Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia.wroc

czy ma ktoś pozytywne opinie na temat tabletek hormonalnych?

Polecane posty

Gość basia.wroc

Witajcie, mam 23 lata i chciałam zacząć stosować antykoncepcje hormonalną, byłam u lekarza i przepisał mi harmonet. Jednak na forach czytam o samych negatywnych a niekiedy i poważnych skutkach zażywania tabletek. nie spotkałam się jeszcze z pozytywną opinią. Byłam przekonania do brania tabletek, ale tyle się naczytałam że zaczęłam się bać. Dlatego prosze jeśli macie pozytywne opinie na temat tabletek, piszcie! pozdrawiam

Gość kaatarzynnka
ja bralam od 18 roku zycia przez 4 lata i problemow nie mialam z np zajsciem w ciaze, pomimo tego ze odkad pamietam zawsze mialam nieregurlarne cykle, i tylko tabletki mi go regulowaly a jak przestawalam brac znowu bylo nieregularnie strasznie..... ale mialam skutki uboczne strasznie bolała mnie glowa, az okropnie i chodzilam nawet do neurologa i okazalo sie ze to przez to, jak nie biore jest o niebo lepiej, a bralam rózne rodzaje.... nie zawsze jest tak ze dopasujesz tabletki od razu... niekiedy mozesz miec plamienia, bole brzucha - ja mialam po plastrach evra i nigdy wiecej ich nie chce, mozesz przybierac na wadze, ale to niekoniecznie musi cie spotkac bo znam wiele osob które nic nie maja no poza oczywiscie watraba ktore takie tabletki mecza a czego nie widac od razu :/

Gość kaatarzynnka
a no wlasnie pozytywne jest to ze w ciaze nie zaszlam :) a po odstawieniu kilka miesiecy tak :)

Gość a ja napisze prawdeee
ja znam same pozytywne opinie i biore juz tabsy w sumie z 10 lat, bralam chyba z 8 roznych rodzajow, aa w ciaze zaszlam za 1 szym razem wiec bezpolodnosc po nich raczej odpoada ;)

brałam piguły ponad 10 lat. mam wyłącznie pozytywne wrażenia - po jednym rodzaju bardziej pozytywne, po innym mniej, ale nadal pozytywne. chcesz wiedziec jak bedzie u Ciebie - spróbuj. zawsze mozesz odstawić jak cos bedzie nie halo.

Gość mama z irlandii
ja brałam 11 lat tabletki zanim zdecydowaliśmy się na dziecko przestałam brać w styczniu 2008 żeby uregulować @ w sierpniu zaczęliśmy starania i w 2 cyklu się udało teraz mam 16 miesięcznego szkraba i od października zeszłego roku znów powróciłam do tabletek wcześniej brałam microgynon 21 a teraz jasmine tylko dlatego zmieniłam że jestem za granicą i microgynonu nie ma tu. Nie miałam skutków ubocznych, nie bolałam mnie głowa itp

Gość kiiiiiiiiiiii
Ja biorę w sumie 11 lat tabletki z dwoma przerwami na 2 ciążę. Nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Żadnych skutków ubocznych podczas brania anty.Dla mnie to rewelacja.

ja bralam harmonet przez rok... stracilam calkiem zainteresowanie sexem... przez co prawie rozpadl sie moj zwiazek... a poza tym niemal codziennie mialam straszne bole glowy, prowadzace do wymiotow i calkowicie wykluczajace mnie z normalnego zycia... po odtsawieniu tabletek minal prawie rok zanim wszytsko wrocilo do normy... juz nie odwazylam sie brac zadnych tabletek...

Napewno są bardzo wygodne i bardzo skuteczne. Stosowałam je przez ponad 3 lata, ale... musiałam przestać bo "wyrósł" mi guzek w piersi i lekarz onkolog kazał odstawić (po odstawieniu guzek natchymiast się zmieniejszył a teraz jest niewyczuwalny), do tego miałam wstrętny obrzęk jajnika. Wszystko wróciło do normy po odstawieniu i w ciążę zaszłam przy pierwszym cyklu starań. Decydując się na pigułki musisz mieć świadomość, że to jednak sztuczne hormony i napewno zostawią jakiś ślad w organiźmie. Ja trochę żałuję, że nie mogę ich brać bo zabepieczanie się gumkami po porodzie jest średnio kuszącą wizją :o

Gość basia.wroc
dzięki, prosze o dalsze wpisy

Gość ja też brałammm
na początku przez jakieś parę miesięcy by6 wszystko super, a potem mój organizm zwariował. Zaczynało się od małych pobolewań głowy, potem doszły wymioty, bóle brzucha. Lekarka kazała natychmiast odstawić tabletki anty, wszystko przeszło po jakiś 3 dniach . Od kolejnego cyklu brałam inne tabletki i po miesiącu znowu to samo :(:( Musiałam odstawić i wszystko wróciło do normy. Okazało się , że mój żołądek tego nie wytrzymywał :( U mnie było tak ale mam koleżankę która bierze już parę lat i bardzo sobie chwali także myślę , że to po prostu zależy od organizmu:) Pozdrawiam:)