Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16_letnia maamaa

Podziękowanie dla rodziców . Bardzo proszę o pomoc i wypowiedzi

Polecane posty

Gość 16_letnia maamaa

Witam! Mam 16 lat i jestem mamą półrocznego chłopca.. Rodzice na wiadomość, że jestem w ciąży zareagowali naprawdę w sposób łagodny. Ja osobiście spodziewałam się dużo gorszej reakcji. Ale nie było krzyków ani nic. Wręcz przeciwnie. Mama dużo ze mną rozmawiała i pomagała mi psychicznie. Tata wszystko zaakceptował i zarabia na 4 osobową rodzinę teraz. Rodzice mi pomogli, ale dali warunek, że muszę skończyć szkołę. Ja oczywiście zgodziłam się no, bo skoro mama zaoferowała mi pomoc w zamian za ukończenie szkoły średniej to chyba dobrze prawda ? Ja wiem doskonale jak bardzo zniszczyłam sobie życie (mój chłopak, ojciec Naszego kochanego chłopczyka także) Wszyscy bardzo kochamy tego szkraba. Chodzi o to, że jak mały urodził się to nie mieliśmy do tego głowy. Na dzień dzisiejszy, dziecko trochę odchowane i czas podziękować rodzicom za to co zrobili i robią dla Naszej trójki. Nie mieliśmy pomysłu na podziękowania. Jednak wczoraj wpadłam na pomysł aby zrobić taką dużą antyramę ze zdjęciami Naszej piątki i napisać od serca jakieś długie, ładne podziękowania- i wręczyć ten prezent w dzień Wigilii przy kolacji, przy całej rodzinie. (oczywiście tylko moim rodzicom, bo rodzice mojego chłopaka wg nie poczuli się dziadkami i NIC, kompletnie ni nie pomogli) Co myślicie o tym pomyśle ? a może to zbyt banalne ?? PROSZĘ WYRAŹCIE SWOJE ZDANIE I PODPOWIEDZCIE MI !! pozdrawiam

Gość jaśka nie oddam! moja podusia!
ja pierdole , ale sie wzruszyłam:)

chciałam powiedzieć , że świetny pomysł!!!!!

napisałaś ,że przy calej rodzinie , a jego rodzice tez będą?

Gość 16_letnia maamaa
jaśka nie oddam! moja podusia! Jego rodziców nie będzie, ponieważ żyjemy z NImi na bakier. Nic nie pomogli w tej sytuacji a małego odwiedzali z przymusu, bo Marcin ich do tego zmuszał, bo łaził i gadał im, że to ich obowiązek. NIe potrzebujemy ich do niczego. Radzimy sobie bez nich naprawdę świetnie. Będzie rodzina z poza domu taka jak np. mama taty, mama mamy, prababcie, ciocie, wujkowie.. jak co roku :)

Gość Alinka z Midowych Lat ;)
widać, że wkładasz dużo serca w te podziękowania.. Zależy Ci żeby dobrze to wypadło.. (nie wiem jak Twój chłopak). Ale ja popieram ten pomysł jak najbardziej.

a to co innego , bo już sobie wyobrażalam jak dziękujecie twoim rodzicom a jego pimpong chodzi:D trochę byłoby to nie teges:D z tym zdjęciem wspaniały pomysl-naprawdę. najlepiej jak powiecie to własnymi słowami bez żadnych wierszyków , bo i tak jak się zorientują o co chodzi to popłyną łzy wzruszenia i słowa nie będą aż takie ważne tylko Wasz gest.:D

Gość 16_letnia maamaa
cieszę się, że w końcu coś wymyśliłam. A podziękowania to chciałam napisać właśnie swoimi słowami tak naprawdę od serca . :)

Gość hula lula kula
bardzo dobry pomysł :-) PS. Jestem pod wrażeniem Twojej postawy, mimo tak młodego wieku okazałaś się "dorosła". Szkoda, że tak mało dojrzale myślących ludzi jest wśród młodzieży. Dobrze, że wzięłaś los we własne ręce i się nie poddałaś, gratuluję Ci wspaniałych i wspaniałomyślnych rodziców, a Im cudownej i rozważnej córki :-) Powodzenia!

Gość kasieńńńkaa
Świetny pomysł !!!!! POPIERAM 100 %

Gość pytająca mama
hula lula kula popieram Cię. My forumowicze nie znamy Cię kompletnie, a jednak po jednym poście widać wyraźnie jaka dorosła jesteś. I to wszystko pewnie dzięki całej tej sytuacji. Szkoda tylko, że zabrałaś sobie lata młodości. Ale nie ma teraz nad czym gdybać. Radzisz sobie doskonale.. To najważniejsze. RÓWNIEŻ GRATULUJĘ WSPANIAŁYCH RODZICÓW !

Gość mam dwie lewe ręce ;p
pomysł doskonały.. gratuluje i powodzenia życze

Gość małami25.....................
Szkoda, że tak mało osób mówi tu o swojej sytuacji w momencie kiedy rodzice zdecydowali się pomóc. Wszędzie tylko wyrzucili mnie z domu/ kazali usunąć itp. Ja osobiście znam dwie sytuacje, w których no może rodzice nie zareagowali tak łagodnie jak Twoi, bo na początku sporo te dzieci ( które wkrótce miały mieć dzieci ) usłyszały;) usłyszały, ale nigdy nie kazali się wynosić czy usuwać dziecka. Z tą jedną osobą teraz nie wiem co się dzieje, bo kontakt się urwał, ale co do tej drugiej to dziewczyna z pomocą rodziców ( zarówno jednych jak i drugich dziadków ) kończy studia. A jej rodzice ( jego rodziców nie znam ) wnuka uwielbiają - z takim wczesnym wnukiem dziadek może robić to czego nigdy nie mógł z synem, bo tak się złożyło że syna nie miał;) Ramka jest fajnym pomysłem naprawdę, ale myślę, że prezent nie jest tu najważniejszy. Myślę, że najważniejsze będą wasze szczere podziękowania, rodzicom na pewno będzie miło, że doceniacie ich pomoc.