Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koteczkaaleboli

Zatkane jajniki po tabletkach

Polecane posty

Gość koteczkaaleboli

Hej laski, co możecie mi o tym powiedzieć? Odstawiałm tabletki 20 sierpnia i od tamtej pory nie mialam okresu. Byłam u gina i mi przepisał cos tam na wywołanie. Mam brać od jutra. Ale interesuje mnie co niesie hasło ZATKANE JAJNIKI. Czy to coś poważnego? Nie miałam nigdy żadnych problemów teraz się to pokazało.... Czy mogę mieć problem z zajściem?

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Oczywiście że możesz mieć problemy z zajściem, traeba było o tym pomysleć zanim zaczełaś brać tabletki antykoncepcyjne...

Gość koteczkaaleboli
? nie rozumiem

Gość Weronika87
Witaj,mialam ten sam problem .Odstawilam w zeszlym miesiacu tabletki i teraz powinnam dostac okres 17 a dostalam DZIS:) tak juz sie martwilam...dostaniesz nie stresuj sie

Gość koteczkaaleboli
jakieś leki będę brać, ale wlasnie mnie dobija ZATKANE jajniki. Okropnie to brzmi. Boje się

tabletki nie zatykają jajników - takie coś mogą wywołać nie leczone infekcje itp. dzięki tabletkom wszystko wydawało się ok, bo niby okres był, choć w rzeczywistości było to krwawienie z odstawienia - o czym zresztą pewnie wiesz, więc co ci będę gadać. takie zrosty w jajnikach mogą utrudniać potem zajście w ciążę, ale można to wyleczyć, zdaje się laparoskopią - poszukaj na forum, dziewczyny czasami o tym piszą. nie martw się, będzie ok. ważne, że masz to zdiagnozowane i będziesz się leczyć :)

a czy to na pewno chodzi o zatkane jajniki a nie jajowody, bo przyznam że pierwszy raz słysze o czymś takim, o niedrożnych jajowodach owszem słyszałam

PROSZĘ O POMOC! czy ktoś brał tabletki anty 2 opakowania pod rząd? ja teraz ze względu na mój ślub musiałam tak zrobić i teraz mam okropne bóle podbrzusza! ale takie jak na okres ;/ a zostało mi jeszcze 7 tabletek tego drugiego opakowania i nie wiem czy to może być spowodowane tymi tabletami ;/. dzieki za odpowiedź... pzdr!

Gość czy wierzycie że on żyje
coś ci się pewnie pochrzaniło lekarz pewnie użył stwierdzenia "zablokowane" a nie "zatkane" zablokowane jajniki, w sensie nie fizycznym ale hormonalnym....gdy bierzesz pigułki jajniki zamiast wytwarzać hormony przechodzą w stan uśpienia, gdy odstawiasz pigułki musi minąć jakiś czas zanim zaczną znów wytwarzać hormony i normalnie funkcjonować

Gość czy wierzycie że on żyje
do cherry, zwykłe zaburzenie hormonalne, po jakimś czasie powinno się unormować, okres może się trochę opóźnić lub być bardziej obfity, mogą też potem być jakieś plamienie w czasie cyklu... to normalne w takiej sytuacji, w ciągu dwóch, trzech cykli powinno być ok ale jeśli cię to martwi skonsultuj to z ginem też kiedyś brałam dwa opakowania pod rząd ale nie miałam żadnych problemów