Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z pomaranczami

plamienie - jaka przyczyna.

Polecane posty

Witam mam pytanie wzgledem plamamienie miałam takie w 19 dniu cylku. (brazowe na bieliznie) niewiem co jest jego przyczyną? Może któraś z was sie orietuje?? stosunek był 9 i 10 dc. @ mam co 28 - 29 dni

tak to było tylko w jeden dzien. ale czy jest mozliwe jeżeli kochalismy sie 9-10 dc. bo własnie niewiem czy może sie udac tak szybko.

Gość claudikowa
albo jestes w ciazy albo bylo to jednorazowe plamienie

najchętniej zrobiłabym test ale on pewnie nic mi nie powie na razie. do terminu @ jeszcze 8 dni.

ja tak mialam... ostatni raz kochalam sie w niedziele, to bylo 2 dni przed plodnymi, a jakos tydzien pozniej we srode czy w czwartek mialam male plamienie, juz myslalam, ze rozkreca sie @, bo i brzuch mnie zaczal mocno bolec.. a tu nic.... wiecej zadnego plamienia.. zrobilam test 4 dni po dacie spodziewanej @ i wyszly II a beta 830....

chciałabym zeby były dwie kreski :) nigdy nie maiałam takiego plamienia dlatego mnie to tak meczy. ciogle o tym mysle. czuje tez jajnik chwilami i taki bardzo dlekikatny ból jak na @

ok:) na pewno napisze i dziękuje za odpowiedz.

musze kupic... zobacze ile wytrzymam w tej nie pewności:)

ŻYCZE CI Z CALEGO SERCA ABY TO BYLA CIAZA ALE PAMIETAJ GDYBY PLAMIENIA SIE POWTORZYLY I TRWALY DLUZEJ TO PEDZ DO LEKARZA BO JA WLASNIE PRZEZ TAKIE PLAMIENIA PORONILAM W 6TC. JEST TO SWIEŻE BO NIE CALE DWA TYGODNIE MINELY:(

nie chcem rozmawiac na ten temat :( ale wiem co czujesz. :)

Gość khlkj
albo plamienie implantacyjne albo nie dobor pgoesteronu jak to bylo w moim przypadku;)

Gość khlkj
nie chcem:D ale muszem:D

robiłam przed chwilką... negatywny:( Będziemy próbować w przyszłym miesiącu już tak poważnie:)

"najchętniej zrobiłabym test ale on pewnie nic mi nie powie na razie. do terminu @ jeszcze 8 dni." wnioskuje ze do terminu @ jeszcze 7 dni więc test może się mylić

No tydzień to sporo wiec morze faktycznie, zobaczymy co to będzie, czy przyjdzie @. wokoncu są kobiety które robia test po spodziewanej @ i wychodzi negatywny a i tak okazuje sie ze są w ciązy. wiecie coś na temat niedoboru tego progesteronu?? w takim przypadku plamienie występuje dużej czy tak jak u mnie jedno razowo ??

Gość ja miałam podobnie-najpierw
w jednym cyklu przed miesiączką brązowe plamienie jeden dzień w kolejnym cyklu plamienie było juz trzy dni przed @, dość mocne, aż do miesiączki w kolejnym - plamiłam tydzień, czasem plamienia miały aż czarny kolor w międzyczasie byłam u ginekologa, ale dał mi jedynie globulki dopochwowe i kazał zrobić badania na prolaktynę i tsh czy jakoś tak - na tarczycę schodziło mi przy tych badaniach, odwlekałam, a w kolejnym znowu cyklu zaczęłam plamić zaraz po połowie cyklu- dwa tygodnie!!! od razu znalazłam czas na badania i do gina - podwyższona prolaktyna, dostałam bromergon i luteinę na dwa cykle....przeszło, jak na razie trzy cykle bez leków i jest spokój... Możliwe, ze to było jednorazowe plamienie, albo może rzeczywiście jesteś w ciąży, tylko test za wcześnie zrobiłaś :) ale jeśli się powtórzy, to nie zwlekaj, tylko pędź do lekarza, bo możesz mieć jakieś problemy, co też utrudni Ci zajście Też się staram o dziecko, jednak już 1,5 roku bez skutku

dzięki za odpowiedz, trochę się wystraszyłam:) ale myślę ze to jedno razowe, oby się nie powtórzyło. w pierwszej ciąży test robiłam w dniu spodziewanej @ i wyszła blada 2 kreska wiec tydzień to robi swoje:) a narwana jestem strasznie. to tak jak się strasznie marzy o dziecku, człowiek od razu chciał by wiedzieć.

nie chciałam wystraszyć, tylko ostrzec żeby nie bagatelizować niczego ;) Ja to sie dopiero bałam, bo te plamienia były okropne :( a mój gin był wtedy jeszcze na urlopie, teraz co miesiąc przed @ się boje czy sie znowu nie zacznie

życzę ci żeby się już nie powtarzało:) No i żeby się wam udało, bo długo się już staracie...

No długo, nie chce mi się nawet o tym pisać ani myśleć... Juz przeszłam przez fazy: zajdę jak tylko odstawimy gumki w następnym cyklu na pewno sie uda nie ma sie co łamać, teraz to juz na pewno po tych tabletkach/ globulkach "zaskoczę" od razu wynajdowanie objawów ciąży w każdym cyklu jednak ja wcale nie chcę mieć dziecka złość na cały świat złość na mojego faceta(!!) płacz, jęk i zgrzytanie zębów teraz jestem w fazie obojętności, a raczej zrezygnowania - po prostu juz mi się nie chce :( tylko jak przychodzi miesiączka, to zawsze płaczę, bo jednak podświadomie mam nadzieję, że może... Ale za każdym razem jest to samo

Przykro mi :) Nie możesz się poddawać trzeba walczyć o swoje szczęście. Musisz o tym nie myśleć po prostu spontan to chyba najlepsze lekarstwo. z tego co czytałam to wiele kobiet pisało ze właśnie jak sobie odpuściły to wtedy się udawało. Musi coś w tym być :) ja w pierwszą ciąże zaszłam w 1 cyklu to było wielkie szczęście tylko nie było nam dane cieszyć się nim długo :(

Ech, a po jednym z wcześniejszych postów myślałam, ze masz już jedno dziecko - współczuję :( U mnie lekarz też wtedy co plamiłam podejrzewał poronienie, i wiesz jak mnie mój facet pocieszał? Że to chociaż oznaczać będzie, ze mogę być w ciąży - niby marne pocieszenie, ale cos w tym jest, tym bardziej ze z miesiaca na miesiac coraz bardziej się nad tym zastanawiam... Kurwa, niepotrzebny był ten topic, aż się popłakałam :( Nie potrafię całkiem odpuscić, podświadomie myślę o dziecku, o ciąży...

Patrząc na chłodno to byłby jakiś znak. To jest bardzo emocjonalny temat... ja tez płacze bardzo dużo, a kiedyś zdarzało mi się to tylko przy romansidłach :)