Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OluOlaOli

HUGGIES Newborn pieluszki i HUGGIES Pure chusteczki - proszę pilnie o opinie !!!

Polecane posty

Gość OluOlaOli

Jestem mamą półtorarocznego synka. Za parę dni znów zostanę mamą. Z pierwszym dzieckiem używałam pieluszek Pampers a teraz zauważyłam na półkach w supermarketach te nowe Huggies z bawełną dla noworodków. Bardzo proszę o opinię czy są fajne, mięciutkie i czy nie przemakają. Napiszcie tez co sądzicie o chusteczkach z tej samej serii. Podaje linki o które mi chodzi. Będę baaaardzo wdzięczna za info :) Pozdrawiam :) http://www.pieluszki.pl/UserFiles/Image/nowe_opakowania/newborn.jpg http://informacje.sensors.pl/prf/166878/244300/chusteczki-huggies-pure.jpg

Gość OluOlaOli
Nikt ich nie używa???

Ja uzywam wlasnie tego zestawu,no moze pieluszek juz nie,bo sa juz za male.Na huggiesy nie moge narzekac,nie odparzaja,nie przemakaja.Corki nie przewijam w nocy zeby nie wybudzac i pielucha spokojnie 12 godzin wytrzymuje,do tego jest mila w dotyku,mieciutka,czego mi brakuje w rozmiarze 3:(Chusteczki sa grube,musialam sie nauczyc ich wyciagania,bo dosyc mocno sprasowane,mokre,nie zostawiaja poslizgu na pupie,nie pachna zbyt mocno.Jedyne co na poczatku przeszkadz,to wrazenie ze sa wrecz za mokre i jak masz chlodno w domu,sa wrecz lodowato zimne.Nie mam zamiaru zmieniac chusteczek,jedynie wyprobuje inne warianty zapachowe.Do tego jakos trafilam na promocje i paczka wychodzila za 4 zl,a to bardzo tanio.

a mnie zaprezentowala wczoraj Pani z Pampersa w rossmanie dzialanie pampersow i tych wlasnie huggisow (zajrzalam pozniej pod lade jakie wziela do porownania) i huggisy przemakaly, dluzej wchlanialy wilgoc, choc babka nalala mniej wody na nie, pozatym byly mokre w srodku po tej wodzie a pampersy nie... nie wiem czy to jakies sztuczki czy co :) ale wzielam na sprobowanie pampersy 1 i do tego przymierzam sie kupic jeszcze te happy belly pampersy, bo slyszalam, ze dobre sa:)

Ja myślę że to zależy od dziecka, u nas na forum były zwolenniczki i przeciwniczki. Ja na początku była za, jeśli chodzi o newborn, ale krótko bo potem parę razy mi przemokły [pampers nigdy] bądź kupka wyciekła i się na nie obraziłam :P Co do chusteczek miałam z innej serii i nie dało się wyciągnąć ich opakowania bo się targały. Co do Happy to też co mama to inne zdanie, nie przemakają, ale dla mnie są za sztywne i za szerokie. Próbowałam również Dada z biedronki są porównywalne do Happy oraz rossmanowskie również bym porównała do Happy i Dada Podsumowując u mnie sprawdziły się pampersy oraz ostatnio wypróbowałam i bardo zadowolona jetem z TESCO Essential które są prawie takie same jak pampersy. A co do chusteczek to najbardziej lubię rossmana te niebieskie, bo nie są bardzo mokre i nie trzeba później osuszać pupki, jak po niektórych chusteczkach [z kolei różowe chusteczki rossmana są wg mnie zbyt suche] Lubię jeszcze chusteczki Happy i dzidziusia :)

używałam różnych chusteczek huggies, znaczy tych co dałaś zdjęcie, zwykłych huggies i o zapachu ogórka- wszystkie fajne, nie powodowały uczuleń, a moja mała ma alergiczną skórkę.

Gość OluOlaOli
Yhym... no oczywiście wiadomo ze każde dziecko jest inne ale mi właśnie najbardziej chodzi o przemakanie. Nie wiem jak będzie z dziewczynką ale synek masakra prawie wszystkie mu przemakały. Dzięki za info i proszę o jeszcze :) Szczególnie o pieluchy mi chodzi.

chusteczki huggis najgorsze jakie miałam, lodowate sztywne jak papier i przez to podrażniają delikatną skórę dziecka...pampersy nowe nie wiem jakie są, ale te stare twarde i też beznadziejne, dla mnie te produkty to porażka!

HUGGIES Newborn pieluszki i HUGGIES Pure chusteczki - uzywałam ich gdy sie urodził syn ( zreszta przetestowałam wiekszosc pieluszek na rynku) i co wszytskie są do kitu . Tylko oryginalne Pamiersy polecam!

Gość ee tam żadna mi nowowść
Polecam PAMPERS SENSITIVE --> pieluszki i pampersy !! (chusteczki kupuje w 6 paku -> gdzie za 6 -pak płacę od 24 do 30 zł , więc za paczkę chusteczek wychodzi od 4-5 zł )

chusteczki sensitive smierdza strasznie( ja nakupilam przed ciaza chyba z kilkanascie opakowan a teraz leza w szafie )!!! !!! lepiej kupic te drugie fresh

Gość ee tam żadna mi nowowść
brednie

jakie brednie ? dzieczyno ty chyba nie czujesz jaki maja zapach, jescze w polaczeniu z kupa - efekt masakra:/

ja używam chusteczek huggies i jestem z nich bardzo zadowolona. To, że są grubsze i bardziej mokre to dla mnie plus, bo lepiej wycierają i na jedną kupę zużywam 2-3, a nie jak pampersa czy dzidziusia z 10. A pieluszki mam pampers new born i uważam, że są ok, ale nie testowałam ile godz wytrzymają bo zmieniam je często. Rekordowo młody był w jednej 6 godzin bo tyle spał.

Gość grrrr...........
A ja zawsze, wszedzie i kazdemu bede polecac zwykle bawelniane waciki i czysta wode ewentualnie z dalikatnym mydlem... husteczek uzywamy tylko "na wyjscia" i od narodzin do dzisiaj (ponad 19 miesiecy) nie wiem co to uczulenie i podraznienie....

Gość OluOlaOli
Tzn. ja tylko proszę o opinię o HUGGIES newborn bo o pampersach mam już wyrobione zdanie. Są ok. Ja do wycierania pupki dziecka najczęściej będę używać naparu z rumianku i wacików ale interesuje mnie opinia właśnie o chusteczkach HUGGIES na wyjścia czy na szybko.

my wypróbowaliśmy chyba juz wszystkie mozliwe husteczki i własnie najbardziej zadowolona jestem z huggies pure sa grubsze i lepiej wytrzec pupe jak chodzi o p[ieluchy to na samym poczatku przesiakały wszystkie zarówno pappers jak i huggies ( nie wiem czemu ) potem było ok. :) ale pampersy sa bardzo mieciutkie i wydaja sie lepsze dla noworodka :)

Gość malczakos14
Przy pierwszym dziecku używaliśmy pampersów i ze względów ekonomicznych przy drugim maluszku postanowiliśmy w promocji kupić Huggies. Niestety porażka!!! Pieluszki za każdym razem przeciekały przez co nawet pępuszek nie chciał się goić bo był ciągle wilgotny, dopiero po zakupie pampersów wszystko było suche. Już chyba pieluchy z biedronki są lepsze!!! Odradzamy!!! Wycięcie na pępek jest bez sensu!!!

Gość mamutia
huggies Newborn pieluchy polecam natomiast Huggies Pure ODRADZAM!! Najgorsze chusteczki jakie w życiu widziałam!

Gość mamamama27
ja używam huggies pure ale tylko do wycierania rączek i buzi - nie są za mokre i są nez zapachu natomiast z pieluszek dla noworodków używałam pampersy i bella - oba były ok - teraz bym wypróbowała jeszcze dady nowe - bo są super