????????

Gość matacz ,,,...
a kto pisał , ze testament jest wydziedziczeniem ? kłopoty z rozumieniem tekstów pisanych ??

ale moje pytanie teraz brzmi czy: partner moze okreslic w testamencie ze mieszkanie w razie jego smierci jest moje oraz ze nie chce by jego corka je dizedziczyla narazie tak dyskutujemy

Gość hnmghd
nawet jesli w spadku (w testamencie) zostawi ci cale meiszkanie do jego dziecko i tak bedzie mgola ubiegac sie o 1/2 mieszkania, a niekeidy cos sie komus sprzedaje, moze qrva tak pcozytac prawo spadkowe, zanim sie bzdury wypisuje.

Gość matacz ,,,...
jest pozbawiony praw rodzicielskich , zachodzi zatem szczegulna okolicznosc do wydziedziczenia .

Gość hnmghd
matacz ,,,... sprawe załatwia jednak testament , najlepiej spisany u notariusza , wtedy nie ma lini dziedziczenia , a wazny staje sie zapis testamentowy co sie wiaze oczywiscie z wydziedziczeniem . moze jak amsz problemy z pamiecia to kup sobie jakis suplement w aptece?

tak tel 200zl bo ja duzo dzwonie i uzywam neta

Gość matacz ,,,...
zaraz mieszkanie jest moja , ja mogę je spzredać swojemu synowi a nie córce , córka ma prawo do zachowku , a nie do połowy mieszkania , to jest moje mieszkanie moja wlasnosc i za zycia ja mogę zrobic z nim co chce !

Gość agatka03ww
zachowku nie ma jak jest wydziedziczenie tak mi sie wydaje- po drugie ma duzo do tego przeslanek bo ni ema kontaktu z corka bo ma pozbawione prawa rodzicielskie ,bo trzy inny mezczyzna wychowuje jego corke .i duzo by jeszcze wymyslil jakby chcial

Gość matacz ,,,...
no i co zacytowałes mnie i dalej odbierasz to po swojemu , pisze o tym konkretnym przypadku a nie ogolnie bys mi to wypominał .

Gość hnmghd
szczegolna okolicznosc bo nie ma praw:D? ta szczegolna okolicznosc to wtedy gdyby CORKA miala np wyrok za przestepstwo, albo inne cuda. wszystko jest w necie. i powtarzam jeszcze raz- pozbawienie praw rodzicielskich nie pwooduje ustania dziedziczenia ustawowego.

fajnie ze piszecie:) dziecko jego bedzie mialao mieszkanie po prababci oraz byc moze po drugiej babci. nie wierze jednak w to zeby wyszla z niej normalna osoba. kreci ja alkohol narkotyki wiec daleko nie zajdzie. mamusia jej imponuje pomimo ze kazdy ja prostowal na dobra droge

Gość matacz ,,,...
jak je spzredam tobie , to zadne z dzieci nie odziedziczy nic !!!

Gość matacz ,,,...
Nie - nie wszystko jest na necie !!