Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fliska

ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

kochane dziewczęta ile przytyłyście w ciąży? ja jestem w 33tc a przytyłam dopiero 3,3kg...

mama przedszkoolakaa - jak nie chcesz odpowiadać to nie odpowiadaj a nie czepiasz się bez potrzeby... nie znalazłam takiego wątku a jestem tego ciekawa, więc czego mam nie zapytać?

Gość gruba foka
powinnas sie cieszyc:) ja jestwm w 21tc i juz przytylam 6 kg a bardzo uwazam na to co jem

no własnie nie wiem jakie sa normy na to tycie w ciązy, bo jak tak dalej pójdzie to raczej za wiele nie przytyję..

Gość ja kupial w moim normalnym roz
ja w sumie przytylam 9kg do tego tygodnia co ty tez mialam tak malo a póxniej troche mi przybylo w 8 miesiacu najwiecej chyba

Fliska masz termin takl jak ja:):):) 6.XII:) U mnie 32tydz.i 6dni:) I 12kg na plusie:) Ale nie czuje sie gruba, nawet sie sobie podobam, moze dlatego ze jestem wysoka:)

Gość mama sama w domu...
ja przytyłam 13,5 kg najwięcej przytyłam w kocówce ciąży

ja 15,5kg przytyłam, a wcale się nie objadałam;-) karmiąc piersią zrzuciłam wszystko nawet 2 czy 3 kilo mniej mam niż przed ciążą

Gość hmmmm...........
to ile kobieta powinna przytyc w ciazy,zeby nie bylo za malo ale tez nie za duzo??? Bo ja zaczelam 7my miesiac i mam tylko 3kg na plusie. Czy to za malo???

Indeks masy ciała BMI przed ciążą Pożądany przyrost wagi w ciąży : poniżej 19 (niedowaga) >>prawidłowy przyrost wagi>> 13-17 kg 19-26 (prawidłowa waga) >>prawidłowy przyrost wagi>> 10-14 kg 26-29 (nadwaga) >>prawidłowy przyrost wagi>> 8-10 kg powyżej 29 (otyłość) >>prawidłowy przyrost wagi>> 6-7 kg

Dziewczyny to ile ktoś przytyje niekoniecznie musi być powiązane z tym ile jemy bo dziewczyna która odżywia się idealnie może przytyć więcej niż ta która sobie nie żałuje specjalnie bo wszystko zależy od odłożonej wody w całym organiźmie , od wielkości płodu (a z tym bywa różnie) , od wód płodowych i tłuszczyku który w jakiejś nawet naskromniejszej ilości musi się odłożyć żeby ciąża prawidłowo się rozwijała. Ja jestem w 25 t.c a przytyłam sporo, żeby było jasne jestem szczupła tylko brzuc wielki bo 100cm w obwodzie (nie noszę bliźniaków;D) i to wszystko więc wyglądam jak by mi ktoś doczepił ten brzuch:D

Mam 165 wzrostu i waga rzed ciążą 55kg a obecnie 65kg także dzwigam ten brzuch i oj czuje się ten ciężarek po nogach i kręgosłupie a badana wszystkie prawidłowe więc nie pzejmuję się zbytnio prawidłowościami i skalą wagi.

oliwkowa mamusia no to widzę,że obie będziemy miały śliczny prezent na mikołaja:) choć dzisiaj strasznie opadł mi brzuch, czuję silne napięcie i coś mi się wydaje, że to nie jest normalne:/ aż mąż się przestraszył, że tak mi w jeden dzień opadł brzuch i to tak wcześnie. Przecież do grudnia daleko a podobno opada na 2-3tyg przed terminem!

Gość po raz setny
uppp

Gość niuu
I po co wyciągasz tyle tematów o tym samym?? Jeden nie wystarczy?

Gość d.z.iunia
Ja przed ciążą BMI miałam równe 19. Jutro zaczynam 36 tc, mam na plusie 10 kg. Lekarz i położna twierdzą, że to ok. 3 kg na plusie w 33 tc to moim zdaniem coś nie tak. I dziwię się, że lekarz nic nie mówi. Bo nawet przy nadwadze te 7 kg przytyć się powinno, a od 33 tc to już mało czasu zostało.