Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem....

Zarodek to już dziecko czy tylko zlepek komórek

Polecane posty

Jakby tu były mohery, to by mnie zjadły po moich wypowiedziach na temat księży. A jak na razie cisza, więc chyba ich tu nie ma? Natomiast są osoby, które do życia poczętego podchodzą emocjonalnie, oraz te, które bez emocji. I tyle. Nie ma się o co kłócić.

Gość ale z niej wieśniara
chodziło mi o moherowe matki polki...(czytaj fanatyczki na punkcie dzieci a nie kościoła)

Gość BERTOLLIIINI
no wlasnie-temat brzmi czy zarodk to komorki czy dziecko a nie JAK NAZYWACIE SWOJE ZARODKI!!

Mohery to są fanatyczki kościoła RM. A fanatyczki dzieci ktoś nazwał nazimamy :), ale takich tu nie zauważyłam.

Biologicznie jest to zlepek komórek-zygota, dla matki jest to już dziecko i tyle. Ciąża i tak dalej to piękny proces, ale nie negujcie tak oczywistych spraw.

Gość tak, rosnie jak roslinka
dopiero kiedy wyksztalcaja sie polaczenia w mozgu zaczyna czuc jak czlowiek. nie dziecko, zlepek komorek, ale ma potencjal zeby zostac czlowiekiem.

no i dyskusja na całego :D:D:D a nie lepiej zostawić tak jak jest i niech każda matka lub nosicielka zlepka komórek sama decyduje co w niej rośnie???? jeśli to jest tylko zlepek komórek to dlaczego matki które przeszły poronienie płaczą za swoimi dziećmi a nie za zlepkami komórek????? najogólniej powiem tak że dla zwolenników aborcji to do 3 miesiąca jest zlepek komórek a dla przeciwników od 1 dnia dziecko czyli człowiek i tyle :P ja się zaliczam do tych drugich i jakoś dziwnie mi się zrobiło jak pomyślałam sobie że ktoś o moim dziecku może powiedzieć zbitek komórek :/

Gość gluppooolku
mami-glupolku,jak chcesz ten temat zostawic to sie nie udzielaj-i po klopocie

Gość dla mnie bachory są zlepkami
W dodatku przez całe życie. TAk jak i wy wszyscy pozlepiane mutanty ;)

Gość tak naprawde
to my wszyscy jestesmy zlepem komorek... Ale ten kto nie kocha najpiekniejszej z nauk - biologii tego nie pojmie :)

do tak naprawdę i masz rację że jesteśmy zlepkami komórek ale żywimi które myślą, mają kulturę i zdolności w tym także do rozrodu :P pytanie tylko do kiedy jesteśmy TYLKO zlepkiem a od kiedy CZŁOWIEKIEM :P a do glupoolku hmmm odzywam się bo uważam że mam takie prawo :P i nie napisałam nic o tym żeby temat zostawić tylko żeby pozwolić każdemu do uważania po swojemu chyba mnie nie zrozumiałaś :P

Gość ooo...
Boze macie sie o co spierac. Wd. medycyny to embrion, zlepek komore, czy jak to tam ktos jeszcze nazwie.... Dla mnie od momentu zrobienia testu było to dziecko, zywy organizm w ktorym pojawi sie serduszko... I chyba dla (prawie) kazdej kobiety jest to najcudowniejszy człowieczek na swiecie, czy to 6 tydz, ciazy czy 34:)

Gość mamiiii
ty sie chyba sama nie rozumiesz:)jestes przed miesiaczka?masz jakis problem z partnerem?chcesz pogadac o tym??

Gość ujjjjjjjek
ooo... zagadzam sieeeee