Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atium

Pościel dla dziecka

Polecane posty

Gość denver73
atium i bytomia wstydzic sie powinnyscie za takie oszukiwanie na forum i udawanie zadowolonych klientów; na temat wstretnego feretti jest w innych watkach; nie dajcie sie oszukiwac to zwykla Chinszczyzna sprzedawana za krocie jako Wloska posciel :(

Gość onnic
Wydaje mi się jednak, ze przesadzasz z tą "chińszczyzną". A pokaż mi firmę, która nie szyje w chinach! Generalnie jeżeli chodzi o jakość, to Feretti nie można nic zarzucić.

Gość czachor
Tez się z tym zgodzę. Możesz pisać co chcesz, ale nie powiesz, że obiektywnie mają kiepską pościel. Jakby tak było, to by nie byli jednym z liderów na rynku.Proste.

Gość fioorova
Nie wiem gdzie jest Nino robione, ale na pewno robią ją dobrze, bo mam już trzeci ich komplet i nie narzekam na nic.

Gość cokolk
To co piszesz to już nieaktualne, bo w Chinach robi się też bardzo dobre jakościowo rzeczy. Popatrz na swoje buty :)

Gość okolop
To co piszesz to już nieaktualne, bo w Chinach robi się też bardzo dobre jakościowo rzeczy. Popatrz na swoje buty :)

Gość kalma
Mnie tak naprawdę nie interesuję, gdzie ta pościel została zrobiona, w Polsce, w Chinach, we Włoszech, czy gdzieś indziej:) grunt, że sprawdza się dla mojego dziecka.

Gość Danka_78
Co za różnica, gdzie jest szyta pościel? Dla mnie równie dobrze mogą to być Chiny, jak i Kozia Wólka ;) Ważne, żeby była solidnie uszyta, nie odkształcała się po pierwszym praniu, wkład, jakikolwiek by nie był, żeby się nie zbijał a kolory nie blakły? Mam kilka kompletów pościeli od Feretti (o Nino się nie spieram, bo przyznam się bez bicia, że pierwsze słyszę) i moim zdaniem spełnia wszystkie te wymogi. Żadna tam "chińszczyzna".

Gość bognnnaa
A tak, trochę zmieniając temat, czy niemowlę może budzić się często w nocy, dlatego np. że jest mu gorąco, że przegrzewa się w "nieoddychającej" pościeli? Czy to może być w ogóle kwestia pościeli? Synek mojej siostry ma 3 miesiące. i daje ciągłe koncerty w dzień i w nocy swoim rodzicom. Wiadomo, płacze na pewno wtedy, gdy jest głodny, ale może też płacze z innych powodów? Nie wiem w jakiej śpi pościeli. Koleżanka, której o tym opowiadałam, powiedziała mi, że małe dziecko może mieć problemy ze snem w nocy także z powodu przejedzenia.

Gość finka57
Może dostaje kolki? Ale może to być też kwestia pościeli. Najlepiej wymienić (jeśli jest ze sztucznego materiału) ją na bawełnianą, przepuszczającą powietrze. Na rynku jest sporo firm, produkujących dla dzieci bawełniane pościele jak Nino i choćby wymieniana tutaj Feretti czy jeszcze inne..

Ja bardzo ładna pościel widziałam na dekoria.pl Warto tam sobie zerknąć, jak szuka się czegoś w dobrej jakości i niedrogiego. Zresztą równie dobre pościele można tam znaleźć i dla dorosłych - za jednym zamachem można kupić dwie spoko rzeczy.

Już w drugim wątku dotyczącym pościeli dla maluszka się wypowiadam. Po pierwsze, pościel powinna być z naturalnego materiału, najlepiej gdyby była to bawełna. Zachęcające byłyby jakieś kolorowe wzory. Noi ważne jest oczywiście cena. http://www.kupujemy.pl/ceny-oferty/po%C5%9Bciel?acws=1 Dla chłopczyka, najlepiej chyba pasowałaby szósta propozycja.

Gość poszukiwacz pościeli
Ja mam pościel ze spanco taką http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-655-Posciel-Spanco-POMM-3-elementy.html tylko w ciutkę innym kolorze. Akurat moim zdaniem szczególnie w przypadku maluszka który najwięcej czasu spędza w łózeczku warto żeby posciel była prawdziwa, bawełniana no i w miarę możliwości nie alergizująca. U nas mały śpi już od raoku w takie poscieli i bez alergi, a pościel się fajnie pierze.

Przed urodzeniem dziecka też długo szukałam pościeli, oczywiście zaczęłam od drogich marek (komplety po 150zł - 400zł - samych poszewek). Po czym bardziej doświadczeni rodzice odradzili mi takie zakupy, bo nie opłaca się kupować pościeli za duże pieniądze zwłaszcza jak dziecko kilkadziesiąt razy puści na nią marchewkowego pawika. W końcu kupiłam na allegro pościel z dodatkami osłonka na łóżeczko i prześcieradło Ala i As nie wiem czy to firma czy sprzedający. Kupiłam kilka białych kompletów z misiem. Jestem bardzo zadowolona, nie traci kształtu (kolor nie wiem bo białe), zamek sprawuje się super, wzorek misia jest bardzo ładny itp. Z tego co pamiętam za wkłady + poszewki na wszystko (x2), prześcieradło, osłonkę zapłaciłam 200zł. Mam też poszewki z IKEI, śliczne kolorowe ale muszę dopasować do kołdry i poduszki.

Gość pościelufka
Ja mam pościel Nino. Jest produkowana przez firmę Feretti i jest tak samo dobra jak jej poprzednie wersje (wiem, bo znajome korzystały :P), za to jest tańsza. Jakościowo też jest dobra: bawełniana, nie niszczy się w praniu a wkłady w pościeli nie zamieniają się w przysłowiowe gluty ;)

Gość Ania z rożowego wzgórza
U nas dziadkowie się szarpnęli i kupili taką http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-1270-Posciel-5-elementowa-Flowers-Village-White-2012.html Zestaw naprawdę super, od razu z prześcieradełkiem. Na początku się złapałam za głowę że 330 zł za pościel, ale jakość jest powalająca. Prałam już kilka razy wypełnienie i cały czas zachowuje kształt. Jest bardzo zadowowolna.

Gość Kasia R. 677
Warto zadbać także o odpowiednia czystość w pokoju naszego dziecka,szczególnie jeżeli posiadamy tam dywan. Bardzo fajnie sprawdza się odkurzacz wodny,ja swój kupiłam tutaj www.OdkurzaczWodny.pl i jestem z niego bardzo zadowolona.

dziewczyny, a czy to naprawde takie wazne zeby posciel byla natyalergiczna nawet jesli dziecko niejest alergikiem?

nie wiem skad te negatywne komentarze, ja akurat cenie sobie te włoską pościel feretti i to nie tylko dlatego ze jest wloska czy dlatego ze ma piekne wzory (ktore rzeczywiscie sa piekne! ) ale przede wszystkim dlatego ze utrzymuje odpowiednia temperature!

Gość Gochaacha
Niby nie musi być pościel dla alergika jeśli dziecko nim nie jest, jednak pościel o której wspomniano-feretti ma także inne plusy,jest lekka-'nie przyciska' dziecka-może swobodnie się ruszać, nie przegrzewa dziecka, łatwo zadbać o czystość tej pościeli, ogólnie jest bardzo ładna,ma różne elementy

czytam wiele wątków komentarzy na temat feretti i maja dobre opinnie i muszę powiedzieć że z racji tego że powoli zbliża się rozwiązanie sama wyposażę się w coś z tej firmy.

czytam wiele wątków komentarzy na temat feretti i maja dobre opinnie i muszę powiedzieć że z racji tego że powoli zbliża się rozwiązanie sama wyposażę się w coś z tej firmy.

za taka cenę chińszczyna? nie sądzę że byłby to jakiś kicz, bo jednak cena zazwyczaj idzie z jakościa, ale każdy ma inne zdanie.

Gość gość
ja z kolei polecam pościel Mulliculli, to jest nowa firma ale serio b. fajne wzory można kupić. ja jestem zachwycona wzorami, dla mojej małej kupiłam dwa: z ptaszkami i w grochy, cudne są. prowadzą swój sklep internetowy

Na zimę pościel z frotty, na lato coś cieńszego i bardziej przewiewnego www.kiddostate.pl Zapraszam tam-mają kilka pościeli do wyboru :D