Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eskomunikowana...

Witam państwa, zostałam ekskomunikowana.

Polecane posty

Gość Eskomunikowana...

Witam państwa, kilka lat przeszłąm na ewangelicyzm, niedawno zostałam pastorką. I ostatnio przyszedł do mnie list z parafii katolickiej w ktorym informuja mnie ze zostalam ekskomunikowana! płakałam ze śmiechu. A powodem mej ekskomuniki jest to ze w swietle kosciola katolickiego ordynowanie kobiet na duchownych jest zagrozone ekskomuniką. A wiecie co z robiłam z tym katolickim papierkiem? podtarłam nim moją pasotrską dupe i osobiście zaniosłam księdzu katolickiemu.

Gość a słyszałaś o ekumenizmie?
Komu chcesz zaimponować? Z jednej ortodoksji przeszłaś do drugiej. To tak, jakby ktoś się chwalił, że przestał dłubać publicznie w tyłku bo teraz dłubie w nosie, a to o wiele lepsze.

0/10 :classic_cool: Choć pomysł z noszeniem umazanego goownem dokumentu pachnie hardcorem.. yyy.. albo czym innym. :classic_cool:

Gość ja też chcę! :D

Gość Eskomunikowana...
Dziękuje za wyrazy uznania. Oczywiście serdecznie podziękowałam księdzu za tą jakże miłą informacje i powiedzialam zeby pozdrowil papieza a potem sobie wyszlam uradowana ze wykreslono mnie z sekty.

Gość aafisia fisia
czy ja dobrze rozumiem, ze zmieniłaś wyznanie nie wypisując się wcześniej z kościoła katolickiego? i jeśli możesz, to powiedz, czemu zmieniłaś obrządek, wszak katolicy jak i ewangelicy są chrześcijanami , z ciekawości pytam, zaciekawiło mnie to poprostu

Gość Eskomunikowana...
Zmieniłam gdyż nie mogłam ścierpieć katolickiego zakłamania i obłudy. Samo wyznanie mi nie przeszkadzało tylko jego "władze" i co po niektore stare dewotki.

Gość Eskomunikowana...
A co do odejscia z kosciola to tak, zmienilam wyznania bez wypisywania sie z katolicyzmu gdyz nie chcialam sie uzerac z ksiedzem ktory probowal by mnie na sile zatrzymac to po pierwze, a po drugie chcialam uniknac tej papierkowej "roboty"

Gość biblia zakazuje wystapien kobi
w Piśmie Św. jest jednoznacznie powiedziane, że niewiasta nie będzie przemawiała przed zgromadzeniem (1 Kor 14,35). Matka Boża, która mądrością przewyższała wszystkich ludzi i aniołów, nigdy nie odważyła się publicznie nauczać bo doskonale wiedziała, że urząd nauczycielski czyli publiczne nauczanie zostało zastrzeżone przez Jej Boskiego Syna wyłącznie papieżowi i złączonych z Nim biskupów i kapłanów. Prawdziwie pokorna i skromna niewiasta nigdy by tego oczywiście nie uczyniła. http://www.youtube.com/watch?v=J1xv5x-zK3I

Gość ale i tak pujdziesz do piekła
bo grzeszysz

i co myślisz ze ci je odpuszcza dopiero w jak spowiedź odbędziesz to ci odpuści czytałas glorie polo ,lub Catalina Rivas czym jest spowiedź

ty nawet biblii nie znasz a zostałaś pastorem A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (Jn 20:21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27).

Gość zdjęcie w sepii
Matka Boża, która mądrością przewyższała wszystkich ludzi i aniołów, nigdy nie odważyła się publicznie nauczać bo doskonale wiedziała, że urząd nauczycielski czyli publiczne nauczanie zostało zastrzeżone przez Jej Boskiego Syna wyłącznie papieżowi i złączonych z Nim biskupów i kapłanów. To się uśmiałam :D zwykła, niepiśmienna chłopka, która urodziła nieślubne dziecko mądrzejsza od aniołów :D a gdzie coś takiego pisze? I gdzie pisze, że Jezus jakąkolwiek władzę przekazał papieżowi czy biskupom?

ale i tak pujdziesz do piekla - Nie będę już ci odpisywała, ale będę cie za ciebie modliła. biblia zakazuje wystapien kobiet - Za ciebie równiez bede sie modlic, abys zrozumiala ze to nie papież jest głową kościoła, a jedynie Jezus Chrystus, i również za to abyś przestała rozpowiadać swoje bałwochwalcze brednie o Maryji, matce Pana naszego, Jezusa Chrystusa.

Tak, Maryja nie była zwykłą kobietą z nieślubnym dzieckiem, była matką Pana naszego, Jezusa Chrystusa, i należy ją niewątpliwie wspominać i naśladować jej życie pełne miłości do innych ludzi, jendakże nie można jej przesadnie wychwalać.

Gość ave cezarrr
najgorsza w życiu jest nuda :( i zajmowanie innych PIERDOŁAMI To powinno być karalne ! Jarosław już wkrótce się tym zajmie..... Dziś jest POCZĄTEK!

Gość ave cezarrr
Nie widzę tu żadnych przekleństw .... Ach... tak :P to nowe przekleństwo- chodzi tobie o....Jarosław???? Przepraszam! :D

Gość ave cezarrr
zdjęcie w sepii- wkurzasz mnie... jak ktoś jest laikiem, niech się nie wypowiada :classic_cool: Jezus dał władzę Piotrowi- opoce ... i on był pierwszym biskupem!

Gość ave cezarrr
i nie mówi się gdzie pisze, tylko, gdzie jest napisane :D

Prawda jest to iz Piotr został jak to nazwałeś "opoką", Jezus dał biskupą władze aby rozprzestrzeniali oni chrześcijaństwo i aby zapanować nad rosnącą ilością chrześcijan, jednakże głową kościoła jest on sam, a nie papież.

Gość ave cezarrr
Piotr został pierwszym biskupem!!! A biskup Rzymu jest papieżem.... ach ignoranci.....:P Wszak mówię- nuda jest straszna ale.... ruszcie głową!

Gość ave cezarrr
Mówię o władzy tu- na Ziemi :D