Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zupapomidorowa

Nie mogę zasnąć, chętnie pogadam

Polecane posty

Gość ja tez nie spie
to zrobie napewno:) przepisy dostanie jak wstane:) ja to ostatnio myslalam nad przezuceniem sie na jakies egzotyczne jedzenie cos innego by sie przydalo:)

to masz : udka w sosie z limonki i z imbirem Na 2 osoby potrzebujemy: 6 udek kurczaka; sok z 4 limonek; 2 łodygi palczatki cytrynowej czyli lemon grass (aż musiałam prosić o pomoc w znalezieniu polskiego tłumaczenia, bo przyznam ze nie znałam). Ja używam suszonej, bo jakoś chyba świeża jest teraz nie w sezonie bo nie mogłam znaleźć; 4 małe czerwone papryczki chili. W przepisie jest, że bez pestek, ale można z pestkami, tylko że wtedy będzie piekło dwa razy. Ja zrobiłam raz z pestkami i raz bez- da się zjeść; 4 kawałki świeżego, startego imbiru; 4 szczypiorki (poszatkowane); 2 wyciśnięte ząbki czosnku; 3 łyżki stołowe miodu; ździebko soli (ździebko?). Wszystko pięknie mieszamy w celu uzyskania marynaty. Wrzucamy udka i marynujemy przez jakieś dwie godziny (tak jest w przepisie, ale ja marynowałam przez cała noc i też było dobre). No i potem pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200C/395F. Wydawałoby się, że taki szczypiorek pasuje tu jak świni korale, ale naprawdę powiadam wam, że to tylko złudzenie.

Gość ja tez nie spie
a zupy uwielbiam jesc tylko rzadko je robie-chyba z lenistwa:(

trawe cytrynowa kupilem w sklepie z herbata w galerii handlowej, lub zamow przez net

Gość ja tez nie spie
rozejrze sie tutaj u mnie -mieszkam w niemczech moze dostane:) udka tez brzmia pysznie:) no tak same pysznosci a pozniej marudze ze przytylam;)

Gość ja tez nie spie
sa proste -ale ja jestem chyba leniem:) a pozatym najbardziej mi smakuje jak ktos ugotuje:)

ciekawy smak mają te potrawy, inny :) , to zapisz sie na aerobik , basen ...

Gość ja tez nie spie
okolice dortmundu:)

Gość ja tez nie spie
na basen i saune chodze dosc czesto:)

Gość ja tez nie spie
a Ty za 10 minut musisz "wstac" :)

nie musze .... , moge jeszcze polezec :) , nic na sztywno , wstane troche pozniej

Gość ja tez nie spie
mili w sumie nie moge nic zlego powiedziec tym bardziej ze moj facet jest "czystym" niemcem

Gość ja tez nie spie
planowalam:) i chyba tak zrobie bo juz mi sie oczy kleja:) " dobranoc" albo dzien dobry -jak kto woli:)

Gość ja tez nie spie
zupa chyba juz spi.. a mowiles ze dzisiaj idzesz wczesnie spac :)

Gość latarka szperacz
chyba jednak sie udało :)

No, wczoraj zasnęłam... I dzisiaj, obawiam się, też pewnie zaraz zasnę. Ale na razie jestem :) Ben - to z ciebie kucharz zawołany. Trik z serkiem znałam, mój eks mi sprzedał :D A dynia dobra marynowana :)

Gość ja tez nie spie
i nie spalam znowu cala noc:( do teraz i nie moge zasnac tak strasznie mnie boli lewe ramie-chyba reumatyzm.(

dzis znow nie spie, niedlugo wyjazd ,a tak malo czasu na ogarniecie wszystkiego ... :) zaspalas do pracy zupo w czasie naszej ostatniej pogawedki nocnej ,czy zdazylas ? lubię gotowac , nie mialem wyboru jak mieszkalem sam , musialem sie nauczyc gotowac, zreszta to proste :) a jedliscie schabowego po czarnogórsku ? :) ja tez nie spie , tak szybko reumatyzm ?

Gość widać się mijamy
Bo ja nie śpię teraz :D Ale może jeszcze kiedyś się zgadamy, kafe jest małe ;)

to prawda , a narazie chodze wczesniej spac , wiec za jakis czas damy rade :) . Jak zupki smakowaly ?