Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobie25....

Różnica w wykształceniu

Polecane posty

Gość takasobie25....

Jakiś czas temu zainteresował się mną pewien facet. Nawet przystojny, fizycznie bardzo mi się podobał. Dla mnie jednak problemem było to, że jest po szkole zawodowej, nie ma zamiaru dalej się kształcić, nie ma też specjalnych aspiracji zawodowych. Ja skończyłam studia , staram się cały czas rozwijać, zaczynam właśnie studia podyplomowe, mam pewne cele zawodowe do których cały czas dążę. Dałam chłopakowi kosza, a gdy powiedziałam o tym koleżance usłyszałam, że jestem powierzchowna i że powinnam mu chociaż dać szansę? A jak wy uważacie??

Duża różnica w wykształceniu da się odczuć z czasem dość poważnie w związku - takie życie on o gruszce ty o pietrszce ;)

Gość sarkastiq
daj mu szanse! daj mu szanse!

Gość trytrytttry
tu nie chodzi o wykształcenie, ale raczej o inteligencję i sposób bycia. można być przecież po zawodówce, ale być inteligentym i oczytanym. nie każdy musi mieć magistra.

Fakt mam kumpla po zawodówce - bardzo inteligentny gość, po prostu nie chciało mu się uczyć. Ale zdecydowana większość ludzi po takich szkołach to po prostu głąby.

Gość sarkastiq
autorka z cala pewnoscia inteligencja nie grzeszy

Gość suprajsssss
idz na całość idż na całość

Gość takasobie25....
wypraszam sobie skonczylam 1,5 roku gimnazjum

Gość takasobie25....
z jednej strony chciałabym żeby mnie taki prostak rżnął jak świnę, z drugiej strony co poza tym?

Gość suprajsssss
haha dobre. kocham was podszywy!!

Gość polonistaaaaaaaaaaaa
ukończyłam studia magisterskie jak również studia podyplomowe; teraz wybieram się na kolejne-prawo i administrację, a mój mąż jest mechanikiem :) najlepszym i najcudowniejszym człowiekiem pod słońcem, którego fascynuje wszechświat i astronomia, a także etnologia; kupuje specjalistyczne gazety naukowe i się uczy :) tak samo z nauką niemieckiego :) zakupił kurs i słucha :P Kocham go i NAPRAWDĘ mamy wiele tematów do rozmów :) jest cudowny i kochany... PS to nie jest chwilowa fascynacja - jesteśmy razem 8 lat :) Kocham go i nie potrzebuję jego dyplomu mgr na ścianie :P

Gość polonistaaaaaaaaaaaa
bardziej od dyplomu na ścianie przyda mi się jego penis w odbycie :)

Gość pappapa
polonista zazdroszcze :(

Gość różniczka
Dziewczyno dobrze zrobiłaś. Bez sensu dawać szanse. Jeśli on nie ma chęci się dokształcać to z pewnością będzie chciał przebywać w towarzystwie na swoim poziomie intelektualnym. Ty z kolei będziesz się w takim towarzystwie czuła kiepsko. Po co Ci na każdym froncie mieć przeciwny kierunek? Jesteś wykształconą i mądrą dziewczyną to takiego znajdziesz mężczyznę, który dąży do celu i kariery. Będziecie mieć wiele wspólnych tematów, wspierać się i rozumieć bez słów. Tego życzę Ci, bo na to zasługujesz. Cenię ludzi dążących do wyznaczonego sobie celu.

Gość polonistkaaaaaaaaaaaa
sarkastiq - poziom Twojej wypowiedzi ewidentnie świadczy o Twoim ilorazie inteligencji

Gość różniczka
ja mam postawiony sobie cel żeby włożyć w odbyt 2L butelkę szampana, tak żeby tylko szyjka wystawała. Już jestem blisko :)

polonistaaaaaaaaaaaa - jak zwykle to poloniści mają największy problem z prawidłową interpretacją tekstu :D

Gość jestgorzej
Daj spokoj...dbaj o swoje szczęscie po co masz kogoś utrzymywac. Lepiej wczesniej niz pozniej. Ja jestem z takim 2,5 roku i wy6kancza mnie psychocznie:( Nie ma mi kto pomoc musze sobie radzic sama bo go kocham a on probuje mnie zrównac z zerem bo nie moze przeżyc tego że studiuje a on skonczył zawodówke:(

Gość Drań.....
Różnica w wykształceniu nie ma nic do rzeczy jeśli macie o czym rozmawiać. Mój przykład jest idealny, jestem lekarzem kardiologiem, uczyłem się 20 lat żeby zdobyć wykształcenie które posiadam a moja narzeczona jest po szkole handlowej i ma średnie, dogadujemy się świetnie. Wykształcenie i ilość papierków nie jest żadnym wyznacznikiem inteligencji.

Gość polonistkaaaaaaaaaaaa
Bezedury - nie jestem polonistką:P taki sobie nick wybrałam :P Ukończyłam studia na polibudzie:P

Gość suprajsssss
Drań-> zgadzam się w 100%

Gość jestgorzej
Niestety w niektorych przypadkach ma...nie dyskryminuje takich ludzi ale w moim przypadku rodzice chcą dla mnie meżczyzne ktory bedzie wykształcony i dbał o rodzine. Niestety mi sie wydaje ze dlatego mój facet nie moze wytrzymac bo czuje sie gorszy...

Gość mlkmk
dyplom LO, a dyplom zawodowki to niebo a ziemia. Miedzy magistrem a LO nie ma wielkiej roznicy, za to miedzy magistrem a zawodowka istnieje przepasc.

Gość misslady
rodzice chca dla Ciebie?:O jak czytam takie teksty to gotuje sie we mnie :D

"Bezedury - nie jestem polonistką taki sobie nick wybrałam Ukończyłam studia na polibudzie" To powinnaś lepiej zrozumieć co jest tak naprawdę napisane ;) Polibuda to dobra szkoła i naprawdę ciekawe zajęcie po tym można znaleść, niestety mi się tam nie podobało