Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość źle postawione pytanie

Co by się stało gdybyś dowiedziała się że masz raka?

Polecane posty

Dzięki, choć nastawiam się na najgorsze ;) Zastanawiam się jak będzie wyglądało moje leczenie i jego wpływ na moje dziecko, bo jestem samotną matką. Zupełnie inaczej spojrzałam na syna. Dostrzegam takie rzeczy, jakich wcześniej w życiu bym nie zobaczyła.

Gość kfkg
jak mozna z gory zakladac ze ma sie raka, hipochondryczka jakas jestes?

a widzisz to sama zauważasz pewne plusy:) będzie dobrze , moja ciocia w ubiegłym roku dowiedziała się ze ma raka i jest już po chemioterapii i jak na razie jest wszystko oki, u Ciebie tez będzie dobrze Pan Bóg nie może dziecku matki zabrać Najważniejsze jest pozytywne myślenie!!!!!

" źle postawione pytanie A żeby było śmieszniej, na tvnStyle leci dokument o kobietach chorych na raka piersi." Ajeszcze śmieszniej że pamiętam program w tej telewizji w którym facet miał gadać jaką ma metode na raka a nie pozwolili mu się wygadac.Ta telewizja to patologia która powinna mieć odebrana licencję.

Gość polelum
a ja polecam głodówkę, mam książki o samouzdrawianiu organizmu i mocno w to wierzę, praktycznie 100% wyzdrowień, ja bym w to poszła gdybym się dowiedziała

Tak tak, Amant, ty tylko głodówka i Gerson 🖐️ Dzięki za wypowiedzi, szczególnie weronce 🌻

Gość ja wtedy na pewno
przespałabym się z tyloma facetami ilu by się napatoczyło bo jestem wierna swojemu mężowi a on na to nie zasługuje a potem przepuściłabym wszystkie oszczędności - swoje i jego :p może nawet wzięłabym jakiś kredycik w prowidencie :p

Gość a potem zaczęłabyś się leczyć,
wyzdrowiałabyś i byłaby scena :classic_cool:

Gość ja wtedy na pewno
:D

Gość ja wtedy na pewno
tak na marginesie - ja też własnie czekam na wyniki, jeszcze 1,5 tyg :o

Gość na jakie wyniki czekasz?

a tak na marginesie właśnie przypomniała mi się zasłyszana historia o kobiecie ,która miała chorego na raka męża i nie mogła już patrzeć jak się męczy i wpadła na pomysł żeby go sromotnikiem potraktować i co chłopina wyzdrowiał :)

Gość to chyba jakaś ściema
:classic_cool:

Gość a masz taki kłopot ?
Kobiety ! Przecież jest 21 wiek ! Jak można zaniedbać podstawowe badania jakim jest USG czy mamografia ! Moja mamuś choć ma 67 lat, obowiązkowo stawia się na mamografię co rok ! Całe szczęście, że wpoiła we mnie podstawowe zasady ! Zawsze mówi nawet jak byłam mają dziewczynką " córko myj się często nawet 2-3 razy dziennie i tylko czystą wodą, do lekarza co w krocze zagląda, raz w roku obowiązkowo, i bądź mądra, wstyd to kraść !

Gość ja wtedy na pewno
po łyżeczkowaniu macicy plus wycinki z tarczy szyjki.... :o

Gość ja wtedy na pewno
szanowna mamusia ma rację niewątpliwie, ja chodzę, myję, biorę grzecznie leki, nie puszczam się i już 4 raz byłam w szpitalu - jak widać to nie zawsze działa....niestety...

Gość to chyba jakaś ściema
Ciężko się czeka na takie wieści, cholera. Wyobrażam sobie co czujesz. Pocieszanie typu "Będzie dobrze" nie przemawia. Trzeba czekać, popatrzeć trochę inaczej na świat z tej perspektywy w której jesteśmy, a co dalej, to sie zobaczy. Pozdro for all i dobrej nocy 🖐️

Gość ja wtedy na pewno
no jak to jakie- boję się ajk cholera ale spycham to głęboko w niebyt...staram się nie myśleć i mam nadzieję, że tak jak wcześniej skończy się na strachu mimo, że mam makabryczną i coraz gorsza cytologię mimo leczenia i różne inne problemy :/

Gość ja wtedy na pewno
ja tez zmykam, na sen - persen i dobra książka ;) pa

u mnie najgorsze jest czekanie i ciągłe wahanie lekarzy że może to od kosmetyków a może od przeziębienia lub niewyleczonego stanu zapalnego(np grypka przechodzona) trwam w tym stanie od marca i wciąż czekam na diagnozę każde badanie potwierdza powiększone więzły oraz liczne torbiele w obu piersiach :(

Ale zawsze wierzę w to ze będzie dobrze i że jestem pod kontrolą lekarzy specjalistów i mam dla kogo żyć więc myślę pozytywnie , zaczęłam bardziej troszczyć się o siebie, staram się mniej denerwować , olewam wiele błahych rzeczy , którymi kiedyś się przejmowałam , cieszę się teraz bardziej tym co mam :)

Gość kfkg
a ja karmie swojego nowotwora i mi z nim dobrze

" weronka76 Ale zawsze wierzę w to ze będzie dobrze i że jestem pod kontrolą lekarzy specjalistów i mam dla kogo żyć więc myślę pozytywnie , zaczęłam bardziej troszczyć się o siebie, staram się mniej denerwować , olewam wiele błahych rzeczy , którymi kiedyś się przejmowałam , cieszę się teraz bardziej tym co mam " Wielu z tych tzw. specjalistów powinno wylądować w betonowych kamaszach na dnie:P.