Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya

czy taki uklad ktory mi zaproponowal jest normalny?? :(

Polecane posty

Gość łłłooo matkooo
asda, jak ma sie wstrzymac? jest w 6 m-cu? boooze czytajcie ze zrozumieniem

Gość o tak o
hej, pamietam twoje posty... bardzo sie ciesze z jednak zdecydowalas sie urodzic. a na swojego faceta nie masz co liczyc, on sie nie zmieni, nawet jesli uwazasz ze te 4 lata kiedy z toba byl cos znacza.... widocznie dla niego nie znacza nic skoro po pierwsze szantażuje cie ze bedzie z toba ale musisz dokonac aborcji, a teraz kiedy zdecydowalas sie urodzic on cie olewa i nagle przypomnal sobie ze woli z kolegami sie spotkac zamiast z dzieckiem w domu. niestety za swoje zycie i to sie robi powinno ponosic sie odpowiedzialnosc, a on jak dla mnie jest mega nieodpowiedzialny i powiem ci ze nawet jesli zgodzi sie na slub to rozejdzziecie sie szybciej niz myslisz, nie zrozum mnie zle nie zycze ci tego, ale z tego co piszesz i z tego co pisalas jakis czas temu mozna wywnioskoowac ze chyba raczej sie nie zmieni, a jesli juz to na gorsze dobrze ci radze nie marnuj sobie zycia, jestes mloda znajdziesz faceta wartego ciebie ktory bedzie cie szanowal, a tego w dupe kopnij pamietaj o alimentach zeby wiedzial ze MA DZIECKO

ale mi chodzi o "profilaktyke" czyli tabletki, prezerwatywy... ;)

Gość o tak o
tabletki i prezerwatywy tez zawodza czasem...

Gość amingora
mylisz sie mój drogi. to jak zachowuje się facet tylko i wyłącznie zależy od niego. jeśli staje się zwykłym alimenciarzem to również na własne życzenie. dorosły i odpowiedzialny mężczyzna nigdy nie zapomni o dziecku,swoim dziecku i nie ograniczy się tylko do płacenia. mimo sytuacji będzie sie starał być tym ojcem. a na przykładzie,który tu mamy nie trudnownioskować,ze on nie będzie się starał,bo najnormalniej w świecie mu nie zależy ani na niej ani na tym dziecku. nie będzie wychowywał tego dziecka,nie będzie zrywał się w nocy i założe sie,ze jak będzie trzeba to odmówi jej nawet zaopiekowania się tym dzieckiem kiedy będzie tego potrzebowała. z takim podejsciem,które przedstawił już na wejsciu jestem prawie na 100%pewna,ze tak będzie. on bedzie miał swoje życie,a dziecko to tylko taka kula u jego nogi będzie:O:O:O

Gość dgdgdg
zawze powtarzam jedno - bylo myslec glowa a nie emocjami i brac milego niesmialego faceta ktory zatroszczy sie o rodzine a nie tylko zeby zamoczyc, ciagle to samo

zdaje sobie z tego sprawę. ale ostatnio pojawia sie coraz czesciej postów dziewczyn ok 20 r.z. które już "musza" "chca" miec dziecko... bo one czuja sie takie odpowiedzialne i gotowe... a nie mysla przyszlosciowo - ze nie maja gdzie mieszkac ale to nie problem bo przeciez mozna mieszkac na pietrze u rodziców, ze tylko chlopak/maz pracuje ale to tez nie problem bo moj mis tak mnie kocha ze nigdy nie zostawi mnie i dziecka... dlugo by wymieniac. Autorki mi szkoda - ma problem i to nie maly. chlopak nie chcial dziecka bo do niego nie dorósł. tylko ze konsekwencje tego poniesie już Autorka. jego to kosztowac bedzie w najgorszym wypadku te 400 zł / m-c. taka prawda.

Właśnie o to chodzi że już osądzasz i jesteś pewna. Skad wiesz, może właśnie się zmieni i będzie normalnym ojcem. Już od samego początku jesteś nastawiona negatywnie. A autorka lepiej niech sama pomyśli a nie pyta się kafeterianek co ma zrobić.

dominik1000, a dziwisz się? Facet nakłania dziewczynę do usunięcia swojego dziecka, a potem mówi jej, że woli spotkania z kumplami (nie rozumiem, co ma piernik do wiatraka, przecież dziecko kumpli nie wyklucza) niż bycie z nią i dzieckiem... A wszyscy mają się rzucać i jak te tępe blondyny z kawału wołać "dać mu szansę! dać mu szansę!"? Dać mu szansę na co? Skoro ją rani i zostawia, a jest współwinny tej sytuacji. Nie obchodzi go, że jest przestraszona, pewnie pełna obaw, ma gdzieś, że postawił ją w sytuacji bez wyjścia - tylko dyktuje jej warunki, jakby była jego służącą, a nie partnerką. 4 lata to naprawdę niedużo, jeżeli liczyć od wieku 17 lat - cóż to za wiek? Nie przeżyliście razem niczego, tak naprawdę. Bo co, liceum, studia, to jeszcze uczące się dzieciaki (wiem, jestem w wieku autorki). Z drugiej strony - faktycznie - ciąża to nie koniec świata i nie róbmy z niej takiej tragedii. Mam znajome, które urodziły dzieci w wieku, o zgrozo, 15 - 16 lat i dają radę! kończą studia, mają facetów i są szczęśliwe. Witamy we współczesnym świecie, to nie zaścianek katolicki, gdzie panna z dzieckiem jest już naznaczona grzechem niewybaczalnym. Dziewczyna jest silna, da sobie radę, nie panikuje i zdecydowała się urodzić - gratulacje! A teraz bądź silna, iloveya, i pogadaj z nim poważnie - że na takie warunki POD ŻADNYM POZOREM się nie godzisz. Bo to nie on tu ma je dyktować! Jeśli ma jakieś ale, to wypracujcie kompromis, powiedz mu, że rozumiesz jego obawy i strach przed dojrzałością, ale jesteście do jasnej cholery we dwójkę i wspierając się - dacie radę. Jeśli jednak on woli Cię zostawić samą - to olej go, naprawdę nie zasługuje, żeby tworzyć związek i rodzinę.

Gość amingora
dominiku dosłownie,aż szkoda duskutować z Tobą:O:O to może ona niech urodzi,gdzieś zostawi a poźniej się zmieni i wszystko będzie juz super???:O:O:O:O

Gość kopkop
nigdy nie zrozumiem idiotek, ktore a w zwiazkach z niedojrzalymi palantami i wiedzac o tym zachodza w ciaze:O:O Tak, tak, wpadka, ale kontrolowana:O

Gość kopkop
Z drugiej strony - faktycznie - ciąża to nie koniec świata i nie róbmy z niej takiej tragedii. Mam znajome, które urodziły dzieci w wieku, o zgrozo, 15 - 16 lat i dają radę! kończą studia a to wszystko li i wylacznie dzieki rodzicom, ktorzy ponosza konswekwencje nieodpowiedzialnych dzieci:O Powiedz mi jak osoba studiujaca (a tym bardziej uczennica) ma sie utrzymac z dzieckiem, do tego placic za mieszkanie, jedzenie, zycie , opiekunke i jeszcze studiowac?? Nie oszukujmy sie, to rodzice tych nieodpowiedzialnych dziewczyn sobie radza, a nie one same🖐️

Gość TH is IT SZ
Masz mózg ?

Gość Jeśli jeszcze czytasz
te komentarze, Autorko, to czego oczekujesz od obcych przecież ludzi? Stało się jak się stało i nie obudzisz się z tego snu. Jesteś osobą inteligentną, masz chyba wsparcie rodziców i sama musisz podjąć decyzję. Jeśli jednak jesteś ciekawa opinii innych, to patrząc na wszystko z boku, bez zaangażowania emocjonalnego trzeba stwierdzić, że będąc w 6 miesiącu ciąży nie masz przebojowych argumentów i powinnaś spokojnie poczekać. Po co Ci ostateczne rozmowy? Czy masz coś w zanadrzu, np. innego, cudownego i kochającego partnera, który weźmie ślub z Tobą i nienarodzonym jeszcze dzieckiem? Poczekaj do urodzenia się dziecka, a wtedy będzie czas na rozstrzygnięcia, zresztą Ty pewnie będziesz wtedy myślała nie tak samo, jak teraz.

Gość wcale mu sie nie dziwie
ale jest sam sobie wininen - kto mu kazal sie z toba kochac ? a jesli juz czemu sie nie zabezpieczal? a tobie - pozostaje tylko wejsc na droge sądowa o alimenty (jesli to rzeczywiscie jego dziecko)