Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość belka elka

Jezu nie umiem rozumiem jak jechac po rondzie! kto mi wytłumaczy?

Polecane posty

jak kurwa zadnego zmieniania pasa? a jak niby ma zjechac z wewnetrznego pasa w lewo niemoto? co zatrzymac sie jak bedzie chciala skrecic zeby przepuscic tych co sa na prawym> ? przeciez ruch bedzie tamowac

Gość kocichrupek24
Właśnie idtiotko na rondzie też się zmienia pasy! nie może cały czas jechać wewnętrznym i nagle z wewnętrznego wyjeżdzać z ronda!!!!!! za to się oblewa egzamin ciężka armato

Gość belka elka
własnie o to chodzi ze w pewnym momencie musze na rondzie zmienic pas na zewnetrzny i nie wiem kiedy

Gość po co masz pasy zmieniać?
a od kiedy PRAWY pas jest pasem wewnętrznym?????

to nie wiem jakie wy ronda macie :O. jak są dwupasmowe to są dwa zjazdy i możesz wyjechać wewnętrznym. a po drugie zdawałam egzamin niespełna miesiąc temu.

Gość belka elka
wyjezdzamy z ronda zawsze z prawego pasa co nie? powiedzcie kiedy zmienic nas na prawy kiedy jade prosto w lewo lub zawracam

Gość kocichrupek24
Zmieniasz pas przed ostatnią wysepką. Jeśli zawracasz to zmieniasz pas po przejechaniu zjadu w lewo, jeśli skręcasz w lewo to zmieniasz pas po przejechaniu zjazdu na wprost:)

przed rondem o więcej niż jednym pasie ruchu masz rozpiskę tych pasów (na znaku jak przed skrzyżowaniem) - gdzie jest narysowane, który pas gdzie jedzie nie ma żadnego zmieniania pasów na rondzie (no chyba, że ktoś sie pomyli i musi)! wjeżdżasz tym pasem, który jedzie w konkretnym kierunku i jedziesz nim cały czas zjeżdżając z ronda - patrz sobie na to, co jest namalowane na jezdni :)

Ja pierdole kobiety opanujcie się. Nie macie zielonego pojęcia o przepisach ruchu drogowego. A tekst ''Wjeżdżasz prawym pasem jak jest wolne objęeżdżasz ile potrzebujesz i skręcasz w prawo'' jest po prostu szczytem ignorancji. Właśnie przez takie kretynki często dochodzi do kolizji.

''przed rondem o więcej niż jednym pasie ruchu masz rozpiskę tych pasów (na znaku jak przed skrzyżowaniem) - gdzie jest narysowane, który pas gdzie jedzie nie ma żadnego zmieniania pasów na rondzie (no chyba, że ktoś sie pomyli i musi)! wjeżdżasz tym pasem, który jedzie w konkretnym kierunku i jedziesz nim cały czas zjeżdżając z ronda - patrz sobie na to, co jest namalowane na jezdni '' No chociaż jedna mądra.

dziewczyno tak to ty nigdy nie zrozumiesz niech ci instrutor tlumaczy tak dlugo az zrozumiesz, czytajac wypowiedzi tylko se namącisz w glowie

Gość kocichrupek24
Ewa masz rację ale to dotyczy tylko rond z sygnalizacją świetlną, gdzie część ludzi czeka na wjazd i ma czerwone:D Jak Wy kobiety tak jeździcie to brawo:D

''Ewa masz rację ale to dotyczy tylko rond z sygnalizacją świetlną, gdzie część ludzi czeka na wjazd i ma czerwone '' Ciekawe od kiedy.

Gość kocichrupek24
Ona od samego poczatku pyta o ronda bez sygnalizacji! Co to za filozofia zająć swój pas i go nie zmieniać aż do wyjazdu:D

Gość kocichrupek24
Dominik zamknij papę pedale jeden bo czuję że to Ty będziesz tym idiotą który spowoduje wypadek. Nie masz gościu pojęcia a się wypowiadasz. Zanim się odezwiesz to się zastanów. Mącisz jak ostatnia pizda i jeszcze jesteś nieduczony. A teraz zamilknij Ty pipo i się sam naucz.

zapraszam na rondo Armi Krajowej i Jana Pawła w Lublinie - nie ma świateł, są 2 pasy ruchu, przed rondem jest znak z rozpiską pasów - którym w którą stronę się jedzie

no właśnie - żadna filozofia wystarczy mieć oczy w głowie a nie w d... i patrzeć przed siebie a nie na wszystkie inne strony, tylko nie tam, gdzie trzeba

Gość belka elka
Zrozumiałam kociego chrupka w prawo- wjezdzam zewnetrznym pasem, włączam kierunej i skręcam w prawo prosto- wjezdzam wewnętrznym pasem, gdy mine droge w prawo zmieniam pas na zewnetrzny i zjezdzam w lewo- wjezdzam wewnetrznym, gdy mijam droge prosto zmieniam pas na zewnetrzny i skręcam w prawego pasa zawracanie- wjezdzam wewnetrznym, zmieniam pas na zewnetrzny gdy mine droge w lewo i wyjezdzam prawym pasem niech ktos sprawdzi co napisałam. Dobrze??????

Gość kocichrupek24
No tak Ewa zatrzymuje się przed rondem i studiuj e rozpiskę:D Napisałem to troszkę wyżej... dojeżdzając do ronda z dwoma pasami na samym początku musisz zając dobry pas:) To się wie bez rozpiski. Później jedziesz wewnętrznym, lub zewętrznym w zalezności gdzie wyjeżdzasz. Chyba że u was na wschodzie to inaczej.

Gość kocichrupek24
Nie! na wprost też jedziesz od razu zewnętrznym:)

Gość A mnie tłumaczono tak
Rondo to taka zwykła jezdnia, tylko poprowadzona wokół czegoś. Jeśli jedziesz rondem - to tak naprawdę jakbyś jechała zwykłą ulicą. Oczywiście - znaczenie mają opisy na jezdni i pionowe znaki przed rondem plus światła, jeśli takie istnieją. Ale na dwupasmowym rondzie bez opisów zmieniasz pas na lewy wtedy, kiedy jest to potrzebne (głównie by nie blokować osobom zjeżdżającym we wcześniejszym zjeździe niż Ty, bądź ominąć samochód zjeżdżający). Z pasa lewego na prawy zjeżdżasz tak, jakbyś zjeżdżała na normalnej drodze - czyli sygnalizujesz zmianę pasa i patrzysz w lusterko, czy nikt nie jedzie, bo pierwszeństwo ma ten, który jedzie prawym pasem (jako, że samochód jadący z prawej ma pierwszeństwo). I tyle filozofii...

kocitrupek, wow... dobrze, że mnie objaśniłeś, bo przez 15 lat jeździłam taka ciemna... a nie, nie jeździłam, tylko studiowałam rozpiski....

Gość belka elka
Kuzwa:) ok prosto z prawego pasa tez skręcam, cały czas jade tym zewnetrznym i jak dojade do drogi do sobie poprostu wyjezdzam

wy to chyba kurwa za czasów komuny zdawaliście to prawko :O i się kłócicie bezczelnie ! weźcie sobie jakieś filmiki pooglądajcie koedukacyjne a nie pierdolicie i mącicie we łbach ! 😠