Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna 44446

Czym przykrywacie dzieci w łóżeczku?

Polecane posty

Gość taka jedna 44446

Prosze o odpowiedz. W pokoju jest 22-23 stopnie. Dziecko ubrane jest w tzw. pajacyka, lezy na materacyku i mieciutkim przescieradelku, przykryte jest kocykiem. Czy to wystarcza? Czy moze powinnam go przykrywac kołderką? STaram sie go nie przegrzewac. Mały ma tydzień.

Gość Mama na skraju wyczerpania ..
Koldra dopiero po roczku..Ja tez przykrywam grubszym kocykiem ,tyle ze moja spi w body i spiochach,,,ma 9 miesiecy

Pozatym za cieplo masz w domu.Lekarze w nocy polecaja temp 18-19 stopni a w dzien nie wiecej jak 21 najzdrowiej dla dziecka..

Gość Ola _b
Może i taka temperatura jest zalecana, ale u mnie w pokoju cały czas panuje 24 stopnie i nie idzie tego zbic. Kaloryfery mam cały czas wyłączone.

To nie dobrze...U mnie temp w nocy jest 18-19 i tak mam ustawiona jesli spada zaraz sie gazowe wlacza..W dzien cieplej okolo 20 stopni

Gość taka jedna 44446
TAk tez sądze. Bede obnizac stopniowo temperature. Po prostu w szpitalu było 25-26 stopni i balam sie, ze go przeziębie.

u nas w szpitalu też temp była do zdechnięcia, a w domu 20 stopni. Mały się nie przeziębił, dziś ma już 3 tyg, tak więc bez obaw. Nie ma nic gorszego niż przegrzanie dziecka.

Gość ee tam żadna mi nowowść
moje słońce śpi w śpiworku ;) i pajacu lub bodach .

Gość werftg
mnie jest zimno jak mam w domu 19 stopni -u mnie jest zawsze 24 st , mała spi w pólspiochach iu koszulce z krotkim rekawem i jeszcze mi nie chorowala

niczym tzn ma kolderke badz kocyk ale on nie chce byc przykryty jak go przykryje to bedzie marudzil dopoki sie nie odkryje go spi w krotkim rekawku i pampersie nie choruje ...nie lubi po prostu gdy jest mu goraco

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Dobrze robisz. Ja też przykrywam kocem, tyle że powlekłam go poszewką od kołdry, żeby nie musieć go prać w razie zabrudzenia śliną, albo jak się coś uleje. Po prostu ściągam wtedy samą poszewkę i ją piorę, a koc jest dłużej czysty. Wcześniej podkładałam pod koc prześcieradło bez gumki albo poszewkę, tak że była pod kocem i częściowo wywinięta na - w ten sposób również chroniła koc przez buźką niemowlęcia. Wyglądało to mniej więcej tak: http://www.robocnc.nl/wp-content/uploads/2010/03/kamertje-3.jpg Pod głowę połóż jakąś pieluchę, żeby nie zmieniać prześcieradła jak coś poleci. Jeśli się martwisz czy dziecku nie jest za zimo, na stronie Mothercare jest rozpiska ile warstw przykrycia musi mieć na sobie dziecko przy danych temperaturach. Sprawdź to!