Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurniakowa

otyłość wpędza mnie w depresję. Pomóżcie mi proszę

Polecane posty

Gość kurniakowa

Muszę coś z tym zrobić , a nie mam siły. Proszę o pomoc.

Gość kurniakowa
Jakiej pomocy oczekuję? Porady jak zacząć skuteczną dietę, gdy ciągle jestem głodna i jak zacząć ćwiczyć gdy nie mam sily na nic.

Gość skąd te stereotypy że
Jak Ci pomóc? Jesteś naprawdę otyła, czy sobie wmawiasz?

i bardzo dobrze. Może to poczucie beznadziei zmobilizuje Cię do podjęcia odchudzania.

Gość skąd te stereotypy że
Ile ważysz, przy jakim wzroście, jak wygląda Twoja sylwetka i tryb życia?

Gość kurniakowa
jestem otyła naprawdę, w ciągu ostatnich 5 lat przytyłam jakieś 40 kg. Przestałam uważać na to co jem, bo zawsze miałam skłonności do tycia i musiałam się powstrzymywać od jedzenia. Tryb życia prowadzę bardzo mało aktywny. Praca 8 godzin, dojazdy z i do pracy 2-3 godziny i już brakuje sił na ćwiczenia.

Gość Rettttaaaaa
ile wazysz i ile masz wzrostu?

Gość KINNNNGA
moze powinnas wybrac sie do specjalisty w dziedzinie zywienia sadze ze dietetyk bedzie wiedzial co robic... chociaz wydaje mi sie ze takze bedziesz musiala wprowadzic cwiczenia bez ,dlatego ze dieta to tylko polowa sukcesu trzymam kciuki za Ciebie;) Powodzenia

Gość justyniankaa
przejdź na Ducana:D pierwszy tydzień trzeba się zaprzeć;) później nie jest tak źle,poczytaj na dietach:)

Gość jesiennywiatrszelesci
Mi sie udalo schudnac 23kg w 5 miesięcy, (ze 103 kg na 80) przydalo by mi sie jeszcze 20 ale niestety od 3 miesiecy nie stosuje diety (to znaczy jem noralnie ale sie juz nie obzeram) i nie cwicze... dobre jest tylko w tym to, ze trzymam wage. Czekam na powiew weny i wieksza motywacje do dalszego dzialania. Ale ciezko z tym, poki co :o ja mam 170cm.

Gość zatanów sie co lubisz
jest wiele smacznych rzeczy a niekoniecznie kalorycznych jest wiele przyjemnych form uprawiania sportu. Na poczatek niech to będzie choćby troche szybszy spacer 3 razy w tygodniu.

Gość jesiennywiatrszelesci
Autorko polecam Ci moja zupe warzywna - kupujesz warzywa na patelnie (tylko chinskiej mieszanki nie kupuj) gotujesz do miękkości, dorzucasz kostke knora i już :) mieszanek warzywnych jest sporo rodzajów, możesz dorzucic np dwa ziemniaki czy koncentrat pomidorowy, lyzeczke smietany... ja nawet dorzucalam pare lyzek cwikly z chrzanem i byla pycha :D i nigdy mi sie nie nudzila. Mozesz po swojemu modyfikowac jej sklad - w granicach rozsadku ;) Jadlam ja ile chcialam i kiedy chcialam i kg lecialy ;) oprócz tego jadłam sporo owoców, chleba razowego, ryb, jagurtów naturalnych... no i od czasu do czasu ryz, jajko czy mieso pieczone. Jak mialam ochotę na cos slodkiego jadlam big milki albo grzeski bez czekolady, lizaki - oczywiscie rzadko, ale sie zdarzalo. No i wolna bylam od myslenia ze musze sie ukarac jak zjem cos zakazanego calkowicie (wpadki sie zdarzaly) po prostu prulam dalej naprzod nie ogladajac sie za siebie, z mysla ze jutro bedzie lepiej :)

Gość milkanas
Ile byście nie ważyły, z każdego stanu można wyjść. Wiem jak to jest być ciągle głodnym, w pewnym momencie chciałam sobie zrobić operację zmniejszenia żołądka. Rada z mojej strony - spróbujcie czy foreverslim tego nie zmieni. U mnie przy tabletkach całkowicie zniknął głód i zaczęło się chudnięcie. Później praca, praca i praca. 45 kg w ciągu roku uważam za cud!

Gość gość
laska a tarczyce to ty badałaś? Może masz niedoczynność?