Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fabella

Polski to najpiekniejszy jezyk na swiecie...

Polecane posty

Musialam to napisac :) Polski jest przecudowny.... jakie wg. was sa najpiekniejsze miejsca w polsce?

Gość dggd
Ja też lubię nasz język. Jest to jeden z najbardziej, a może nawet najbardziej dopracowany język. :) Przypadki, cały czas inna forma, nie ma takiej zasady, że przy odmianie dodajemy cały czas te same kocówki bo prawie każdy wyraz odmienia się inaczej. :)

Wlasnie bardzo mi przykro ze nie potrafie sie nim doskonale poslugiwac, niestety 5 lat temu wyjechalam z kraju i nie mialam wielkiego kontaktu z jezykiem... szkoda, jako dziecko bylam najlepsza w klasie z polskiego ( :) ) a teraz... szkoda slów. Ale staram sie robic jak najmniej bledów. Mam 16 lat, wyjechalam majac 11.

Gość babka piaskowa 4
kurwa, jego mać kurant beka , ze już czas by chlopinaz betonu się nazad wrócil a łn tam uj chla

Wiesz, co oznacza słowo "idealista"?? Nie zachwycaj się czymś, czego nie znasz. A po wg nie stawia się kropki, ponieważ jeśli skrót kończy się na taką samą literę co wyraz, to nie stawiamy kropki, np. nr Dyrektore, skrót, a nie skrótowiec- skrótowiec jest z kilku wyrazów.

Gość annnnna87878787
Polski jest piękny ,ale również najtrudniejszy na świecie nigdzie indziej nie ma tyle gramatyki ,odmian ,wyjątków zaplątanie z poplątaniem

Gość hukui
ale również najtrudniejszy na świecie przestance rozpowszechniac ten mit:O:O Naucz sie podstaw wegierskiego, a potem pogadamy:O NIestety, ale dla wiekszosci obcokrajowcow polski nie brzmi ladnie., podobno brzmi jak nieprzyjemne swiszczenie z powodo natloku spolglosek:D

Gość mrrrrrrrrrr
ubóstwiam język polski!

Znam niemiecki, francuski, angielski i polski- te 4 plynnie. Finski na poziomie komunikatywnym.

Gość rebelion
tak... polski jest bardzo szeleszczący

Gość rebelion
z języków słowiańskich najbardziej melodyjny jest rosyjski

fabella---> ja tez cztery, jednak nigdy do glowy by mi nie przyszlo powiedziec, ze polski jest najpiekniejszy. kazdy moze to powiedziec o swoim jezyku.

Gość hukui
Fabella, ty jako Polka nie slyszysz tego szeleszczenia, tak samo jak np. Hiszpanie nie slysza, ze strasznie seplenia:D To moze ocenic tylko obcokrajowiec.

Polski jest najpiekniejszy, i basta :) Taki twardy, ale jednoczesnie spiewny. Moi brytyjscy znajomi mówia, ze kiedy mówie po polsku, brzmi jakbym spiewala.

Gość Tamusia
a najpiękniej polski brzmi w w przemowach Pana Premiera

Gość hukui
brzmi jakbym spiewala. a mnie sie kiedys znajomy spytal czy sie kloce z siostra, a my sobie sympatycznie rozmawialysmy:D:D

Gość Bella jesienią
zawsze byłam ciekawa, jakodbierają polski obcokrajowcy:) czy to ładny język. Czy podobny jest do czeskiego czy rosyjskiego bardziej:)? szeleszczenie? czyli co? nasze sz cz rz ??:) zapytam johna❤️

mamy piękne przekleństwa: kurwa, chuj, motyla noga, psia krew, kurcze piórko, w mordę jeża, idź w pizdu, wypierdalaj... cudny język!

Gość hukui
Przykladem szczeleszczenia jest wlasnie wyraz "szeleszcznie", czyli nagromadzenie spolglosek jedna po drugiej, wszystkie SZCZ, Ś, Ź itp.

Gość hukui
a propos przeklenstw, nie ma nic piekniejszego niz slowo kurwa wymowione przez Francuza z ich gardlowym 'r', mogabym sluchac godzinami:D

Gość rebelion
podobnie szeleszczący jest hebrajski: shesh, shoshanah...

Gość Bella jesienią
czyli nie jest podobny ani do rosyjskiego ani czeskiego bo to miekkie języki.. a polski ma dużo..szeleszczenia..np szczaw:)

fabella---> z kolei moi brytyjscy znajomi mowia, ze polski brzmi jak rosyjski :O nasz jezyk, niestety, jest bardzo bogaty w przeroznej masci przeklenstwa, a bardzo ubogi w niewulgarne okreslenie seksu czy organow plciowych.