Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fabella

Polski to najpiekniejszy jezyk na swiecie...

Polecane posty

mi sie japonski nie podoba, nie dla mnie jakies takie riki tiki :D Przepraszam, bede pisac 'w Polsce' :D Ahh, ja chce wrócic!

wiem jakie sa róznice miedzy chinskim a japonskim, poprostu niespecjalnie podobaja mi sie jezyki azjatyckie... ja poprostu celebruje europe.

Gość debilka1234567890
widzicie jak to jest-Polakom myli się japoński z chińskim, a Brytyjczykom polski z rosyjskim

nie nie, chinski jest inny niz japonski. W chinskim sa jakies Xie Xie a w japonskim jakies eee... nie pamietam jak jest dziekuje po japonsku ale zupelnie inaczej i charakterystycznie :D Hehe.

Fabella litości ;) Europa też piszemy z dużej :D Polacy nie odróżniają ukraińskiego od rosyjskiego, jakby usłyszeli białoruski, to na 100% powiedzą, że to rosyjski. Nie odróżnią litewskiego od łotewskiego... Ale cóż, nie każdy jest taki bystry, że od razu rozpoznaje zasłyszany język ;) musielibyśmy znać ich setki.

Gość no jednak fonetycznie japoński
bardzo sie róznie od chinskiego - ale w obu sa podobieństwa do polskiego. W japońskim, wg mnie, podobna melodia, a w chinskim duzo sz, dż, Chińczycy zawsze chwala moją wymowę, dla mnie to proscizna, dla Anglika - nie do wymówienia

Gość purysta
polaczka -> nie "z dużej", tylko dużę literą ;)

Gość debilka1234567890
a ja umiem odróżniać tylko te języki, których się uczę :) tzn. angielski, hiszpański i włoski, umiem jeszcze rozpoznać(nie wiem jakim cudem) niemiecki i francuski, z rosyjskim jest trudno, bo jest podobny do ukraińskiego i białoruskiego :)

Oj no przepraszam, ja bardzo rzadko pisze po polsku i w ogóle cud ze jeszcze potrafie pisac tak ze mozna zrozumiec co poeta mial na mysli :(

W domu rozmawiamy po polsku, jednak wiekszosc czasu spedzam w szkole gdzie mówie wylacznie po angielsku, czytam i pisze po angielsku. Wiec juz po 3 latach pobytu zaczely sie naloty, przekrecanie slów, robienie bledów gramatycznych... pisownia to juz w ogóle porazka, bo bardzo rzadko pisze po polsku.

Gość no jednak fonetycznie japoński
rozmawiac to jedno, pisac to drugie. Skoro w angielskim piszemy "Polish", po polski "polski", wiec moze sie mylić Ja np. płynnie mowie po angielsku,ale z pisaniem mam problemy - pisany nie był mi potrzebny. Dziewczyna w domu rozmawia, nie pisze do rodziców, stąd brak wprawy.

To wkońcu po 3 latach zaczęło Ci się plątać wszystko, czy wkońcu wyjechałaś jak byłaś mała... i ostatnie 3 lata zaczęło ci się zapominanie jak się pisze.

Gość niemiecki męski??
Mi zawsze kojarzył się z hitlerowcami i ich podniesionym głosem :o a większość wyrazów strasznie przypomina nazwy broni :o nie widzę w tym nic pięknego..

Jak się pozna dobrze dany język, to może się wydawać nudny wg. mnie angielski nie jest nudny np. idiomy są świetne w tłumaczeniu na PL :D