Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzianka ...

madzianka gdzie jestes???

Polecane posty

ja bardzo chetnie daję i dam, ale face to face. spootkam sie, porozmawiam, dam paczkę czy udzielę innej pomocy. tylko że... wtedy chętnych juz nie ma. wykruszaja sie nagle, nawet ci z mojego miasta - chociaz wystarczyloby spotkac sie w publicznym miejscu i odebrać paczkę osobisciem bez zbednych kosztów i nieporozumien:) ale podawac adresy, numery konta- anonimowo, na odleglosc, fikcyjne - bardzo chetnie wszyscy. i to jest wlasnie dziwne. nie wiem, nie chce nikogo skrzywdzic, moze faktycznie to pech z tą paczką, ale jak mówię- osobiscie juz bym predzej uwierzyła, że paczka zginęła, skradziono ją. ale wróciła z powrotem? tyle z mojej strony.

Gość ale to przeciez
"tak, ale taka osoba na nk jest," o niczym nie świadczy. moze wlasnie stamtad sobie "dowcipnis" wzial dane personalne, adres zmyslił - czemu nie?...

ooo chyba mnie szukaliście no to jestem. Dopiero teraz bo byłam z małą na szczepieniu. Piszecie, że ja głupio zrobiłam a wy jesteście tacy naiwni jak ja. Sprawdźcie sobie osobę na nk. Kobieta ma syna i i po zdjęciach widać że w biedzie nie żyje. a i jeszcze pianino ma:0

Gość dziewczyny a powiedzcie
mi mala-ja jak "rozmawialam"z dziewczyna to sama na poczatku zaproponowala spotkanie.Ja nie moge sie spotkac bo nie mieszkam w PL.To wydalo mi sie wiarygodne..Nie mam dzieci wiec ubranka dla maluszka kupilam nowe w sklepie .Jezeli ta osoba jest naprawde potrzebujaca to sie ucieszy ajak jest oszustka i sprzeda na allegro to mysle ze kiedys ja za to spotka kara.Ja tam jeszcze wieze w ludzi chociaz nie raz sie zawiodlam:)

Gość fakt coś jest nie tak
ale to przeciez - jak już kopiujesz to skopiuj całą wypowiedź, wyraźnie napisałam: "tak, ale taka osoba na nk jest, wiadomo że pewności nie ma czy sobie tutaj ktoś żartów z niej nie zrobił, ale tamta ma syna nie córkę i na potrzebującą nie wygląda, już wiem że nikomu nie pomogę jeśli pewności nie będę miała że ta osoba potrzebuje pomocy" czyli że możliwe że ktoś żarty sobie zrobił z tej osoby ale i tak wyszło że pomagać nie ma co bo albo to ta i nie potrzebuje pomocy a chciała sobie np te rzeczy sprzedać na allegro (niedawno przecież była taka sytuacja że dziewczyna pomogła a potem znalazła te rzeczy na aukcjach) albo ktoś dla żartu

madzianka ty chyba tez chcialas pomoc dziewczynie ktora mieszka niedaleko ciebie?

madzianka - dobrze zrobiłaś że napisałaś o tym na forum że paczka wróciła, reszta zanim wyśle to może się zastanowi, ta na nk na biedną i potrzebującą pomocy nie wygląda, nawet córki nie ma i pewnie nawet w ciąży nie jest z trojaczkami

dziewczyny - ja tez nie mieszkam w PL:) ostatnio miałam taka wlasnie sytuacje - pani na kafeterii, wydawala sie wiarygodna, potrzebowala ciuszkow dla dziecka. chcialam kupic od znajomych po ich dzieciach, sliczne firmowe, i kupic nowe z primarka, mothercare, nexta, zapakowac paczke i spotkac sie z nia osobiscie - w moim miescie - bo mialam akurat wtedy byc w Polsce, a ona z tego samego miasta. dla mnie to nieduzy koszt kilka takich ubranek, ale nie chcialam ryzykować, że paczka zginie wyslana z UK. kiedy sie dowiedziala, ze chce sie spotkac i dac osobiscie- bo akurat bede na miejscu - niby najpierw sie zgodzila, ale potem ani nie wyslala maila, ani nie odpisala, po czym odkrylam, ze mail podany przez nia byl fikcyjny. zradzilam sie wtedy totalnie do pomagania w necie, dobrze, ze nie skompletowalam jeszcze tej paczki! teraz pomoge tylko temu, kto sie spotka od razu ze mna osobiscie, ewentualnie komus, kogo już znam. oczywiscie z Toba to inna sytuacja, jestescie w kontakcie, ja tylko podaje przyklad co mnie spotkalo.

to byłą inna osoba, inny temat. Teraz mówimy o mamie córci i trojaczków. Ktoś pisał że spotkał się z jej mężem. Czy to ten na zdjęciu??

wiem ze tamten byl inny temat bo ja tez na nim pisalam i wlasnie mowie o innym temacie czy przynajmniej ta osoba byla wiarygodna.

Czytam i staram się zrozumieć, Madzianka, Ty wysłałaś paczkę tej babce od trojaczków, a paczka wróciła, tak?

tamta osoba jak pisała mi mała była chętna przyjąć paczkę ale spotkać się już nie więc zrezygnowałam. A co do tej bogaczko i wcale tak nie jest, tylko po prostu mam dobre serce i kilka rzeczy mam po córce i chciałam oddać potrzebującej. Tak trudno zrozumieć, że to ja zostałam oszukana a nie ona!!

madzianka to mnie zaniepokoilas bo caly czas mysle o tej "pierwszej"osobie.Ze mna chcial sie spotkac i sama to zaproponowala:O

tak znalazla ja na nk.

o rany, ale nie wiadomo czy to ona...dajcie spokoj z tym nk. nauczka i tyle. jak ktos potrzebuje, to niech sie spotka- chyba nawet dojechac troche moze, prawda? dostanie paczki wartosci kilkudziesieciu-kilkuset zlotych, a wyda parenascie na autobus. takie wysylanie w kosmos tak sie wlasnie moze skonczyc.

Gość gdyby zaszła w listopadzie
tzn nie ją konkretnie chyba, tylko osobę o takim nazwisku, tak? i ta osoba z NK nie pasowała do potencjalnej nabywczyni z Kafe?...

na nk jest osoba o takim samym imieniu, nazwisku, ale panieńskim, bo po mężu inaczej, miejscowość też się zgadza tzn. na nk jest miejscowość a paczka na wioskę zaraz obok

mi mała- no masz rację, że lepiej się spotkać, ale z pocztą różnie to też bywa. A co do nk słyszałyście o tym, że istnieje kilka osób o tych samych imionach i nazwiskach:)?

a moze piszcze tutaj tyuly topicow co byly oszustwami.Wtedy nie ujawniacie danych osobowych a osoby zainteresowane beda wiedzialy o kogo chodzi>Baderka wyslala dziewczynie paczke a ta jej pieknie podziekowala na kafe

mamo-agatki - tak, oczywiście że tak, ale dziwne że paczka wróciła, może listonosz wiedział że tak osoba z takim imieniem i nazwiskiem tam mieszkała a teraz mieszka w mieście obok i zmieniła nazwisko więc paczka od razu wróciła ale to tylko moje gdybanie, Moja koleżanka też chciała kiedyś komuś pomóc, podała ta osoba adres a mieszka w drugim końcu polski ale akurat tak się złożyło że jej mąż jest przedstawicielem handlowym i miał trasę niedaleko i postanowił osobiście zawieźć tą paczkę, tamta osoba nie potrzebowała pomocy

tak, czasem się udaje nie zostać oszukanym :) ze swojej strony też chciałam podziękować Oli i tutaj na kafe... Ola wiesz za co :)

A może mama córci i trojaczków podała tamten swój stary adres gdzie wcześnie mieszkała za panny mając nadzieję, że listonosz paczkę zostawi np rodzicom a potem oni przekażą jej. Sama mówiła, że to jest jej nazwisko panieńskie. Moim zdaniem mama trojaczków i córci wcale nie jest potrzebująca tylko bardzo cwana.

"ale dziwne że paczka wróciła, może listonosz wiedział że tak osoba z takim imieniem i nazwiskiem tam mieszkała a teraz mieszka w mieście obok i zmieniła nazwisko więc paczka od razu wróciła ale to tylko moje gdybanie" ale co w tym dziwnego? zaniósł paczkę, ktoś mu otworzył, okazało się ze Anna Iksińska tu nie mieszka i nigdy nie mieszkała i w ogole nikogo takiego lokatory domu nie znaja, to odniósł na pocztę i oddał do zwrotu. proste.

"A może mama córci i trojaczków podała tamten swój stary adres gdzie wcześnie mieszkała za panny mając nadzieję, że listonosz paczkę zostawi np rodzicom a potem oni przekażą jej. Sama mówiła, że to jest jej nazwisko panieńskie." no ale to rodzice by przyjęli paczke wtedy, nie? albo chociaz awizo. a tak to po rpsotu wychodzi ze wysłano paczkę do osoby zupełnie niezainteresowanej tematem.

Gość ej no bez przesady!
sluchajcie, twiwerdzicie ze po zdjeciu mozna strwirdzic ze ktos jest potrzebujacy czy nie? GRUBO SIE MYLICIE! mozna miec kiedys kase i nagle ja stracic, albo prezenty dostac (np ten kontrowersyjny fortepian ktpory tu jakas zbulwersil mogl byc z czasow jak kobieta miala kase alo po prostu nie byc jej!) ja kieds tez mialam kase malowalam sie kosmetykami Diora, mialam orginalne ciuchy i co? z dnia na dzien zostalam bez srodkow do zycia, bez pracy..a ciuchy zostaly z lepszych czasow.I co? to ze bylam dobrze ubrana znaczylo ze oplywam w gotowke? to bylo kilka lat temu. Juz sie wygrzebalam z dlugow.

o tak proste, tylko pytanie czemu mama trojaczków wczoraj pisała że to jej adres i nie wie czemu paczka wróciła itd gdyby była potrzebująca to nie podała by złego adresu. tak czy inaczej to albo jakaś naciągaczka albo żarty ktoś sobie robi

ej no bez przesady - ale tamta na nk ma syna a tu było podawane że mama córci - więc pewna niegodność prawda? może jeszcze w ciąży nie jest nawet z trojaczkami