Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejzi Minejli

CZy to normalne ze przez kratki wentylacyjne czuje co gotuja sąsiedzi???

Polecane posty

Gość gość
raczej nie, aczkolwiek u nas w bloku każdy ma osobny układ wentylacji - nie ma żadnych pionów wspólnych.

Gość gość
Cóż za intymność zaprosić kobietę na kolacje w mieszkaniu, w którym wali schabowym z mieszkania niżej. Nauczcie się inwestować w mieszkania to nie jest trudne.

Gość gość
moze zmien swoje na takie, zeby jednak troche te zapachy tamowaly, polecam Ci ten sklep jezeli chodzi o wysposazenie zwiazane z wentylacja www.ekowent-wentylacja.com.pl

Gość Agajazieniecka
Zależy od budownictwa, jak budowane były szyby wentylacyjne. Ja u siebie miałam podobnie, że czułam co chwilę bigos od sąsiadów, ale ostatnio z mężem kupiliśmy takie kratki http://www.ventlab.pl/oferta2/kratki-v,4.html i nie wiem jak to się stało, ale nie czuć codziennie bigosu :) Może sąsiedzi coś urozmaicili sobie jadłospis :)

Gość gość
cos musisz chyba miec nie halo lekko z ta wentylacja, moze po prostu jakas mala czesc jest uszkodzona, osobiscie smialo moge polecic w tym temacie www.klia-venta.pl

Gość gość
Nie powinnaś mieć takich problemów, pomyśl o wymianie kratek wentylacyjnych. Jak masz wątpliwości to polecam skontaktować się ze specjalistami z www.spirowent.com.pl . Mi bardzo pomogli w kwestii wentylacji.

Gość gość
Dlatego ja wybrałam wentylację z odzyskiem ciepła ( rekuperacji ) bo gwarantuje stały dopływ świeżego powietrza, a w dodatku filtruje je i likwiduje problemy alergiczne dróg oddechowych, więc skutecznie usuwa nieprzyjemne zapachy i nie mam podobnych problemów : ) Polecam w szczególności tę firmę http://progressklima.com.pl/ , zakładali u mnie polecam w szczególności dla osób które mają własne mieszkanie, też bardzo się przydaje : )

Gość gość
Takie są uroki bloków ale też pewnie wentylacja jest stara i tak to wszystko wygląda. My na starym mieszkaniu notorycznie czuliśmy dym papierosowy od sąsiada. Co się człowiek na walczył i na kłócił.....Teraz kiedy budujemy dom zadbaliśmy o dobrą wentylacje z firmy www.a-tec.pl

Gość gość
Może problem jest bardziej skomplikowany niż się wydaje. My poradziliśmy się firmy www.ekolab.pl która się m.in. pomiary wydajności wentylacji na kratkach i anemostatach, co bardzo pomaga w odnalezieniu i rozwikłaniu problemu.

Gość BaśkaFamilia
W starszych budynkach tak jest, że wentylacja grawitacyjna jest połączona i nic dziwnego że czuć co sąsiad gotuje. Może warto zainwestować w nową wentylację, lub chociaż zaproponować administracji zmiany. Najlepszym wyborem byłaby wentylacja mechaniczna z rekuperacją, która oprócz wymiany powietrza, odzyskuje część ciepła. Proszę o nie poczytać http://catchtheflow.pl/system-wentylacji-mechanicznej-z-rekuperatorem/

Gość gość
Jeżeli ktoś ma problemy z wentylacja, wilgocią, itp. polecam sprawdzić ich usługi www.nawiewniki-szczecin.pl u nas zamontowali świetne nawiewniki okienne które poprawiły komfort przebywania w mieszkaniu :) polecam !

Gość gość
Nie. Najprawdopodobniej masz nie drożna wentylacje w mieszkaniu. Polecam usługi firmy www.nawiewniki-szczecin.pl która zapewne docieknie do źródła problemu.

Gość gość
Stary temat, ale zdarzało mi się poczuć u kogoś w mieszkaniu zapachy kuchenne, chociaż nic się tam nie gotowało. Te zapachy wychodziły z szybiku wentylacyjnego w kuchni lub łazience, z tej kratki. Bloki z betonowych płyt, z końca lat 80 i wczesnych 90. Myślę, że wentylacja nie jest w porządku tam, gdzie coś czuć. Trzeba to wyjaśnić i rozwiązać problem, tak myślę, bo kto by chciał wąchać smrody gotowanej kapusty

rada: najedz się grochuwki przy pobliskiej drodze międzymiastowej... ciagu dnia gdy bedzie chcialo sie na kibel nie idz... wstrzymuj tak ze bedzie brzuch eksplodowac.... w momencie gdzie ty juz bedziesz jednym wielkim bąkiem, wejdz po drabince typu dwoch szczebli, wypnij dooope do tej kratki i walnij sarczyscie salwy, ktore rozejda się jak kulka we fliperze mysle ze uwienczysz sukcesem swoja misje, a sasiedzi zastanowia sie sai nad zatkaniem tej kraty

Gość gość
Ty z 14:31 może to ty się najedz grochówki? Wychodząc na drabinę może przypadkiem spadniesz i coś sobie złamiesz. Rozdęte jelita mogą stać się niedrożne, jak ta wentylacja i co wtedy? Służba zdrowia na NFZ to tyle samo warta, co ta wentylacja. Całkiem do d/u/p/y. Do psychiatry na ogół bez kolejek, masz coś z głową to skorzystaj, na co czekasz, na oklaski, Mr T, czy jakcitam? ☺

jaki jad conajmniej jak Lis albo ktos z KOD-u nie wiem kto stoi za twoimi plecami, ale wiedz ze warto wziasc gleboki oddech :)

Gość gość
Wydaje mi się, że sprawę powinnaś oddać w ręce sprawdzonego kominiarza. Powinien on przebadać Twoje przewody wentylacyjne i zabezpieczyć przed ewentualnymi zaniedbaniami. A co najważniejsze, na pewno znajdzie radę na te przyjemne/nieprzyjemne zapachy ;) Jeśli Twój wieżowiec mieści się w Warszawie to zachęcam nawiązanie współpracy z http://www.kominiarz.biz.pl/.

Gość gość
Nie, zdecydowanie nie, najlepiej wymienić wentylację. Polecam okapy od http://cichakuchnia.com - bardzo dobra oferta!

Gość abażur
A robiłaś ostatnio przegląd wentylacji? Myślę, że to ona jest problemem i przez to dostaje się do Ciebie powietrze i zapachy od sąsiadów. Jeśli mieszkasz w okolicach Lublina to mogę Ci polecić skorzystanie z usług firmy pana Górki http://www.lublin.przeglady-budowlane24.pl/ Zajmują się m.in. przeglądami wentylacji więc myślę, że znajdą rozwiązanie dla Twojego problemu, pozdrawiam.

Gość Agrasoo

U nas problem zgłaszaliśmy do serwisu http://alepompa.pl/profesjonalny-serwis-wentylacji/  czasami warto zaufać fachowcowi, problem rozwiązany.