Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ok zapraszam do rozmowy

szukam dusz gadających 40 - stki z nawisem

Polecane posty

Gość arayam
Witam w ten jesienny wieczór... Szkoda,że nie ma bratniej duszy. Człowiek w czterech ścianach sam siedzi i nawet nie ma do kogo ust otworzyć...

Witajcie Bratnie Dusze Gadające 🌻 :-) Milusio,ze zalozony jest taki topik. Pozdrawiam Was cieplutko i ide sprzatac dalej. 🌻

Hej Arayam :) Nie możemy się spotkać jakoś.:) Ale co ma wisieć.....!:PP;) Hej maja2204 :) Maja, widzę w stopce, że kochasz wszystkich - może by się tam, w serduchu, trochę miejsca jeszcze znalazło.... dla mnie!??:)

Gość arayam
Witam w ten wigilijny wieczór Święta Zmarłych Masz rację Siaś, że ostatnio się rozmijamy. Jak jest jeden, to nie ma drugiego-hihi Może w końcu uda nam się znowu pogadać... A tak nawiasem mówiąc, to bardzo nie lubię tego jutrzejszego dnia, bo przywołuje ono we mnie złe wspomnienia. Ale takie odczucia ma wielu z nas, prawda? Ważne jednak by pamięć o tych którzy od nas odeszli pozostała w nas na zawsze, a nie tylko od "święta"

Cześć Arayam :) Rozmijamy się, rzeczywiście, ale na duchu nie upadamy jak widzę, i dobrze!:) Trafimy się kiedyś,... bo tak wynika ze wszelkich teorii zajmujących się tymi zagadnieniami. Co prawda akurat zapomniałem, które to teorie można by zastosowac do naszej sytuacji, ale to nieistotne, ważne, że taka teoria jest, i wiemy jak ona zaowocuje.;) To będzie chyba doniosły moment, i kto wie czy w prasie, a może i w innych mediach będą o tym wzmianki:P Wiesz,.... też nie bardzo lubię ten dzień,.. też chyba z powodu nienajmilszych wspomnień związanych z tym miejscem...... I zgadzam się z Tobą, że pamięć powinna pozostać w nas na zawsze, bo naszą osobowość tworzy własnie pamieć, jaka by nie byla. Pozbawienie pamięci postawiłoby nas w rzędzie roslinek, bez mozliwości nawiązania kontaktu z przeszlością, a to bylaby elimanacja nas za życia. Zatem, raczej cieszmy się z naszych wspomnień, że je mamy, chociaz niektóre chciało by się selektywnie wymazać z pamięci na zawsze. Życzę Ci słonecznego i dobrego dnia, w podgodnym nastroju.

Gość arayam
Dzięki Siaś za słowa przepełnione ciepłem i czułością. Mało jest ludzi , a zwłaszcza facetów myślących podobnie jak Ty. To miło,że są jeszcze tacy ludzie....

Arayam .... Jaja sobie robisz!?:P No ładnie, to ja się staram, miłe słówka nawijam, a tu... masz babo placek - natrzącha się ze mnie, i chce porządnego i miłego faceta ze mnie zrobić!;) Arayam, kiedy pogadamy znowu?? Nie żebym tęsknił, nie,... ale jestes miła, mądra, dobrze się z Tobą klika, więc..., sama rozumiesz!:)🌻

Gość arayam
Szkoda Siaś,że nie możemy "trafić na siebie". Mogę być tylko wieczorami, a Ty zaglądasz tu w ciągu dnia. No cóż, samo życie...A tak między nami mówiąc, to kto powiedział, że jest ono różami usłane??? hehehe Podobno faceci unikają inteligentnych kobiet, więc wychodzi na to ,że jesteś tego wielkim zaprzeczeniem!!! Tylko nie wiem czy mam się z tego powodu cieszyć, czy może stać się mniej inteligentną istotą, by mnie większe grono wielbicieli zaczęło otaczać...

Gość arayam
No to sobie pogaduliłam....... Idę nyny bo jestem

No tak:O...i znowu pudło!! Pójde chyba się utopić, żeby jeszcze czego gorszego nie zmalować.:P P.S. Arayam, inteligencja oczywiście, onieśmiela... ale może jakoś sie przelamię, tym łatwiej, że nową Twoją cechę odkryłem przed chwilą - mianowicie niezwykłą skromność!:) I ta pozwoli przelamać moją niesmiałość i umożliwi, myślę, podejście, ...skuteczne podejście i ustalenie godzin spotkań w cafe. 🌻:)

Koliberku, a mam powód do radości???:O Trafiła się kobieta, inteligentna, nawet sama się do tego przyznaje, najlepsza w całej cafe( no i Ty Koliberku też), i nie mogę jej poderwać, bo się rozmijamy ciągle:PP Trafi się kto lepszy ode mnie( w co watpię bardzo), i po ptokach!! Trzeba uważać i oczy dookoła głowy mieć, prawda??;)

Ja może nie jestem wygadana ... ale takie problemy mi uczucia rozymiem:) i wiem co możesz czuc w tej chwili

Gość Dalia.O
Witam To i ja tu chyba się wpasuję do waszego towarzystwa,jeśli mnie przyjmiecie do kólka różańcowego;) Jestem pół roku po rozwodzie, mąż dostał z domu eksmisję w związku z tym,że był alkoholikiem i leczyć się nie chciał. Zostalam więc sama z dużym domem,dużym ogrodem,14-letnią córką i 2 psami. W lecie bylo wszystko ok,oddychałam glębowo wolnością,czułam się tak jakby mi ktoś drzazgę z palca wyciągnął,ale teraz kiedy przyszła jesień,liście opadły z drzew,robi się szaro i depresyjnie więc czuję że lapię dola:( Arayam -ja podobnie jak ty osiągnęłam w życiu dużo bez niczyjej pomocy i wsparcia, to ja musiałam wspierać męża który był człowiekiem bardzo slabym psychicznie i z byle powodu zaczynał maraton. Mam wspaniałe mądre dzieci,corka jest ze mną ,syn jest na III roku studiów i mieszka już w swoim gniazdku z dziewczyną. Identycznie jak w twoim przypadku wszyscy się dziwią że jestem sama ,bo podobno jestem bardzo atrakcyjna;) Ale nie czuję się samotna,nie ufam facetom i nie wiem czy znajdzie się ktoś komu będę w stanie zaufać.

Gość M.arta
Witam. A mnie przyjmiecie ? Tylko ja 50-tka z malutkim nawisem :( Sama, po rozowdzie, dzieciątka dorosłe, ale jeszcze mieszkają ze mną, więc nie jest mi bardzo smutno.

Cześć Dalia.o , M.arta :) Ja nie jestem ani autorem tematu, ani tutaj gospodarzem, ale jak czytam, że kobieta jest atrakcyjna z wyglądu, no i jak widzę, że potrafi sklecić sensowne zdania, (wiek nie taki istotony) to oczy mi dziwnie zaczynaja się usmiechać, i nie bacząc na konsekwencje natychmiast zapraszam na topik, i....itd.;) 🌻🌻 W sumie dość niemrawo ostatnio tutaj, ale miejmy nadzieję, że się rozkręci.

Aniela, jak ja Ci kiedyś powróżę to ze śmiechu nie wytrzymasz:PP Będzie tarot, makarot i bakarot,...kurza noga!:) Wynoś się stąd na topiki z małolatami, bo one potrzebuja wróżb, nie my, stare wywłoki( ta stara wywloka to ja oczywiście).:) ))))))))

sias dziękuje za przyjęcie🌼 :) Jestes tu rodzynkiem więc możesz pełnić rolę gospodarza. Przeczytałam właśnie o ciasteczkach owsianych i makaronikach,mmmm ślinka mi cieknie. Uwialbiam słodkości szczególnie czekoladę, pochłaniam ją codziennie bo jest ona źródłem serotoniny której mi chyba brak:( na szczęście nie mam problemów z figurą,więc mogę sobie bez wyrzutów sumienia zajadać:) A propos miłości i szukania drugiej połówki znalazlam dziś piękny aforyzm więc go wam wkleję: "kobieta jest niczym obraz, mężczyzna za to jest ramą tego obrazu,obraz może egzystować bez ramy, za to rama nie. Obraz jest piękny nawet bez ramy, rama za to jest kawałkiem bezużytecznego drewna. Celem egzystencji ramy jest znalezienie swojego obrazu bo bez niego jest niczym"

Gość W próżni
Puk puk, to tylko ja nowa dusza na forum, mogę sie do Was dołaczyć? smutno mi trochę bo za 3 tyg. mam urodziny 40 !!!!!!!!!! o rany ! jak to przetrwać?

Witaj nowa duszko Nie masz się czego obawiać bowiem życie zaczyna się po czterdziestce!!! Ja mam 42 i czuję się z tym świetnie;) -sama zobaczysz.

Gość W próżni
Dziękuję za przyjęcie :) najbardziej przeraża mnie to całe zamieszanie , życzenia itd. chyba wolałabym aby rodzina zapomniała. Przeraża mnie to, mam tylko jedna córkę i nagle dopadło mnie dziwne uczucie pustki i płynącego czasu, przecież Ona zostanie kiedyś sama, juz nie będę jej chronic. Zostałam bardzo wcześnie mamą, miałam 20 lat więc moja córka również jest już dorosła,a ja tak się boje.... chyba jestem jakaś przewrazliwiona.

Dalio:) Doś stronniczy ten aforyzm i miejscami mało konsekwentny. W sumie jednak jest piękny i oddaje jakieś tam wzajemne korelacje płci. A kwestia zapatrywań, bądź miejsca z którego obserwujemy związek, pozwala właściwie się doń odnieść i przypisać stronom rolę blejtramu, obrazu lub ramy. Ale nie martwię sie juz takimi drobnostkami, i co ważne nie mam zamiaru dyskutować, i udowadniać przewagi którejkolwiek ze stron.:) Witaj nowa duszo pokutująca,...eee może nie pokutująca a raczej samotna.:) Obrodziło dziś duszami, i dobrze, i co jest zrozumiałe zresztą, jako że świezo po Zaduszkach jesteśmy.:)

W prózni:) Jestem "ździebko" starszy od Ciebie, mam tez córę studiującą już, ale nie martwię sie o to, co będzie jak mnie zabraknie:) Dałem jej tyle ile mogłem, przekazalem całe moje doświadczenie, nie bacząc jak mnie oceni. I teraz jestem przekonany, że da sobie radę, przynajmniej da w wiekszości przypadków. A przeciez i tak nie jesteśmy w stanie przekazać dzieciom WSZYSTKICH przestróg, dać im wskazówki do WSZYSTKICH mozliwych zdarzeń. które moga wystąpic na ich drodze.:) Głowa d o góry, będzie dobrze.🌻

Gość W próżni
siaś dziękuję za dobre i mądre słowa, chyba nie jesteśmy w stanie uchronić dzici przed całym swiatem. Tak mnie najzwyczajniej w świecie ostatno nachodzi chyba przez te 40 urodziny. A swoją drogą gdy przeczytałam Twój nick czyli "siaś" strasznie mnie to rozbawiło ,ponieważ moja niespełna 2 letnia bratanica mówi na księzyc " siasia " i tak mi sie skojarzyło :

W próżni ....:) Teraz ja się roześmiałem, bo jak sobie wyobraziłem taka małą istotkę mówiąca "siasia", to tak jak bym to prawie widział i słyszał..... Bo wszystkie małe dzieci są tak samo rozkoszne i wszystkie gadają takie lub podobne śmieszne słowa.:)

Gość W próżni
Oj tak, ale Ona mała Lilianka jest "siasią" czyli księzycem przerażona :) ,A Ty raczej przerażający nie jesteś haha . W kazdym razie to bardzo słodkie. Ciesze się,że znalazałam ten wątek bo... jak trafnie zauważyłeś jestem mega samotna,ale czasami. Mieszkam w wawie od 3 lat i nie mam znajomych :)

Zmykam juz bo jutro baaardzo wczesnie wstaję:) Miło było 🖐️:)

Gość arayam
Szkoda Siaś, że znowu nie zdążyliśmy zamienić nawet słowa ... No cóż, mam nadzieje, że co się odwlecze to nie uciecze....