Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubna ślubna

jeden dzień czy dwa

Polecane posty

Gość ślubna ślubna

mam taki problem, jak lepiej robić wesele jedno dniowe czy dwu???? chcę urządzić skromne wesele ale z pompą. mam do wyboru dom weselny który bierze 100zł od osoby i 3tys za wynajem to jest 2dni lub 100zł za osobę bez wpłaty za wynajem ale jeden dzień.i nie wiem co wybrać.ilośc gości ok 100osób

" chcę urządzić skromne wesele ale z pompą" coz za pokretna logika;-)) a moze chcesz wyjsc za maz i pozostac panna?;-)

Gość ja bede miała dwaaa
lepiej dwa, niż dzien po weselu siedziec i żałowac, ze nie ma się poprawin

Gość ślubna ślubna
panną nie jestem bo juz jestem rok po ślubie cywilnym!!!

no, chodzi o to, że coś jest albo skromne, albo z pompą ;) jeśli zdecydujesz się na 1 dzień, jesteś do przodu 3 tysiące, tak? no, to sobie policz, czy chcesz tę kasę oszczędzić, czy nie musisz. a jeśli nie musisz, to czy tego drugiego dnia nie będziesz już zbyt wyczerpana, by się dobrze bawić - bo to też ważne. w końcu to wasze święto :)

panna moze nie - ale z logika to tak roznie , co nie?;-) skoro nie zalapalas ironii;-) a przy okazji poprawiny to jest takie picie na umor po weselu? i o co chodzi z tymi kilkudniowymi weselami - z gory dzieki za wyjasnienie;)

no, mnie się też ten drugi dzień kojarzy z poprawinami. szczerze mówiąc trudno mi to ogarnąć, bo ja pod koniec własnego wesela byłam już bardzo zmęczona - może dlatego, że sami wszystko załatwialiśmy, od A do Z. a takie wielkie wesele, i to dwudniowe - to dopiero maraton :) ciekawe.

Jak najbardziej dwu dniowe, później bedziesz żałować, że tyle kasy poszło a tak szybko minęło. Ja w przyszłym roku mam ślub i też mam zamiar zrobiuc dwudniowe, zebysmy mieli wiecej wspomnien a i zeby rodzinka sie wybawiła:)

Gość ślubna ślubna
dzięki za odp teraz wiem zrobię dwa dni macie rację żeby mieć więcej wspomnień.

My będziemy mieć dwa dni z tym , że drugi już w domu:) Jakby to było lato (my mamy ślub zimą) można byłoby zrobić na dworze obiad, grila itd. My robimy w domu dla ok 50 osób poprawiny. Drugi dzień w restauracji to nie zawsze dobre wyjście i nie patrzcie na dwa dni jako tylko cena restauracji. Trzeba więcej wódki, wina, ciasta, owoców, trzeba się ubrać i uczesać, czasem gości przywieść, zespół też bierze więcej wiadomo. U nas poprawiny w restauracji wyniosłyby ponad 6 tys, a tak w domu za te pieniądze możemy balować jeszcze przez 3 dni ;) i jeszcze jedzenie z restauracji zabieramy. Też zastanawiałam się czy robić dwa czy jeden ale chyba tak będzie lepiej. Właściciel mówi, że teraz coraz mniej jest wesel dwu dniowych u niego bo każdy liczy się z pieniędzmi to po pierwsze a po drugie goście do pracy muszą przecież iść i to już męczące i takie trochę na siłę. :) Ja nie żałuje tej decyzji, że na drugi dzień obiad w domu, a zresztą muzyka też będzie i wszystko co trzeba ;] w domu tez można się bawić świetnie a jak ma się jeszcze podwórko i pogoda dobra to można balować znowu do rana, a w restauracji przeważnie do 21.

Więcej wspomnień ? Wspomnienia mają być ze ślubu i wesela, idąc takim rozumowaniem to powinno się robić codziennie przez tydzień wesele żeby mieć co wspominać ;] wg mnie jeden dzień prawdziwego wesela do rana starczy, a drugiego rodzinę można ugościć w domu :) i wreszcie czas żeby spokojnie porozmawiać i odpoczać ;]

Gość ślubna ślubna
hmm, i mam mętlik w głowie.mój slub będzie dopiero za 2lata 6lipca 2012r ale salę trzeba zamówić już teraz.ten pomysł z poprawinami w domu nie jest zły ja mieszkam w malowniczej i pięknej wsi więc całkiem to fajnie brzmi,

Gość anetahanert
Witam, odstąpię salę weselną w Restauracji Riding Club w Radzionkowie, nie daleko Piekar Śląskich Termin: 30.07.2011 Cena: 1000zł (tyle wpłaciliśmy zaliczki za salę). Sala jest nowa, oddana do użytku około 2 lata temu -bardzo elegancka, przestronna sala do tańca -gustowna, elegancka dekoracja, którą sami możecie wybrać -Sympatyczni właściciele oraz obsługa Cena za osobę to 200 zł. W cenie: -obiad -trzy ciepłe kolacje -deser, kawa, herbata, -owoce i cukierki czekoladowe -soki owocowe, woda mineralna niegazowana z cytryna (bez ograniczeń) -toast na poczatku (szampan) -zimna płyta (sałatki, wędlinki, ryby itp) Dodatkowo gratis jest apartament dla nowożeńców oraz bezpłatny wynajem hotelu na czas przyjęcia weselnego (1 doba), gdy miniamalna liczba gości weselnych będzie wynosić 90 osób. Dodatkowo, jeżeli ktoś będzie zainteresowany do odstąpienia na ten dzień mam zespół "New mix" z Nakła Śląskiego. Jeśli ktoś zna, to wie, że jest to jeden z najlepszych zespołów. Cena 3 400 plus zaliczka 500 zł którą daliśmy. Zespół składa się z 4 osób (wokalistka, wokalista + gitara, klawiszowiec i saksofonista). Skład można zmienić, aż do 9 osób, wtedy także zmieni się cena. Proszę o kontakt pod numerem telefonu 793-196-595 Bądź e-mail aneta_ hanert@vp.pl