Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinka :::

co powinnam zrobić ???posłuchać go czy nie ??

Polecane posty

z tego co piszesz to ma jakieś zaburzenia ten człowiek, uciekaj od niego daleko bo nic dobrego z tego nie wyniknie. będzie jeszcze gorzej, albo wlaśnie takie huśtawki, że raz miły raz tyran, bynajmniej nie bedzie lepiej, psychol i tyle, albo Ty go zniszczysz albo on zniszczy Ciebie i dziecko - wybór należy do Ciebie

dzięki za rady

Ewelinko żeby sąd przyznał aleimenty, musi być ustalone kto jest ojcem. Jeśli pan z własnej woli nie uzna dziecka, czeka Cię sądowa droga i badania genetyczne.

Gość kochana on się po prostu boi
Że wszyscy się dowiedzą jaki z niego numer:o Nie daj się zastraszyć. Idź na policję i wystąp o zakaz zbliżania się,zgłoś,że ci grozi i namawia do usunięcia ciąży. Po urodzeniu wystąp o alimenty. To nic,że jest ustawiony i tak ci je przyznają. Trzymaj się cieplutko i gratuluję,że jesteś tak silną kobietą,a nie morderczynią 🌼

to znaczy jak jesli sam nie uzna dziecka trzeba bedzie robić DNA

o mój boże ja mam pewność że on go nie uzna bo to wariat a żeby je zrobić trzeba mieć zgodę sądu czy nie ?

Tak Ewelinko, jeżeli pan sprawca ciąży nie jest Twoim mężem i sam nie uzna w obecności urzędnika stanu cywilnego, że dziecko jest jego, będziesz musiała pość z tą sprawą do sądu i przbadać DNA dziecka oraz wskazanego jako domniemanego ojca.

i długo coś takiego trwa

a jeśli chciała bym żeby nie widywał się z dzieckiem tylko że to raczej nie możliwe bo każdy sąd mu przyzna prawo jeśli bedzie chciał ze względu na jego pozycje i że niby jest przykładnym mężem itp

Gość Stary wyga
Witam mam córke w twoim wieku a ze nie cierpie takich bydlaków to dam ci kilka dobrych rad 1-jezeli z nim się spotkasz nagrywaj wszystko co on powie 2-pamiętaj ze to ze on powie innym ze ty z nim spałas to absolutnie nie jest to ujmą dla kobiety masz prawo jako kobieta podobnie jak mężczyzna wybierania partnera i nikt nie ma prawa ci tego zabraniać .3-pamiętaj żę zawsze najlepszą obroną jest atak...4-facet żonaty powinien sobie zdawac sprawe z ewentualnych konsekwencji jakie mogą być w kontaktach tzw.skok w bok ...5...jezeli on jest takim skur...... to musisz się zabezpieczyc -zebrac dowody przeciwko niemu [nagrania ,zdjęcia i.t.p i zdeponowanie tego u adwokata z odpowiednią adnotacją chodzi oto ze gdyby cos ci się stalo żeby ten drań nie uniknął odpowiedzialności 6-nie poddaj się presji otoczenia 7-jeżeli będzie ci dalej groził skieruj sprawe na policje jeżeli to zrobisz powiadom też jego żone o całej sprawie 8-pamiętaj większośc ludzi na tym portalu jest po twojej stronie .9-pamiętaj ze to ty masz wszystkie atuty w ręku on jest zwykłym tchórzem dlatego ci grozi ...a po porodzie ,badania ,sąd i alimenty.Pozdrawiam wszystkich

Z tego co wiem jeżeli "na włąsną rękę wykonuje się te badania dna to po prostu idzie sie do kliniki i płaci.." natomiast inaczej wyglada to, jeżeli badanie jest przeprowadzane z inicjatywy sądu, chyba pobranie materiału odbywa się w obecności protokolanta, ogołnie w sprawach o ustalenie ojcostwa sądy są przychylne do tych badan wiec nie powinno być problemu, ale jezeli ten facet nie będzie chciał dobrowolnie poddac badaniu to i tak pewnie zostanie zmuszony przez sad :D

no ok a jeżeli już stwierdzą że jest ojcem to jak zakazać mu zbliżania się do dziecka

Właśnie dlatego Ci wcześniej napisałam żebyś zbierała wszystkie dowody przeciwko niemu. Pokażesz przed sądm nagrania, że jest agresywny, straszy Cie, namawia do aborcji i to bedzie jednoznaczny dowód, że nie powinien zbliżać się do dziecka. Chyba nikt normalny nie uwierzy w jego nagłą zmianę.. jest to człowiek nieodpowiedzialny, agresywny a tacy ludzie nie nadają się na rodziców i sąd o tym wie, pełno w Polsce takich przypadków. Możesz napisać coś wiecej o nim, czy ma stałe zatrudnienie, czy nadużywa alkoholu itp ?

on ma firmę nie nadużywa alkoholu nie berze narkotyków jest na pierwszy rzut oka normalny wiesz o co chodzi taki przykładny , ale jak się go bliżej pozna to już nie . nie wiem co jeszcze konkretnie chcesz wiedzieć musisz zapytać bo nie umiem go opisać

Po ustaleniu ojcostwa, wnosisz do sądu o ograniczenie bądź pozbawienie go praw rodzicielskich. Sąd może ustalić sposób w jaki może się kontaktować z dzieckiem.

ale ja nie chce by on w ogóle się z nim kontaktował jeszcze mu coś zrobi

Jeżeli na pozór jest przykładny to będziesz musiała udowodnić przed sądem jaki jest na prawde, to jest bardzo ważne abyś przedstawiła rzetelne dowody! Zrób tak jak Ci napisałam ja i jeszcze jakaś inna forumowiczka - nagrywaj te wszystkie groźby, wyzwiska i namowy do aborcji, to będzie dostateczny dowód na to jakim jest człowiekiem ten facet. Alimenty na pewno będziesz mieć przyznane. Jeżeli masz możliwość to zgłoś sie do jakiegoś prawnika po porady, nie wiem gdzie mieszkasz ale w niektórych miastach są darmowe porady prawników

tu nie chodzi o pieniądze bo jeśli trzeba to mam ale zdjęcia odpadają bo on mnie nie bije

Jeśli nie chodzi Ci o pieniądze i niechcesz żeby się z dzickiem kontaktował to nie ustalaj ojcostwa i nie występuj o alimenty.

Jednak Ci radze żebyś wystąpiła o alimenty! Jak dziecko rośnie to i potrzeby rosną, poza tym oboje rodziców jest odpowiedzialnych za wychowanie dziecka i utrzymywanie go, poza tym czy masz pewność że nie stracisz pracy za np 5-10 lat? Groźby karalne to dostateczny dowód do ograniczenia albo pozbawienia praw rodzicielskich wieć powinny wystarczyć nagrania jak Cie wyzywa i straszny i koniecznie jakiś dowód na to, że namawiał do aborcji

namieszałam pieniądze się przydadzą chodziło mi o to że jeśli zajdzie taka konieczność to mam oszczędności i mam mi da jak coś

a kiedy można stwierdzić jakiej płci będzie dziecko

Gość sdfcdeweqw
idź się lecz. wszystko sobie zmyśliłaś