Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BojeSie100

Cerazette a ciąża?

Polecane posty

Gość BojeSie100

Mam taki problem : Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i bardzo się boje,że mogę być w ciąży.. Zaczęłam dopiero drugi listek a mam nudności szczególnie w nocy (nawet teraz mam) i codzienne plamienia (przedtem były brązowe a teraz jakby krew) . Ginekolog powiedział mi że mogę dostać okres i tez nie muszę.. Nie dostałam. I biorę tabletki regularnie tzn w zależności jak mam zajęcia jak idę na rano to biorę je o 8.00 a jak idę na późniejsza godzinę to biorę je o 10.00. Kiedy zaczynałam je brać to był to drugi dzień okresu,wiec musiałam czekać tydzień żeby zadziałały (używałam prezerwatyw). Przez te nudności bardzo się boję,że moge być w ciąży.. boje sie zrobic testu :( czy waszym zdaniem jest mozliwosc abym byla w ciazy ?

Gość BojeSie100
Blagaaam o pomocc !

Gość bele de jour1
z tego co ja wiem cerazette to pigulki przeznaczone dla karmiacych kobiet. Czemu takie ci przepisali??

Gość bele de jour1
i dokladnie cerazette musisz brac dokladnie o tej samej porze

ja mialam rownierz przepisane cerazette, z powodu migren po zwyklych tabletkach, sa to bardzo lagodne tab, ktore niestety jak masz napisane w ulotce:P powoduja plamienia i wszystkie objawy ktore opisalas..ja plamilam prawie non stop..

dodam ze bralam tab. 2 lata o tej samej porze ale nie co do godziny..w ciaze nie zaszlam, zaszlam w ciaze w 1 cyklu po odstawieniu tab.

Gość BojeSie100
Nie wiem dlaczego mi je przepisali ale wszystkie moje kolezanki takie biorą. I tu w Polsce mowią że są one dla matek karmiacych piersią natomiast tu w Anglii bierze je duzo dziewczyn. I sama lekarka powiedziala mi ze jak bede brala tabletke o 8 czy o 9 to mi sie nic nie stanie. Wiec jestem teraz troszke zdziwiona tym co mowicie.Chyba bede je brac o stalej porze bo sie przestraszylam