Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość instynkt_macierzynski_

jakie macie warunki finansowe/mieszkaniowe? i czy macie dzieci?

Polecane posty

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Michalina jesli oceniasz czyjes wykształcenie, pochodzenie itp po postach to mi sie nasuwa tylko jedno na Twój temat

Gość AaliyahDanaHaughton
Michalina uwazaj czasem bo jak sie zdecydujesz juz na dziecko moze sie okazac ze jests juz tak stara ze go miec nie mozesz:F

Gość michalina07052010
Monia, spisz swoje mądrości życiowe. Z każdym postem podrążasz się coraz bardziej.

Gość michalina07052010
aalayah, ja już jestem zdecydowana na dziecko. a miało być *pogrążasz

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Michalina jestes opryskliwa i beznadziejna ale tak to jest jak ktos nie ma nic do powiedzenie w danym temacie. Dyskusja z Toba nie ma sensu. Miłego dnia wszystkim mamom ;)

Gość AaliyahDanaHaughton
juz?? 29 latka i 1 dziecko to chyba dopiero nie juz :D no ale tak teraz stare dupy rodza dzieci, co za świat

Gość preewwww
haloooooo :P Dziewczynki przeczytajcie moj post na poprzedniej stronie i doradzcie....

Gość AaliyahDanaHaughton
prewwww spłacicie długi i wtedy starajcie sie na dziecko, no chyba ze te długi nie sa tak duze i utrzymacie sie z nimi to do roboty ;)

Gość michalina07052010
Monia i Alayah w swoich opiniach jesteście lekko ograniczone ale cóż poradzić :):)

Gość preewwww
no wlasnie ja mam straszne parcie na dziecko, to juz na depresje zakraja....a moj facet mowi, ze jakbym byla ciazy to szybciej to wszystko splacimy bo bedziemy mieli cel...

Gość michalina07052010
preew, starajcie się :) Piszesz, że juz nie dużo/długo zostało do spłacenia. Sama też wiesz najlepiej jakie są wasze zarobki, jaka rata kredytu i jakie wydatki, spróbuj sama ocenić sytuację.

dziewczyny nie przesadzajcie, moja mama urodziła mnie w wieku 34 lat, moj tata jest o 4 lata starszy. Nigdy przenigdy nie wstydziłam się rodziców ze wzgledu na ich wiek, wrecz przeciwnie mam z nimi świetny kontakt zwłaszcza z mamą. Nie rozumiem naprawde waszego toku myslenia...

co do dochodów, to jestem po studiach i zarabiam znacznie mniej niz 1400 a mam 2 dzieci. Wbrew temu, co sadzicie miłosc jest bardzo wazna, mozna dostać ciepły sweter nowy i używany,a le ten dany z mioscia zanczy wiecje i tyle, ja zaopetruje sie w ciucholandach, oprócz bielizny i butów, czasem zaszalej i kupie cos nowego, ale głownie dla sibie, dla dzieci ewentualnie rękawiczki, czapki, kurtki itp. Dzieci jedzą obiady tylko na stołówce, drugiego w domu nie ma ja obiado-kolacje. i jest ok. wole oszczędności przeznaczyć na dodatkowy angielski, witaminy wypad gdzieś raz w miesiacu.

Gość da sie
kalipe_ mamy podobne i zyjemy. Trzymaj sie cieplutko

Gość da sie
nie rozumiem tylko jednego jak ktos mało zarabia zaraz nazywany jest patologia ,złymi genami-dlaczego a tak dokładniej za co ? Za to że mało zarabia i niby nie powinien mieć dzieci. Nie rozumiem przeciez my kochamy nasze cuda i tez chcemy aby miały jak najlepiej.!!!!!!! Dziecko szanuje to co mam, mam fajne koleżanki ktore jak maja cos po swoich smykach to robimy wymiany rzeczy.-czesto.(bo dzieci w roznym wieku i parkaI tez ich warunki finansowe sa jak nasze.Tak tez jest dobrze. Do kina owszem idzie z klasa ale na wspolne wypady do kina nie mamy ale za to jest spacer , wariactwo na huśtawkach..och duzo można. Jak ktos ma jak paczek w masle to nie powinien sie wywzszac tylko zyc sobie po swojemu a nie krytykowac innych . Dobrze ze sa ciucholandy chwała im za to a i tam naprawde sa sliczne rzeczy!!!

Gość debilka_26
a co powiecie dziecku, które chce w sklepie batona, że nie macie kasy?! Albo jak sie będą śmiać z niego w przedszkolu ze nie ma bluzeczki z hanną montaną/samochodzikiem i nikt nie chce się z nią/nim bawić? a jak będzie wycieczka klasowa do paryża i tylko wasze dziecko nie pojedzie? to są trudne wybory czy mieć dziecko

Gość babcia bez papcia
kobieta w wieku 22 lat powinna być już zamęzna a w wieku 23 lat miec dziecko! inaczej jest starą panna

ja tam nikomu nie patrze w portfel ani ja zadna bogaczka nie jestem ;) aleeeeee pisza niektore co powiesz dziecku jak nie dostanie telefonu kom. co powiesz dziecku ze nie ma najnowszego nitendo , co powiesz dziecku ze nie ma kompa internetu a zaledwie ma 8 lat a wlasnie , powiedzialabym tak : ze ci nowobogaccy albo ci co postaw sie a zastaw sie (bo i tacy istnieja) nie umozliwiaja dziecku dziecinstwa , po co takiemu komp , nitendo , playstation 5 itp ? do czego mu to potrzebne ? by siedzial w domu , badz kupujecie tylko dlatego ze inne dzieci maja , ok inne dzieci maja to wasze tez musi miec ? tamte dzieci np dostaja prezenty tylko dlatego ze tak wlasnie rodzice nie majac czasu zastepuja im pieniedzmi i takimi drogimi prezentami . Sorry ale ja dla swojego dziecka nie widze : pc , grow , w tym wieku dostanie rower . ciezko wyzyc za 1400-2000 tys zl aleee oni maja wlasne mieszkanie , niektorzy maja mniej i jakos zyja . Ja nikogo nie oceniam , a zamiast tych markowych ciuchow zaserwujcie dzieciom : wieczor z tata , z mama spacery 🖐️

wiele daje rowniez wychowanie ale spotkalam sie rowniez z takim czyms ze biedniejsze to gorsze , nawet rodzice podzielaja dzieci kiedys w szkolach mieli mundurki i bylo git :O niech to wprowadza zreszta juz jest i chwala bogu na podworko a nie gry

:P pisze cos duzo tych postow :P u mnie w klasie tez byly 3 rodziny bardzo bogate ale zadne dziecko sie nie wywyzszalo , nikt nikomu nie dokuczal a mamy tych bogatych naprawde byly bardzo fajne kobietki oragnizowaly kuligi :) kazdemu cos slodkiego daly :)

Gość debilka_26
moje dziecko nie ma wszystkiego ale widze jak rodzice podchodzą do tego i co się dzieje w przedszkolach. sami rodzice grupują dzieci i wychowawcy (panie w przedszkolach).

Gość Majętna z domu Nowak
zarabiam 3 tyś miesięczmie mąz ma własną firmę ok 5 tyś miesięcznie. Mamy 4 pokojowe mieszkanie 2 auta. Wydaje mi się ,że to są odpowiednie warunki dla dziecka. Za 1400 sorry ale nie dacie rady. Będziecie dziadować jak psy. Oszczędz dziecku cierpienia...

debilka_26 moje dziecko nie ma wszystkiego ale widze jak rodzice podchodzą do tego i co się dzieje w przedszkolach. sami rodzice grupują dzieci i wychowawcy (panie w przedszkolach). Tak . ja tylko napisalam to co mysle , i masz tu sporo racji rodzice najpierw powinni spojrzec na siebie , ze biedne to nie gorsze a bogatsze to lepsze , bo nigdynie byc niczego pewnym dzis masz 1000000 a jutro1000

Gość debilka_26
no właśnie! ja mam jedno nie do końca planowane dziecko, mamy na miesiąc 4500 i uważam ze to nie za dużo wcale jest. Nie chodzimy do kina, knajp itp., nie jeździmy na wakacje. Mamy mały kredyt. a tak bardzo chciałabym drugiego dzidzisia. Codziennie muszę walczyć ze sobą żeby nie chcieć i odganiam te myśli od siebie. Wiem ze nie zapewnię dzieciom przyszłości, bo studia i inne wydatki, ale ciągle mnie nachodzi na drugie. mam paniczny lęk że jak kiedys my umrzemy córeczka zostanie sama na tym świecie, tego się najbardziej boję. Albo że ona zginie w wypadku (tak u nas było, zginął jedynak) i moje życie straci sens. Nie wiem co robić...

do debilka26 - wiesz teraz planowanie dziecka planowanie o dzieciach .. jest bardzo trudne nigdy nie ma tego odpowiedniego czasu ... :) a pozniej za kilka lat mysli sie , ze jednak wcale by tak zle nie bylo :) nie wiem , ja nie moge nic doradzic ,( ale jesli macie swoj dom czy mieszkanie) drobny kredyt - moze bym sie zdecydowala na drugie dziecko

teraz oczekuje mojego 1 dziecka zawsze marzyla mi sie taka mala gromadka 3 dzieciaczkow :D ale powiem szczerze dlatego napisalam ze decyzje przychodza trudno , bo moj chce zaraz drugie miec a jaaaa jakos nie wiem , wczesniej chcialam miec 3 a teraz nawet nie mysle o 2 bo boje sie co to bedzie finansowo choc wiem ze dalibysmy rade , ale jakossss taaaaakkkkkkk :).....

Gość debilka_26
sama nie wiem, rozważam za i przeciw. już muszę spadać. Dzięki za odpowiedź. będę was czytać jutro.

Gość zazunka
Dzieci z biednych rodzin dosc szybko zostaja wykluczone poza grupe :-( Niestety. Inne dzieci nie robia tego specjalnie ale takie dziecko zaczyna odstawac. Do kina nie pojdzie (bo rodzice kasy nie dadza), na basen nie (z tych samych powodow), nie chodzi na wspolne. dodatkowe zajecia (brak kasy rodzicow), nie pogada na gg (brak komputera lub internetu) itd. I sama milosc rodzicielska to za malo.

to jakiś wyzysk w tej skarbówce, ja jako stażystka w szkole (bez wychowawstwa, bo za to tez sie dostaje), z dwoma nadgodzinami w tyg zarabialam parwie 1800. Jako STAŻYSTKA!!!! Czyli na samym początku. Jak można komuś dawać takie ochłapy... to serio lepiej zapieprzac na budowie za 2500 i studiów nie trzeba...