Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian__pytający

Chciałbym żeby moja dziewczyna usunęła ciążę

Polecane posty

"aborcja jest zbrodnią i to że niektórzy mają są skłonni ją popełniać nie znaczy że ma być dozwolona" aborcja jest zabiegiem medycznym - dozwolonym rowniez przez polskie prawo (jest okreslone spelnieniem warunkow)

Gość jljkkjlkjljl
jak zwykle histeria wokol nienarodzonego "niewinnego"dziecka. czy wszyscy obroncy zycia interesuja sie dziecmi narodzonymi, starymi ludzimi , wszystkimi ktorzy zyja? Co jest tkaiego cudownego w tej macicy, ze tak ekscytuje????

"ale człowiek. koniec i kropka" sila twoich argumentow mnie powala - ale nic tak dobrze nie wplywa na zdrowie i sampoczucie jak smiech;-) ""a ty nie jesteś bogiem żeby móc decydować o jego życiu i śmierci. jak się odlepi to umrze ale ty nie masz prawa go zabijać" zmartwie Cie ma prawo zdecydowac wlascicielka macicy , mowiac dosadnie

"co za kretyn. ty jesteś człowieku ograniczony umyslowo" offermo - no dalej - wiecej epitetow - na pewno dasz rade, a przy okazje i wewnetrzna frustracje rozladujesz;-) hahhahahahah ;-) ;-) ;-) ;-)

""prawda jest taka że jesteście psychopatami dla których liczy się jedynie własny interes" wiesz czesta podniecanie sie moze miec rowniez skutki uboczne - pomysl o tym poki jest czas;-) " i dlatego właśnie aborcja musi być zakazana" jasne, skoro ty tak mowisz to musssssssi byc zakazana;-)

"wieć pie**olenie bzdur jak to aborcja jest jakimś "obcinaniem paznokcia" jest żałosne" ocho - widze ze moj przyklad utwil ci w glowce;-) to dobrze - moze jeszcze masz szanse czegos sie ode mnie nauczyc;-)

Gość dla ciebie to tylko slogany
ale kiedys sie przekonasz,ze nie mozna czynic zla bezkarnie...

Gość vvvvvvvvvv44444
Kiedy? mam juz blisko 40 lat, dziecko :D zycie nigdy, w żaden sposób, na żadnym przykładzie nie udowodniło że zło wraca po trzykroć :D:D:D:D

" offerma akurat zgwałcona to jest zupełnie szczególny przypadek i nie może być argumentem w dyskusji o morderstwach dzieci w świetle prawa. szczególny i ze względu na jego rzadkość i ze względu na fakt że można dokonać aborcji przy pomocy pigułki wczesnoporonnej" uppps - wpadles w wlasne sidla ;-) czyli czasem pozwalasz na to "morderstwo ze szczegolnym okrucienstwem" i dopuszczasz jego usprawiedliwienie? zajezdza mi to....tania hipokryzja;-) a pigulka - to zlaezy kiedy zgwalcona zorientuje sie ze zostala tez zaplodniona/jest w ciazy

"oczywiście że morderstwo. ale jak już powiedziałem - szczególny przypadek. coś jak zabójstwo w obronie własnej. są przypadki gdy zabójstwo jest uzasadnione i musi być dopuszczone. ale "plany życiowe" taką okolicznością nie są" o znalazl sie i glowny decydent;-) i naczelny etyk ;-)

"vvvvvvvvvv44444 Kiedy? mam juz blisko 40 lat, dziecko zycie nigdy, w żaden sposób, na żadnym przykładzie nie udowodniło że zło wraca po trzykroć" ale to nie musi być w tym życiu

do wpisu powyzej - ja tez nie jestem chetna na rozmowy ze wszystkimi - masz prawo wyboru i nie musisz dyskutowac ze mna . Ale po co sie tak z tym obnosic?;-)

Gość vvvvvvvvvv44444
Hahahaha... no i taka rozmowa z pro-life'ami. W razie czego zasłaniają się karą po śmierci lub nawet w kolejnym życiu. "Nie wolno przerywać płodu, bo w kolejnym życiu spadnie na ciebie statek kosmiczny!" :D:D:D Nie ma Boga, nie ma kolejnych żyć. Jeśli chcecie takimi argumentami rzucać, to dyskusja jest jałowa.

Gość on jest znany z tego kropka
ror po co się produkujesz tu każdy wie jak ofermus klnie i zywywa

"Nie ma Boga, nie ma kolejnych żyć." są i nie spadnie ci statek kosmiczny na glowę tylko będziesz musiała doświadczyc tego samego to taka lekcja każde życie jest taką lekcją w której czegoś musimy się nauczyć czyli osoba która popełniła aborcję sama bedzie musiała też tego doświadczyć czyli być takim plodem, czy też dzieckiem, które będzie usunięte z macicy żeby zobaczyć jak to jest to nieuniknione każda akcja wywołuje reakcję

ja nie produkuje - ja rozmawiam - a nie sledze wszystkich dyskusji zeby wiedziec kto ma jakie pogladay opieram sie tylko na konkretnych wypowiedziach czy moja odpowiedz jest wystarczjaca?;-)

Gość c34qdcasff
Kiedyś offerma inaczej dyskutował. Teraz wprawdzie daje moim zdaniem konkretne argumenty, ale gdy druga strona nadal tkwi przy swoim poglądzie - offerma rzuca zabawki, nasmaruje parę epitetów, stwierdzi że z idiotami gadał nie będzie i ucieka. Tak jest w prawie każdym topie w jakim brał udział. Aż dziwne że facet ma powyżej 30-tki, a zachowuje się jak dzieciak. Myśli że zawsze ma rację - i to jest prawidłowe. Raczej trudno wyrażać poglądy o których się sądzi że są niewłaściwe/nieprawdziwe. Ale nie może się pogodzić z tym, że jednak nie przekona każdej osoby. Kafeteria to miejsce raczej do wymiany poglądów, ale tu raczej nie zdarzy się, by nakłonić kogoś do swojego zdania.

Gość vvvvvvvvvv44444
zajebisty >> :O:O nawet nie chce mi się odpisywać na takie głupoty :O

"vvvvvvvvvv44444 zaj**isty >> nawet nie chce mi się odpisywać na takie głupoty " nie jestem zaskoczony ale musiałem napisać jak jest nie miej żalu

"Ale nie może się pogodzić z tym, że jednak nie przekona każdej osoby" to swiadczy o braku dojrzalosci i problemacg z samym soba - dzieci maja taka tendencje " ja mowie bo ja wiem najlpiej" - w doroslym zyciu stykamy sie z odmiennoscia zdania/pogladow//sposobow rozwiazywania problemow - na prawie kazdym kroku i czerpiemy rowniez z odminnosci - a nie krzyczymy i tanio sie pienimy;-) " Kafeteria to miejsce raczej do wymiany poglądów, ale tu raczej nie zdarzy się, by nakłonić kogoś do swojego zdania" moim zdaniem w dyskusji w ogole nie chodzi o naklanianie kogokolwiek do czegoklwiek - tylko o wymina e pogldaow na odpowiednim poziomie - jak ktos tego nie rozumie to pozostaje nam pozartowac sobie;-) a kafeteria to switne miejsce - bo kazdy mowi co mysli i czasem mozna poznac tak odmienny pkt widzenia z kt bysmy sie w zyciu nie spotkali bo np. na co dzien nie obracamy sie wsrod tak myslacych ludzi

jest coś takiego jak regresja hipnotyczna możesz sobie PRZYPOMNIEĆ kim byłaś w poprzednich wcieleniach jest to stosowane między innymi w psychologii w celu ustalenia przyczyn fobii przeniesionych z poprzednich wcieleń, głównie irracjonalnych lęków, nie mających uzasadnienia w tym życiu

Gość kot13
w życiu nie ma nic bez konsekwencji- no, chyba że się jest facetem;-) więc warto się pięć razy zastanowić przed seksem z niewłaściwą osobą bez zabezpieczen.

Gość kot13
ja również zdaję sobie sprawę z istnienia karmy .I wciąż powtarzam- lepiej nie dopuszczać do zła bo dłużej trzeba będzie się uczyć otrzymując zło. Aż do do skutku- dopóki się nie zrozumie .

"Kiedy? mam juz blisko 40 lat, dziecko zycie nigdy, w żaden sposób, na żadnym przykładzie nie udowodniło że zło wraca po trzykroć" ten sie smieje kto sie smieje ostatni, co z tego ze masz 40 lat? mozesz przezyc jeszcze drugie tyle, zeby cie kiedys ta twoja pewnosc nie zgubila

Gość kot13
siwe włosy to żadna wykładnia- ktoś mógł w ciągu życia wiele przeżyć, przemyśleć swe przeżycia- inny wiele przewegetować.

Gość Pseudonim landrynkowy
Moja znajoma sama usunęła ciążę i potem zaprowadziła na skrobankę swoją 18letnią córkę Miała juz 2 razy raka i ma lekko sparaliżowaną twarz Moze to śmieszne ale ja wierzę w to ze to kara za zabicie tych dwóch istot