Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jakaś masakra!

Film jak kobieta rodzi (bez cenzury) w LO!!!

Polecane posty

Jak bym to oglądnęła to na bank bym zemdlała, jak mozna robić takie coś młodzieży, pewnie gdybym to widziała nigdy nie zdecydowałabym sie na naturalny poród (na szczęscie jest cesarskie cięcie)

Skoro temat pierwszej pomocy w szkole ograniczał się do bandażowania sztucznego oddychania i masażu serca, to nie były to kompetentne lekcje. nie mówimy o 114 latkach tylko o osobach z przedziału 15.-19, to różnica. Nie chodzi tu o uświadamianie czym sie kończy wpadka, ale czym sie kończy naiwne myślenie. Ile z was w takim wieku myślało że poród to dwa stęknięcia i piękny dzidziuś wychodzi?? Widywałam wypadki sama byłam świadkiem wypadku i pierwszą pomoc umiałam udzielić, nie sztuczne oddychanie ani masaż tylko zabezpieczenie osoby rannej nieprzytomnej z urazem głowy, miałam wtedy17 lat. nie zniszczyło mi psychiki obserwowanie jak mój własny brat wykrwawia się na chodniku.

Gość dasdasdsada
"Skoro temat pierwszej pomocy w szkole ograniczał się do bandażowania sztucznego oddychania i masażu serca" a kto napisał, że się ograniczał? Napisałam, że pp mieliśmy dobrze zrobioną (i też niestety mi się to przydało, choć wolałabym żebym nigdy więcej nie musiała z tego użytku robić), a te rzeczy podałam przykładowo, miałam CI wyliczać całą procedurę po kolei czy jak? A jeśli uważasz, że pokazanie dzieciakom filmu z poziomu krocza zniechęci je do seksu albo zmieni fakt, że dzieci mają dzieci, to naiwnym myśleniem wykazujesz się Ty. Filmy z porodówki to nie jest metoda uświadamiania ani antykoncepcji, no chyba, że w wymiarze o jakim ktoś wyżej napisał: przerażone tym pokazem dziewczyny będą zasilać masowo podziemie aborcyjne. O to chodzi?

Gość dasdasdsada
Życie jest brutalne w bardzo wielu innych aspektach, ale jakoś nikt z tego pokazówek nie robi...

Gość king von kinski
OBRZYDLISTWO! POROD JEST BRZYDKI,TE ROZWALONE NOGI, WYKRZYWIONE W BOLU KOBIECE GEBY,WRZASK,KREW,MNOSTWO PLYNOW. UWLACZAJACE LUDZKIEJ GODNOSCI.WSPOLCZUJE WAM KOBITKI,ZE MUSICIE PRZEZ TO PRZECHODZIC,,A FACECI,ZRAPLODNIA I POTEM LUZIK...MOZE KIEDYS WYMYSLA BEZBOLESNE PORODY? A POKI CO MUSICIE SIE POMECZYC PORODAMI!!!

Jezu, ja sie nie dziwie ze w liceum ktos nie mial sily ogladac czgos takiego. Ja dawno po 30 jestem i nie zdobylabym sie na to... Makabra.... :(

Nie makabra, tylko prawda. Tak sie rodzi dzieci i powinno sie miec tego pelna swiadomosc, ale nie powinno sie straszyc. Przwda jest tez taka, ze to jest do przezycia :). Jednak dziecko powinno sie planowac, a do porodu przygotowac. Mlode dziewczyny powinny wiedziec jak to zrobic, jak zaplanowac ciaze i jak przejsc porod. A liceum to odpowiedni moment, zeby sie tego dokladnie dowiedziec, albo nawet i ostatni. Posadzicie mnie o okrucienstwo, ale powiem slowami pewnej bardzo doswiadczonej poloznej : Kiedy myslisz, ze umierasz to wlasnie wtedy rodzi sie dziecko. Straszne slowa, ale niestety to sedno sprawy, a dzieci sa z seksu, a nie z kapusty. I zeby nie bylo - mam dwoje :). A porody wspominam dobrze, przynajmniej drugi :P

Gość sjgaljhgh
jak miałam 13 lat katechetka pokazała nam film o aborcji-- normalnie pokazywali jak przez rurkę wysysane jest dziecko a baba jęczy z bólu

Gość sjgaljhgh
co najgorsze chłopcy z klasy zamiast przerazić się tym co widzieli mieli polewkę bo widzieli cipę

oczywiscie ze trzeba pokazac porod tak jak on wyglada w rzeczywistosci, nie zciemniac jak to jest pieknie i lekko , nie jest tak....a mlodziez w lo to juz chyba dorosla, moja corka ma 17 lat i chodzi do lo i jest gotowa na ogladenie tego typu filmow

Gość sjgaljhgh
ale po co wszystkim nastolatkom taka wiedza? jak zajdę w ciążę to zobaczę np na youtubie jak to wszystko wygląda!!!! bo chyba nauczyciele nie traktują tego jako met. anty???!!

Gość sjgaljhgh
ja bym pozwała szkołę za takie coś! tyle rzeczy nie jest ujętych w programie a takie coś pokazują???

Gość sjgaljhgh
ja jestem tego zdania---jeżeli czegoś nie puszczają w telewizji jako np film dokumentalny to nastolatkom też nie trzeba w szkole tego pokazywać przecież wszystkie matki mówią swoim dzieciom że poród to ból i krew, że przez wąską zwykle pochwę przepycha się dziecko... poza tym zgadzam się co do perspektywy: kobieta nie widzi rodząc swego krocza, nawet w szkołach rodzenia tego nie pokazują tylko omawiają poszczególne fazy porodu