Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama tylko dwojeczki

mamy 3-4 i wiecej dzieci - nie jest wam czasem zal?

Polecane posty

Mama przedszkolaka- i tu powinniśmy zakończyć dyskusję, bo dochodzimy do sedna sprawy- nie stać Cie na dziecko, to się na nie nie decyduj. Niektórzy nie są w stanie zapewnić odpowiednich warunków nawet jeden i tyle, dla nich dwójka dzieci to już stanowcza przesada. Ciebie stać na dwoje dzieci, mnie i męża na trójkę, a nawet czwórke. Każde będzie miało swój pokój, będzie mogło realizować swoje pasje itp.

Gość ja dopiero czekam na trzecie
Mamo przedszkolaka to twój wybór. Ja uważam, ze "wszystko" do szczęścia nie jest potrzebne, a wręcz może człowiekowi dużo krzywdy wyrządzić.

No to jak wychodzisz z takiego założenia to pozostaje życzyć powodzenia :). Trzyma kciuki, żeby Ci się nie przytrafiło trzecie dzieciątko, bo pozostała dwójka nie będzie mieć wszystkiego.

A mogę jeszcze spytać dlaczego zdecydowałaś się na drugie dziecko? Według tego co piszesz, to pierwsze nie będzie mieć już wszystkiego i więcej...

Bo mając dówjke i tak moge zapewnić im wszytsko co tylko będa chciały. Wolę w przyszłości kupić im wszytsko co bedą chciały i nie przejmować się specjalnie ceną niż liczyć czy napewno starczy na każde dziecko.

Gość ja dopiero czekam na trzecie
No ale mając jedno mogłabyś mu dwa razy kupić to co będzie chciał :P Np poprosi o jedno ferrari, a ty mu kupisz dwa w różnych kolorach, żeby do butów pasowało :P A mając 2 to będzie Cię stać tylko na jedno dla każdego. Nie żal Ci?

Gość phi ja pochodzę z bogatej
rodziny - a nigdy nie miałam jako dziecko modnych ciuchów i gadżetów - rodzice byli za surowym wychowaniem. Uważam, że mi to tylko na dobre wyszło! Sama mam 2 dzieci i marzę o 3 :D Co więcej uwielbiam z nimi jeździc na wakacje i nie wiem dlaczego dla ludzi to taaaki problem??. W tym roku młodszy synek miał ledwie rok i zjeździliśmy wraz z dzieciakami całą Dalmację - aż po Albańską granicę w sumie ponad 3000 km i było rewelacyjnie! Z takim małym jest mniej kłopotu niż ze starszym moim zdaniem... jemu było obojętnie gdzie spał, ważne że miał mamę i tatę blisko siebie!

Dlaczego wychodzisz z założenia, że jak ktoś ma 3-4 dzieci to napewno nie ma pieniędzy?? Nie tylko patologię "stać" na taką liczbę dzieci. Ostatanio nawet rodziny wielodzietne stają się modne i są symbolem zamożności itd. (głównie na zachodzie np. Francja) mówimy tutaj oczywiście o świadomym macierzyństwie nie o niewiedzy nt. antykoncepcji. Moja teściowa opowiadała mi jak to z nią było- kiedy ktoś usłyszał, że mają trójkę dzieci to bardzo jej współczuł. Współczucie kończyło się wtedy kiedy ludzie dowiadywali się, że teściowie kupili sobie nowy samochód, że jadą na wycieczkę z całą trójką np. do Włoch czy Francji, że kupują kolejny dom czy mieszkanie. Nie każdy "robi" sobie gromadę dzieci i wychodzi z założenia, że jak Bóg dał dzieci to da i na dzieci.

Mama przedszkolaka... cóż trochę dziwnie podchodzisz do kwestii macierzyństwa. Na szczęście dziś wielodzietne rodziny nie kojarzą się już tylko i wyłącznie z biedą. To jakieś przeszłe sterotypy. Sama chętnie zdecydowałabym się na 4 dziecko, oczywiście nie teraz :P. Jedyne czego bym się obawiała to fakt, czy będe w stanie poświęcić wszystkim smykom odpowiednio dużo uwagi i mieć czas, by np. codziennie z każdym pogadać, ot tak na luzie.

mamo przeszkolaka, to jest bardzo istotne. Wypowiadasz sie o potrzebach swoich dzieci, jakbys wychowala i wypuscila na swoje. Nie znasz zycia, nie wiesz jak sie potoczy. A moge Ci powiedziec, ze zycie jest bardzo pokretne i powiedzenie : fortuna kolem sie toczy" jest bardzo zyciowe. I zapamietaj jeszcze jedno madre przyslowie: Nie chwal dnia z rana. Nie atakuje Cie, ale bardzo mnie denerwuja stwierdzenia typu: jestem bardzo bogata, stac mnie na wszystko i dlatego bede miala tylko dwoje dzieci, zeby zapewnic im wszystko....... Czasami jest tak, ze dzieci z rodziny wielodzietnej maja wiecej niz te z bogatych rodzi i tu nie chodzi o dobra materialne :) Pozdrawiam

Gość ___rodzice___
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1336036314.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1336035999.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1336036152.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1336036412.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1336036087.html