Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajdka

Do mam o dobrym seduszku.Prośba o pomoc.

Polecane posty

W MOPS-e nie interesuję na jakich warunkach był zatrudniony Twój mąż.Chcą tylko zaświadczenia np.z renty (odcinek ostatni) i zaświadczenie z UP. Wiem to,bo pracowałam w UG.

Gość Przegralam swoje zycie:(
wyslac Ci makaron?

Gość xxxxxxxyyyy
jestes tak pusta ze myslisz ze tu ludzi na kase naciagniesz? tyle osob prosilo napisz co potrzebujesz zrobia paczki wysla zulisz kase to daj sobie spokoj, zal ze dzieci maja taka matke;/

Gość makaron sama se żryj

ja moge wyslac mleko w kartonie i makaron oraz ciuszki niemowlece oraz plaszcz porzadny zimowy w pepitke taka delikatna, dlugi elegancki rozmiar 38

Gość nbvc
skoro wybredzasz, robisz jakieś problemy to znaczy że twoja sytuacja w cale nie jest taka zła.

sama mam w tym momencie tragiczna sytuacje, na nic mi nie starcza bo splacam dlug i 10razy ogladam kazde 2 zlote zastanawiaajc sie a co je wydac najpilniej, ale chetnie sie podziele tym co moge, bo rozumiem, jak niedostatek strasznie wplywa na psychike:(

Gość SAMANTA21
no to napisz co Ci potrzebne.

Gość o samanta
przecież już napisała, że chce kasę

Gość adelajdka
Nie to nie ze ja wybrzydzam. Dziekuje naprawde.Ale ubrania mamy tylko potrzebne nam sa jakies pieniążki na jedzenie.Pójde to Mopsu ale się troche boimy bo co jak nas zapytają z czego żyliśmy ostatnie miesiące?

Gość Mammamamusiaa
TO JAKAŚ ŚCIEMA I NACIĄGANIE ALBO AUTORKA JEST NIESPEŁNA ROZUMU/jedzenie, odzież użwana owszem ale żeby tak prosić o przelew???? ktoś tu jest nienormalny :)

szkoda ze nie moge pomoc

Idziesz do MOPSU babeczki spytają się "co chcesz".Odpowiadasz ;) A że na ładne oczy Tobie nie dadzą to umówią się na wizytę -będą się pytali czy pracujecie,ewentualnie gdzie,czy na coś chorujecie,jakiej wysokości macie rachunki,czy macie w domu potrzebne sprzęty typu lodówka,automat,ile osób liczy rodzina itd.Potem po paru dniach przyjdzie decyzja pocztą co Wam przyznali,w jakiej wysokości oraz na jaki okres.

Gość SAMANTA21
to napisz jakie produkty są Ci najbardziej potrzebne.

Gość xxxxxxxyyyy
KURWA TĘPOTO BO INACZEJ JUŻ SIE NIE DA, NAPISZ CO DO JEDZENIA NA CODZIEŃ POTRZEBUJECIE I LUDZIE CI WYSLĄ CHCĄ POMOC A JESLI WYBRZYDZASZ I ZYCZYSZ SOBIE KASE TO KAZDY SIE MOZE ZORIENTOWAC ZE ROBISZ Z NAS IDIOTOW ;/

ale piszecie kobietki ze jedzenie mozecie wyslac.jesli naprawde ktos moze podzielic sie jedzeniem i zrobic jakas paczke na swieta to ja odwdzieczylabym sie jak juz stane na nogi, moge tez w zamian wysprzatac mieszkanie jak ktos jest z Lublina, dac swoje ubrania/ksiazki na wymiane....

w MOPS ważne jest to że teraz nie macie za co żyć dajecie zaświadczenie o rencie i o tym że mąz zarejestrowany w UP bez prawa do zasiłku wypełniacie wniosek i to wszystko nikt was nie bedzie pytał za co wcześniej żyliście a jak spyta to zawsze możecie powiedzieć że w totka piątkę trafiliście :P i nie dziw się że kasy ci nikt nie chce wysłać bo jaką mamy gwarancję że to co piszesz to prawda? prześlesz nam zaświadczenia? no i skąd macie neta skoro aż tak źle z kasą u was????

Jak padnie pytanie za co żyliście to powiedź ze mąz imał się roboty dorywczej oraz że pomagala Wam rodzina :P A tak na serio przecież jeśli chodzi o środki spożywcze to są wielkie możliwości bo okres przydatności wielki więc gdybyś tak naprawdę była glodna to byś to przyjeła :) kasza,makaron,przyprawy,ryż,mleko,konserwy mięsne/rybne,herbata,olej ,nawet dla dzieci słodycze czy soki....wymieniać można w nieskoczonośc :)

Gość tejkhkh
No to napisz co ci jest do jedzenia potrzebne bo tu nikt tego nie wie co twoja rodzina je. wystarczy wybrać kuriera, odpowiednią wysyłkę i paczka dojdzie nawet w ten sam dzień a do paczki można wrzucić wszystko: i chleb, i ser, i jakąś kiełbasę a nawet i jajka po odpowiednim zapakowaniu.

musze szukac oszczednosci gdzie sie da, dlatego odwazylam sie tak napisac choc strasznie mi glupio.odwazylam sie tez i dlatego, ze chce dac cos w zamian, moge napisac jakas prace, wyslac swoje ciuchy/ksiazki, psoprzatac, nie chce3 nic wyludzac za darmo:(

Gość aniamamaoskara
Przegralam swoje zycie:( A masz córeczkę czy synka?

mam dwuletnia coreczke, wyrosniete ubranka moge podeslac, teraz musze jakos skombinowac jej kombinezon na zime i buty:/

Gość do przegrałam życie
potrzebujesz żywności?

Gość adelajdka
Ja przepraszam że tak z przerwami piszę ale dzieci jeszcze nie śpią i ch doglądam bo mąz to nwet ma problem sie ruszyc. A trzeba nam w sumie wsystkiego i mąka i cukier i ziemniaki i kasza i i makaron.Ja umiem tanio gotować tylko aby mieć z czego.

Gość zauważacie że ona nie napisała
szczegółów i odpowiada wymijająco. Do Mopsu nie pójdzie, bo nie wie co powiedzieć, jedzenia nie chce, bo woli sama kupić, ubranka tak samo. Tylko kasa. Wy jesteście strasznie naiwne...

Gość aniamamaoskara
Mam zbędny kombinezon na 92, ale nie jest jakoś specjalnie ładny...

Gość uhig
Moim skromnym zdaniem to ty nie jesteś ani biedna ani głodna. A jakbyś była to choćby ze względu na dzieci być nie marudziła ze chcesz forse. Ja w przeciwieństwie do ciebie naprawdę byłam w trudnej sytuacji i dziękowałam ze łzami w oczach nawet za 5 zwykłych bułeczek i nawet przez głowę mi nie przeszło aby kręcić nosem i gadać:chce kasę. chociaż też były rachunki do opłącenia. Taka z ciebie kobieta w potrzebie jak ze mnie ksiądz. Kłamiesz i tyle.

tak, choc wstyd mi sie pzryznac, ale wtedy bede mogla zaoszczedzic pieniedzy i splacici ten dlug i spac spokojnie:( tak jak mowie nie chce nic za darfmo, nic wyludzac, ale jesli ktos ma za duzo przyjme z pocalowaniem w reke

do przegrałam swoje życie teraz znaczy się w tym miesiącu to na bank nie bardzo mogę pomóc bo lada dzień się na porodówkę wybieram ale w przyszłym albo w grudniu mogłabym ci jakąś paczkę czy to spożywczą czy z ciuchami dla dziecka (pod warunkiem że masz córeczkę taką do rozmiaru 92 :P) wysłać jak ktoś prosi o pomoc materialną to ją ode mnie dostanie ale pieniędzy nigdy nie daję :) jak coś odezwij się na maila mami0412@wp.pl :P