Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Mikołajkaa

Kiedy mogę zacząć opierać niemowlę w NORMALNYM proszku do prania ??????????????

Polecane posty

Gość mama Mikołajkaa

Mały ma co prawda dopiero 2m-ce. Piorę w dzidziusiu... Zauważyłam, że jak mały leży na mnie czyli na moich ubraniach czy np. śpi z Nami w Naszej pościeli (prane są te rzeczy w normalnym Arielu, a nie w dziecięcym) to nic mu nie jest. Niczego niepokojącego nie zauważyłam. Kiedy więc jego ubranka mogę zacząć prać w normalnym proszku?

nie polecam ci jeszcze zmieniać proszku na dorosły, bo zawsze tego proszku coś zostaje na tkanianie i jak się skumuluje to może wywołać uczulenie. Myślę że za 2 -3 misiące wypierz kilka rzeczy i obserwuj skórę, czy nic się nie dzieje po prostu

Gość KASIULA NR 2
Ja po miesiącu prałam już ubranka w Persilu sensitiv-wszystko było ok

Gość ja własnie 3 dni temu
zapytałam o to samo siorkę, która 3 dzieci wychowała. powiedziala ze onadziecion prala w jelpie dopóki jej się nie skończył, potem prała w zwyklych proszkasz, tylko płukała w delikatnym płynie. mój ma 5, 5 mies, kiedy skonczy mi się proszek dla niego mam zamiar przejśc na zwykły

Gość persil i lenor
od poczatku persil sensitive i lenor sensitive

Gość mama Mikołajkaa
No mi się właśnie dziś skończył proszek dla małego :D zużyłam trzeci... Ariel też już się kończy więc w poniedziałek kupię jakiś normalny, ale sensitive i zobaczymy...

moze od 2 m.z. piore w vizirze i płucze w płynie real quality (dla mnie jak lenor ) i jest ok :)

Gość hsrthrth
w niektórych krajach nie ma czegoś takiego jak prosze dla dzieci a jednak dzieci żyją chociaż matki piora ich rzeczy w 'dorosłych' proszkach.

Gość ja tez od poczatku piore
w wizirze lub arielu

Gość suche gacie na dnie morza
ja jak bylam w ciazy i kupowalam ubranka to pralam je w Vizirze i plynie do plukania Lenor, jak maly sie urodzil to kupilam jakis tam proszek dla dzieci na "L" Lovella czy jakos tak, jak mi sie skonczyl to przeszlam na Vizir, bo mnie wkurzalo to, ze ten proszek nie pachnie ladnie :) z reszta tak jak piszesz, dziecko spi pod Wasza posciela i jest ok :) nie ma co wariowac, kiedys nasze ubranka byly prane w szarym mydle i bylo ok :) takie proszki to nic innego jak nabijanie pieniedzy

Ja pralam w dzidziusiu 2m al;e teraz gdybym miala male dziecko to od razu bym prala w normalnym proszku. Produzcenci tylko kase od nas wyciagaja wmawiajac nam ze dobra matka musi prac w specjalnbym proszku. :P

Gość mammmma mia
Kilka lat temu mialam straszne uczulenie, najprawdopodobniej od Persila. Od tego czasu wszystkie ubrania piore w delikatnym dzieciecym i nie zamierzam zmieniac.

Gość ojojojojojojojoj....
poczytajcie składy proszków do prania dla dzieci oraz tych zwykłych do prania, ja przeczytałam kilka wybranych w supermarkecie i w składzie nie ma różnicy oprócz - te dla dzieci mają pieczątkę tylko z pozytywną opinią instytutu bla bla bla... Więc bez przesady dziewczyny, uważam, że można śmiało kupować dla maluszka zwykły proszek ale najlepiej sensitive, bo są delikatniejsze. Pralkę nastawić na więcej płukań i tyle. I ubranka będą czystsze, ja jak kiedyś prałam w "dziecięcych" proszkach to wyciągałam nadal ufajdane ubranka, a zwykłe spierają plamy.

ojjojoj - zwykle spieraja plamy, a po dzieciecych ciuszki nadal byly zafajdane... a niby taki sam sklad:D:D:D pomysl zanim napiszesz bo sama sobie przeczysz🖐️

Gość xdfghyjuikol
Jak skończył pół roku to prałam już w normalnym proszku. Z tym że, prałam tylko ciuszki syna - nie mieszałam z naszymi. I włączałam funkcję podwójne płukanie