Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belka elka

Jezu nie umiem rozumiem jak jechac po rondzie! kto mi wytłumaczy?

Polecane posty

Gość belka elka

Jutro mam znowu jazde ostatnio jezdziłam i nie rozumiem jak mam jechac po dwupasmowym rondzie. no nie rozumiem kiedy wjechac na jaki pas, kiedy na rondzie zmienic pas. jak jutro znowu bede robiła to zle to chyba umre. prosze niech ktos mi wytłumaczy

Gość kocichrupek24
To daj GG:)

Gość po co masz pasy zmieniać?
Wjeżdżasz prawym pasem jak jest wolne objęeżdżasz ile potrzebujesz i skręcasz w prawo

Gość belka elka
nie moge opiszcie tu prosze. szukalam obrazków gdzie jest cos rozrysowane ale nie ma podzielonych pasow i ja dalej nie rozumieim. jak jade na rondzie dwupasmowym w lewo to ja mam jechac jakim pasem kiedy zmienic kiedy zjechac

Gość kocichrupek24
No to dzięki tej podpowiedzi własnie nie zdałaś egzaminu:D

dając migaczem znać gdzie będziesz skręcac

Gość belka elka
w prawo to akurat najlatwiejsze. ale jak w lewo i prosto? ja nie kapuje

egzamin to ja zdałam 10 lat temu, więc nie gadaj głupot

wjeżdżasz prawym pasem i jedziesz w lewo do momentu aż chcesz skręcić w prawo

Gość fvc
I co z tego, ze zdalas egzamin, jak jezdzic nie potrafisz?

Gość jakas tam asia
jak skręcasz w prawo albo zawracasz, to muisz najpierw wjechać na wewnętrztn pas, zęny nei torowąc miejsca tym którzy zaraz wyjezdzaja z ronda, a jak bedziesz dojezdzac do wyjazdu to wtedy zminiasz pas na zawnetrzyny

Gość belka elka
kurwa cicho mi tu. piszcie jak mam jechac na tym rondzie, bo ja nie umiem a jutro sie zaplacze chyba

Gość jakas tam asia
miało być" jak skręcasz w lewo"

Gość kocichrupek24
Ale pierniczysz kobieto:D Na rondzie z dwoma pasami: - przy jeździe w prawo i na wprost zajmujesz zewnętrzny pas - przy jeździe w lewo i przy zawracaniu wewnętrzny Nie sygnalizujesz wjazdu na rondo a jedynie wyjazd! Jeśli jedziesz wewnętrznym pasem to najpierw wygnalziujesz zmianę pasa na zewnętrzny przed ostatnią wysepką i ustępujesz ewentualnie pierwszeństwa jak ktoś się zaplątał na zewnętrznym pasie.

Gość belka elka
tak odrazu jak wjezdzam na rondo moge ciąc na srodkowy pas? mozna tak?

Gość purt puurt purcik
przyjedź do pierdzioszkowa tu nie ma żadnych reguł, jeździsz jak chcesz i puszczasz bąki kiedy chcesz

Gość Katherinne
Ale z Ciebie kalosz dziewczyno... Płacisz instruktorowi. JESTEŚ KLIENTEM! To nie jest nauczyciel - uczeń jak w szkole! Wsiadasz jutro do samochodu i się go pytasz żeby jeszcze raz wytłumaczył Ci jazdę po rondzie! ON WŁAŚNIE ZA TO BIERZE OD CIEBIE PIENIĄDZE! Ty się dopiero uczysz jeździć.

Gość belka elka
jak jade prosto to mam z zewnetrznego pasa tak? minę prawy wyjazd i jade do tego na wprost. a jak zatamuje tym co beda wyjezdzac w prawo i bedzie stluczka?

Gość jakas tam asia
no tak sie robi, wjezdza sie na środkowy od razu, musisz oczywiscie wjechac jak nic nie bedzie jechać

Gość belka elka
wiem, ale on mi juz tłumaczył a ja dalej nie rozumiem kurwa no ja nie wiem chyba jutro zostawie ten samochód na tym rondzie i wysiąde

Gość jakas tam asia
nie o przeciez ci co wyjezdzaja to też patrza, jak bedziesz im tamować to na chama nie bed a jechać

Gość belka elka
czyli tak jak mam jechac w lewo to wjezdzam od razu na srodkowy i jade tym srodkowym. a kiedy zmienic nas na wewnetrzny wtedy zeby wyjechac?

Gość a od czego kur.wa
masz obok instruktora??za co mu placisz??zeby nas sie pytac?spytaj jego chyba ze on tez nie wie.

Gość kocichrupek24
Kochana jak jedziesz w lewo lub zawracasz to od razu musisz śmigać na wewnętrzny pas taka jest zasada:) Zazwyczaj od razu podjeżdzasz do ronda z lewego pasa więc tak czy inaczej na logikę musisz puścić zewnętrznym tych po Twojej prawej:).

ktos ci tu dobrz powiedzual, jak jedziesz w prawo i prosto to zewnetrznym pasem, jesli zawracasz to wewnetrznym i nie musisz go zmieniac, jesli jedziesz w lewo to zajmujesz wewnetrzny pas wjezdzsz na niego i sygnalizujesz jak najszybciej zmiane na prawy zeby inni ci sie nie wjebali bo jak za pozno bedziesz chciala zmienic pas to ci wjada i masz problem bo zatrzymac sie nie mozesz

Gość belka elka
no dobra to juz kumam jak wjechac. a jak w takim razie wyjechac. kiedy zmienic pas na zewnetrzny jesli jade prosto, kiedy jesli jade w lewo i kiedy jesli zawracam?

ale wy tłumaczycie... Przecież jak wjedzie na wewnętrzny pas, to będzie musiała puścić tych z prawego pasa jeśli będzie zjeżdżać!!! Jak już jesteś na rondzie, to nie zważasz na tych co dopiero wjeżdżają na nie. Przed wjazdem na rondo musisz sprawdzic czy nikt z lewej nie jedzie. Puszczasz i dopiero wjeżdżasz. A jak już jesteś na rondzie to dajesz migacz gdzie zjeżdżasz. Jak jesteś na prawym pasie, to nikomu nie zajeżdżasz drogi. No, chyba że jest to rondo Żaba w Warszawie, jedyne rondo, które ma wymalowane pasy do zjazdu ze środkowego pasa... Wtedy patrzysz a znaki poziome i widzisz kto ma pierwszeństwo

jak chcesz na rondzie skrecic w lewo lub zawrocisz - wewnetrzny pas, wyjezdzasz tez na wewnetrzny. zadnego zmieniania pasow na rondzie ! po jaka cholere ? chcesz skrecic w prawo, lub jechac na wprost przez rondo - pas zewnetrzy i wyjezdzasz na zewnetrzny ;) proste juz ? :) p.s. niedawno zdawałam..

Gość belka elka
jak jade w lewo to staram sie zmienic pas jak juz mine droge w prawo?