Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaczunając poważnie starania

Za którym razem(po ilu cyklach) udało Wam się zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość harlanco
panna_z_de no ja wtedy tez zauwazylam wodnistosc , nie taki sluz jak kurze jajko tylko wilgotno i za 1 razem udalo sie panna_z_de czy ty też miałaś wrażenie ze sama woda Ci leci? przepraszam jeśli zbyt prosto to brzmi!

Gość Kobiety,
ja też zaczynałam od wierzenia, że jestem ciąży po 1 cyklu prób, a skończyło się na 22 miesiącach walki. Miałam płodny śluz jak cholera, stosunki w sam środek owulacji i nic, i tak prawie 2 lata. Nie każdy musi tak długo, ale nie ma co popadać w paranoję po 2 nieudanych cyklach.

Gość harlanco
u mnie to raczej nie cierpliwość niz paranoja ale moze dlatego ze juz mam jednego szkraba. byłoby pewnie inaczej gdyby to miało być pierwsze dziecko

Gość Kobiety,
jak wyjdzie nawet po roku dopiero, czy po dwóch w sumie, to jeszcze jest w normie, ja też panikowałam i dołowałam się, a jak zaszłam, to zrozumiałam, ze problem prawdziwy zaczyna się tak naprawdę, jak starania trwają wiele lat, a ile takich ludzi jest, co nawet i 5 lat się starają i nic.Te moje 22 miesiące to nic, pestka.

Gość Zaczynając poważnie starania
Kobiety,, to jak w końcu Ci sie udało zajśc? Przyszedł odpowiedni moment czy jak?

Gość mamaB-stok
po ok 60-65 cyklach ale naturalnie :)

Gość harlanco
moja koleżanka też starała sie długo 1,5 roku. aż w końcu przestali sie starać pomyśleli o remoncie. jak sie remont skończył była juz w ciązy. najlepiej to skupić swoją uwagę na czymś innym. tak mi sie wydaje

Gość Kobiety,
staraliśmy się te 22 miesiące cały czas tak samo, czyli w sensie, że próby w dni płodne itd i po prostu któregoś cyklu się udało. Zaznaczam jednak, że po roku nieudanych starań zaczęliśmy chodzić do lekarza, monitorowac cykle, mąż brał tabletki na poprawę plemników, kochaliśmy się nie raz pod dyktando lekarza, w sensie,,że miałam usg, lekarz stwierdził, że jest jajeczko i że teraz się starać. I tak pod tym okiem lekarza prawie rok trwało, zanim zaskoczyliśmy.

Gość Kobiety,
I nigdy nie chciałabym wracać do tamtego okresu starań, to był jeden z najcięższych okresów w moim życiu. Gdy będziemy chcieli kolejne dziecko, zdamy się na naturę, nie będziemy się starać na umór, szkoda nerwów i zdrowia.

7 [zgłoś do usunięcia] harlanco panna_z_de no ja wtedy tez zauwazylam wodnistosc , nie taki sluz jak kurze jajko tylko wilgotno i za 1 razem udalo sie panna_z_de czy ty też miałaś wrażenie ze sama woda Ci leci? przepraszam jeśli zbyt prosto to brzmi! ja ci powiem tak , u mnie zawsze malo sluzu bylo , ale akurat w tamten cykl bylo tak troche wiecej mokro :D i udalo sie :) wodnisty to rowniez plodny :)

Gość harlanco
wierzę że to psychika kobiety ma wiele wspólnego z tym co się dzieje. moja bratowa też chodziła na monitorng. pewnego dnia lekarz powiedział ze nie ma jajeczka. wkurzeni pojechali tego samego dnia za miasto sie odstresowac i poszaleć wrócili w "trójkę" wiecie co powiedział jej lek ?musiałem cos powiedzieć bo by się Pani nie odblokowała psychicznie.

Wiecie co żeby tylko te cykle były regularne to by było spoko, a tak to wez traf:)Ja ostatnio miałam trzy po 31 a ten ostatni gdy sie staraliśmy 26 no i jasne z nie trafiliśmy w odpowiedni dzień:_)

Gość taka jedna pyza
ja staram sie juz tez 2 lata idziemy na badani na badanie nasienia i tez minitoring owulacji zobaczymy

Gość harlanco
Zaczynając poważnie starania i zeby to jajeczko miało dłuższy termin ważności:)

Gość harlanco
Zaczynając poważnie starania wiesz co mi pszyszło do głowy. w necie są kalulatory dni cyklu. wpisz tak jak miałaś @ i dni cylku w ostatnich miesiącach i zobacz na daty które się pokrywają , powtarzaja moze w te dni spróbuj

ha ha ha no właśnie patrze na ten kalendarzyk no ale mówie, nic Ci po tym jak nie będziesz miała równych cykli , tak jak pisałam ostatnio miłam trzy po 31 no i owul.miała przypasc tak ok.10tego działalismy a cykl okazał się 26dniowy tzn.owul.była wcześniej i badz tu madry:)Nie przewidzisz:)Od tego cyklu mam kalend.obserwuje śluz i mierze temp.i zobaczymy:)

Gość harlanco
ponoc powinno sie próbować co 2 dni prze cały cykl ale czy i tak się trafi?

harlanco a Ty który cykl sie starasz?

Gość Kobiety,
próbowałam co 2 dni cały cykl, co dzień, tylko w dni płodne, patrzyłam na śluz, robiłam testy owulacyjne, monitoring, jadłam witaminy, kochałam się na luza i bez luzu,podnosiłam nogi do góry po stosunku, nic nie dawało, jedno wielkie nic 2 lata. Nagle po tych 2 latach się udało.Natura jest nieprzewidywalna.

Gość harlanco
ja teraz dziś jest 3.najgorsze jest to ze w połowie cyklu mam objawy typowo ciążowe i to od momentu kiedy skończyłam karmić piersią synka. trudno mi będzie wyczuc czy to to. @ mam nieregularna więc wogóle jak będzie się spóźniac to chyba zwariuje

Mnie zawsze zastanawia jedno, ile jest kobiet które wcale nie chca byc albo nie chciały byc w ciąży, a są i ile jest takich które chca a nie sa albo nie mogą..Nie pojęte to jest:)

Gość ja 1987
ja tez tak miałam ze im bardziej sie staralismy to nie wychodzilo a jak zaczelismy stosowac gumki bo stwierdzilismy ze poczekamy jeszcze troche to bach za pierwszym razem:P teraz znow bysmy chcieli ale nasze starania polegaja na odstawieniu wszelkich zabezpieczen a co ma byc to bedzie:)

Gość harlanco
natura jest nie przewidywalna i płata figle

Gość harlanco
Zaczynając poważnie starania a moze te co nie chcą zachodzą zeby wiedziały z czego i kogo chcą zrezygnować

Gość harlanco
uda sie zobaczysz!:)

Gość harlanco
Zaczynając poważnie starania obie musimy najpierw zadbać o to by cykle były regularne a potem szukać powodów innych niż "nietrafiony"

Gość Kobiety,
no, jak się nie chce zajść w ciążę, to się wydaje, że raz bez zabezpieczenia i od razu się wpadnie, człowiek je tabletki,zakłada gumy, uważa, a czasem okazuje się, że to nie tak łatwo wpaść. Ja byłam w szoku, jak można nie zaciążyć, kochając się tak często taki szmat czasu, celując w dni płodne, a tu proszę. Zajscie w ciążę okazało się być takim wyczynem jak trafienie 6-tki w totka. Ale jest też wielu ludzi, którym to nawet pół roku nie zajmuje, tak że głowy do góry, nie każdemu musi iśc tak ciężko, czego Wam życzę.

Gość ja 1987
okres mam miec dopiero za tydzien ale zaczely mnie od wczoraj bolec piersi, mam takie kłucia na szyjce, bóle podbrzusza a jak sprawdziłam z kalkulatorem na necie to wyszło ze stosunek był w dniu olulacji ale czy moglabym mniec tak wczesne objawy?!