Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzianka ...

madzianka gdzie jestes???

Polecane posty

Gość a ja rozumiem ze
ta madzianka mogla sie lekko zdziwic ale zeby pisac tu dane tej mamuśki? przegiecie :o mozna bylo to zalatwic na wiele innych sposobów.na miejscu tej laski podalabym do sądu tą cala madzianke :o jesli chodzi o paczke to wszyscy wiemy jak dziala poczta,a na takich wioskach to juz wogóle-wiem bo mieszkam na wsi i takie problemy to mam srednio 5 razy do roku :o takze opanujcie sie.jak chcecie tak sprawdzic potrzebujaca osobe to nie tu,tylko idzcie z tymi rzeczami do caritasu.nosz kurde,moze faktyczni eniech dziewczyna zacznie tu wklejac zdjecia dzieci,meza,rodziny,na dowód ze nie jest oszustką. ja rozumiem gdybyscie jej samochod sprzedawaly,czy tam oddawaly ale uzywanych kilka portek? :o weryfikacja godna FBI :D:D:D

Gość dla mnie to nie jest problem
a ja uwazam ze dobrze zrobila. dane kombinatorów powinny byc upubliczniane. dzieki temu ktos inny nie da sie nabrac przynajmniej. czy to bardzo wartosciowe czy nie - jak cos oddaje to osobie potrzebującej ktora to zużyje, a nie krętaczowi ktory ode mnie weźmie za darmo a potem opchnie na Allegro. na takich akcjach cierpią tylko ci naprawde potrzebujacy.

Gość a ja rozumiem ze
Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Art. 24. 1. (10)Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.

Gość e-cinka
a ja powiem tak--- jedyny (choc duzy) blad jaki popelnila Madzianka to to ze podala dane publicznie -dzialala pod wplywem stresu bo poczula sie wykorzystana i oszukana przez kogos a miala dobre zamiary ,sadzac zapewne ze te dane sa wymyslone i nie przypuszczala ze zrobi sie z tego afera i to mamusia od trojaczkow powinna wlasnie rozwazyc i sie zastanowic czy madzianka mogla sie tak poczuc bo wg mnie maila do tego prawo! ja tez bym sie na jej miejscu poczula wykorzystana!...ona wcale nie musie sie znac na procedurach pocztowych ,ewidentnie weszla tu na forum spontanicznie ,zdenerwowana i napisala ,zapewne ku przestrodze innym,oczywiscie mogla powiedziec slowo PRZEPRASZAM jedynie za NIEROZWAŻNE podanie danych na forum... ale posypaly sei na nia gromy z kazdej strony(czytalam wczoraj na forum)wiecej wyrozumialosci kobitki ,czy wszystkie jesetsci takie nieomylne???? nie zdazaja sei wam nagle decyzje pod wplywem impulsu?...a czas usuniecia postu trwa tu na kafe bardzo dlugo .... mamuska trojaczkow widac tez ma ciety jezor ,zadnego dziekuje madziance za dobre checi ani wyrozumialosci tylko jeszcze czuje sie ofiara acha i straszy dziewczyne....uwazam ze jestes podla i nie graj niewiniatka...i dlaczego cie oburza ,to ze sie teraz temat omawia,co ,niewygodne dla ciebie????? wiele osob sie w temat zaangazowalo i wiadomo ze teraz dyskutuja nawet jak ci to nie w smak...minie jak wszystko inne,jestes poniekad sprawca zamieszania ,nawet jak nie mailas zlych zamiarow

Gość e cinka skoro
czytalas temat t o powinnas wiedziec ze matka trojaczkwo przepraszala! baa,zaproponowala zwrot kosztow! tylko madzianka malo jakas ogarnieta,ani przepraszam ani nic :o

Gość alicja z psem
Przeciez ona podala tylko nazwe miejscowosci i tel na poczte.. To jakie to lamanie ustawy o danych osobistych...

Gość podala!!!!!
podala imie nazwisko pelny adres ale nie tu

Gość jordan swieta racja!!
temat na ktorym napisala jej dane z adresem włącznie juz wykasowany ale byl przez kilka godzin. widac ze czesc nie czyta a komentuje :o dane osobowe byly wystawione wiec to złamanie praw i tyle!

Gość nie złamała prawa bo
podała dane osoby która nie istnieje - dlatego paczka wróciła. nie istnieje osoba która mieszka pod tamtym adresem.

Gość alicja z psem
Ej nie badz taka madra, czytalam jej post gdzie podala to co napisalam, nie wszyscy siedza cale dnie przed komputerem. A wypowiadac sie moge kiedy chce. Wystarczylogrzecznie to powiedziec a nie cwaniakowac

Gość alicja z psem
To bylo do jordan swieta racja

Gość no wlasnie nie zlamala prawa
bo taka osoba nie istniej pod tym adresem :D Jak wam teraz napisze wymyslone dane :D to kto mnie poda do sadu? :D:D:D:D

Gość e-cinka
dla mnie jest usprawiedliwiona madzianka bo maila prawo sadzic ze sa to wymyslone dane i adres ,ze ktos sobie zrobil kawal....dlatego tu zalozyla temat zeby ostrzec..oczywiscie bylo to kontrowersyjne ale bedac w emocjach czasem sie dokladnie nie pzremysli konsekwencji dlatego bede jej bronic! gdyby wiedizla ze jest to prawdziwa osoba napewno by tych danych nie umiescila swiadomie -nie wierze w to.... doskonale ja rozumiem ze tak postapila ,temat byl z tego co wiem w poznych godzinach po 22ej to tu juz mniejszy ruch a rano zniknal i dobrze bo faktycznie trzeba bylo to usunac,analogie kogos tam z n-k sa wogole neipotrzebne,zbierznosc nazwisk i tyle ! rozumiem rozgoryczenie mamy trojaczkow ale co poradzic pechowa sytuacja ,rownie dobrze mogla okazac sie zartownisiem a przeciez pewnosci 100% nadal nie mamy czy nia nie byla....... to jest tylko moja opinia nie trzeba sie z nia zgadzac..ja wiem na tym przykladzie z enigdy nie zdecydowalabym sie na tego rodzaju pomoc wirtualna tylko w realu i mysle ze madzianka tez sie wyleczyla.....

Gość bele de jour1
wiesz pod zadnym pozorem nie powinna podawac tu danych. Za to nalezy sie jej ban. Poza tym zalozyla jeden topik, nie rozumiem po jasna cholere zakladala pozostale?? Dziewczyny, ktore chcialy pomoc zapewne posiadaly adres mamy i podawanie go na forum publicznym jest zbyteczne. Jak dla mnie przesada. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu

Gość e-cinka
jesli swiadomie to naganne a jesli pod wplywem chwili zakladajac ze to oszustka?- wtedy nieprzemyslane ....moge to zrozumiec,czlowiek na bledach sie uczy....

Gość niech sie ta cala mamuska
razem ze swoim zapladniaczem za robote wezma albo niech ida do MOPSu a nie zebractwo na kafe urzadza i jeszcze szmata ma pretensje 😡 Na kolanach niech madzianke o wybaczenie blaga :D

Gość bele de jour1
ale co to znaczy pod wplywem chwili?? Z tego co pamietam pisala tego posta po 20 wiec chyba juz zdazyla ochlonac po otrzymaniu paczki spowrotem?? Dla mnie nie ma zadnego usprawiedliwienia dla takiego zachowania.

Gość e-cinka
no dla ciebie nie,dla mnie tak.....

Gość bele de jour1
a co tez wyslalas paczke i dostalas zwrot?? Czy tez bez zastanowienia podalabys tu jej adres??

Gość e-cinka
ani jedno ani drugie ale mowie -rozumiem dziewczyne

Gość niech sie ta cala mamuska
to nie byly dane mamuski :D kretynko jedna. Ona sie tylko wsciekla bo jej plan spalil na panewce.