Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aborcja nie sprawia

Aborcja nie sprawia bólu dziecku

Polecane posty

Gość ghjuiklop
ja usunelam i ciesze sie ze tak postapilam czasami warto podjac decyzje dziecko to straszna odpowiedzialnosc....sex uprawialam z chloapakiem gumka byla lewa i wyszlo tak anie inaczej wiem ze nie zapewnila bym dziecku tego czego potrzebuje jestem za mloda i za glupia ale dodam ze nie mam 16 czy 18 lat wiec prosze nie gadjcie glupot ze powinien byc zakaz aborcji kaza kobieta ma prawo do decyzji lepiej zeby dziecko pozniej wyladowalo w smietniku tak pomyslcie

Gość to jest każdego
prywatna sprawa, jestem za!!!!!!!!!!!

No, ale jeśli chciała mieć dziecko, miała pieniądze, ale podczas ciąży z organizmem stało się tak, a nie inaczej, to co? Pomyśl trochę, chyba łatwo było wpaść na to, jak przykre okoliczności miałam na myśli. 🖐️

Gość Julia z
Samego życia krzyczała: nienawidzę bahora

"A co do gwałtu to też trochę inna sprawa. W przypadku całkowitego zakazu aborcji nie mogłaby na przykład zgwałcona licealistka dokonać aborcji. Nie wydaje się to być Wam chore? " Większość ludzi nie jest za całkowitym zakazem aborcji. "Jeżeli zgodzilibyście się na którykolwiek z przykładów, to po raz kolejny chwalicie się nie tylko hipokryzją, ale i myśleniem w rytm przesłanki "cel uświęca środki" - jednej z najgorszych." Moim zdaniem polskie prawo aborcyjne jeśli chodzi o przyczyny jest dobre. "Dlatego pomyślcie chwile ludzie! Albo chorzy z Was ludzie i mówicie stanowcze "NIE" aborcji bez względu na okoliczności, albo dopuszczacie aborcję i pozostawiacie ten wybór rodzicom dziecka." Dzielisz na białe i czarne. Całkowity zakaz jest bez sensu ... są różne okoliczności "Ja należę do drugiej grupy i to się nigdy nie zmieni. Nienarodzone dziecko nie czuje, to że ma zbudowany układ nerwowy nie znaczy, że wykształciło jakiekolwiek emocje! " Jak ktoś ma układ nerwowy, czuje coś takiego jak ból. Zwierzęta też nie mają emocji twoim zdaniem? Żądasz od nienarodzonego dziecka, żeby samo się broniło? To najgorsze co może być - atak na istotę, która nie może się bronić, ani uciekać, ani wołać o pomoc. "Czasami nielegalnie odbierając życie zarodkowi dajemy nową szansę na życie dla wielu osób (chociażby rodzin ciężarnych nastolatek, a przecież rodziny te podobnie jak i płód - niczym nie zawiniły, a cierpieć będą musiały, tyle że gorzej, bo ŚWIADOMIE)." Za głupotę powinno się płacić. Środki antykoncepcyjne wcale takie drogie nie są. A dziecko można urodzić i oddać. Lepsza jest śmierć od oddania dziecka? "I dziwne, że w przypadku innych bestialskich czynów nie jesteście tacy stanowczy i mądrzy. Ze zdjęciami moglibyście skończyć, popiszcie się argumentami, a nie wyszukanymi w internecie okropnymi zdjęciami." W czasie komuny przez aborcję zginęło więcej dzieci, niż Polaków w czasie II wojny światowej. "Ja mogę znaleźć takie, w których rodzice zabijali własne dziecko, świadome już wszystkiego i poprzeć tym tezę "czasem lepiej odebrać życie dziecku zanim się narodzi, niż skazać je na takie męki"." Rodzice mordujące swoje dziecko po narodzinach stanowią promil do tego, ile dzieci zginie w czasie aborcji. Nie wiem ile, jak 1 mord rodziców do 100.000 zabiegów aborcji? To jest argument?

Gość Stalingrad aliaci skazujacy na
smierc nazistow byli hipokrytami gorszymi niz nazisci, przynajmniej nazisci mieli jakis cel a teraz hipokryci importujacy miliony czarnuchow, muzulmanow i smierdzacego gowna z Trzeciego swiata nie sa nimi? SIEG HEIL!

Gość ghjuiklop
po aborcji mozna mic dzieci co wy za jakies glupie plotki znacie.....tu nie chodzi o pieniadze bo to polowa sukcesu tu trzeba myslec logicznie czy da sie dziecku tyle milosci ile potrzebuje czy jest sie gotowym na to by byc mama

"Czy wy naprawde wierzycie w to co piszecie? Baby się skrobały, skrobią i skrobać będą. I bardzo dobrze bo kobieta powinna rodzić wtedy kiedy uzna że to ten czas a nie pod presją otoczenia. NIech każdy pilnuje swojej d**y" Kobieta szanująca się i pilnująca zabezpieczenia bardzo rzadko zachodzi w ciąże. Zachodzi się zwykle z powodu głupoty ... typi alkohol czy spontan. ghjuiklop - nie skomentuje twojej wypowiedzi, kobieta może urodzić i oddać. "No, ale jeśli chciała mieć dziecko, miała pieniądze, ale podczas ciąży z organizmem stało się tak, a nie inaczej, to co?" Zdarza się czasami, ale zazwyczaj ciąża kończy się happy endem.

Spontan jest bardzo fajny. W lato byłem z dziewczyną na działce i jakoś o północy nie chciało nam się jechać 15 km do najbliższej stacji po paczke gumek bo te co mieliśmy nam się skończyły :O Dymaliśmy się opór z nastawieniem, że jakby coś to zabieg. Kurwa po to jest aboecja

Gość Jestem za
aborcją! chciałabyś być w domu dziecka?

Człowiek robił cuda tylko po to, żeby przeżyć, chociaż nie wiadomo jak był nieszczęśliwy. Lepszy bidul od śmierci.

Uwielbiam wasz standardowy argument w stylu "szkoda, że ciebie nie wyskrobali" No mnie nie mieli powodu bo byłem dzieckiem chcianym i wyczekiwanym. Ja należe do osób, które nie chcą potomstwa i dla mnie aborcja o dobrodziejstwo

Tak po prawdzie to nawet rośliny czują ból (na zasadzie chemiczej reakcji), mimo że nie mają mózgu.

A, wlasnie, alianci mordujący nazistow byli hipokrytami. Zła nie zwalcza się złem i jedno nie może być usprawiedliwieniem drugiego... Skoro dziecko nie ma świadomości, to jak może czuć ból? To przecież niemożliwe. To, że układ nerwowy jest wykształcony nie znaczy, że działa. Skąd pomysł, że podchodzę w taki odgórny sposób do zwierząt? Przeciwnie... Życie równe życiu, czyli także życie zwierzęcia. Co innego, kiedy bierze się pod lupę osobnika, a nie sam "impuls" bytu. bazienka -> źle się wyraziłam, przepraszam. Miałam na myśli sytuację, gdy owa kobieta już jest w ciąży i otrzymuje taką, a nie inną prognozę.

I nie potrafię potraktować zarodka jako człowieka. Istnienie bez braku świadomości to już dla mnie nie jest życie. Inaczej do bakterii podchodziłabym jak do kociaczków. 🖐️

Gość lepsza jest aborcja
niż bidul , moja koleżanka nienawidziła domu dziecka, powiedziała , że wolałaby umrzeć, była narkomanką

Podkurwiacz - a może jednak sterylizacja? Master111 - płód raczej przypomina zwierzę, niż roślinę Borderlineowa "A, wlasnie, alianci mordujący nazistow byli hipokrytami. Zła nie zwalcza się złem i jedno nie może być usprawiedliwieniem drugiego..." Mam inne zdanie. Czasami zło tylko złem pokonasz. Jak na przypadek pojedynek Niemiec i Związku Radzieckiego. "Skoro dziecko nie ma świadomości, to jak może czuć ból? To przecież niemożliwe. To, że układ nerwowy jest wykształcony nie znaczy, że działa." O jaką tobie chodzi świadomość? Ma świadomość i czuje ból, tak jak noworodek. Udowodnij mi, że nie ma takiego zmysłu jak "czucie"? "Skąd pomysł, że podchodzę w taki odgórny sposób do zwierząt? Przeciwnie... Życie równe życiu, czyli także życie zwierzęcia. Co innego, kiedy bierze się pod lupę osobnika, a nie sam "impuls" bytu." Skoro dziecko jest dla ciebie zwierzęciem ... i ludzie też. Jesteś buddystką czy co?

"I nie potrafię potraktować zarodka jako człowieka. Istnienie bez braku świadomości to już dla mnie nie jest życie. Inaczej do bakterii podchodziłabym jak do kociaczków. " Cały szkopół polega na tym, że zazwyczaj kobieta bierze się za aborcję, kiedy dziecko ma wykształcony układ nerwowy. Kiedy jest płodem, a nie zarodkiem. "lepsza jest aborcja niż bidul , moja koleżanka nienawidziła domu dziecka, powiedziała , że wolałaby umrzeć, była narkomanką" Dziwi mnie to jeszcze, że się nie zabiła. Argumenty typu "bo moja koleżanka". Jak się zabije i będzie robić tak 5% dzieci z domu dziecka, to pogadamy.

podkurwiacz -> traktowanie aborcji jako metody antykoncepcji to już skrajność absolutna. I nie rozliczam Cię tu z moralności, tylko po prostu ze zdrowego rozsądku. Narażasz w ten sposób zdrowie kobiety, wykazujesz się totalną niedojrzałością, lenistwem, głupotą, konformizmem, a nawet brakiem jakiegokolwiek poczucia wartości pieniądza. W tamtej sytuacji myślałeś fiutem, a nie mózgiem, a do tej pory tego nie widzisz...

Gość moja koleżanka
nie żyje, odebrała sobie życie.

Autor tematu nie wierzy w to co pisze to juz widac po samym tytule. Aborcja nie sprawia bólu dziecku Skoro zarodek traktuje jak dziecko :) Skoro pisze o sprawianiu bolu... Zenujace sa te prowokacje ... tematy maglowane setki razy na tym forum i nic do sprawy nie wnoszace ;/

Nie kwestionuję tych trzech przypadków w których aborcja w Polsce jest legalna, uważam że to chore kwestionować prawo do aborcji w tych przypadkach. Ale jeśli chodzi o aborcję, bo matka nie chce dziecka, bo nie ma warunków, itd... to ja wam powiem że to nie jest wyjście. Trzeba ponosić odpowiedzialność za to co się robi. Robisz seksy, to chyba wiesz jakie są ewentualne skutki uboczne? Aborcja to nie jest środek antykoncepcyjny. W ostateczności można przecież to dziecko oddać, są domy dziecka czy rodziny zastępcze. A gówniarstwo to trzeba edukować, tylko że łatwiej było powierzyć edukację gówniarstwa kolorowym gazetkom :O i mieć wszystko w dupie :O A jak myślicie że patologie będą wykonywały legalną aborcję zamiast robić po 15 bachorów to jesteście naiwni.

Stalingrad W niektórych krajach zachodnich aborcja zaczęła być formą antykoncepcji A skąd masz takie informacje..? Byłaś w krajach zachodnich i przeprowadzałaś wywiad? Ludzie, nie manipulujcie faktami. Wy byście nie usnęli ewentualnej ciąży, OK. Ale co was do cholery obchodzą decyzje innych ludzi? Aborcja zazwyczaj jest przeprowadzana w pierwszych tygodniach ciąży, gdzie to coś brzuchu to tylko 2mm bąbelek i do tego nie potrzeba nawet skrobanki, tylko tabletki.

W Hiszpanii funkcjaonuje prywatna klinika, w której mozna dokonywac=ć aborcji do 8 misiaca ciązy. Choć tu juz słowo aborcja powinno być zastąpione innym.