Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiłam się w mieście

Poleććcie jakąś dobrą książkę, co?

Polecane posty

;)

Gość Miriam12345
' Małe Zbrodnie Małżeńskie ' - krótkie ale na prawdę 100 % ! ' Tektonika Uczuć ' - również krótkie,ale też 100 % !

Gość kjkijk
"Erynie" Marka Krajewskiego

Gość ah_a
Italo Calvino - Jeśli zimową nocą podróżny (Se una notte d'inverno un viaggiatore)

Gość kioko
o kurwa, nie wierze, ze dorosla osoba moze komus polecic harrego pottera:O

Harrego Pottera czytałam dobrą dekadę temu :P

wyznania zakupocholiczki ps kocham cię jesienna miłość wszystko tylko nie mieta weronika postanawia umrzeć sria "ulica strachów"

Gość piczkaxxxxxxxx
a ile masz lat ? ja ci polecam " zabójczy spadek uczuc " gacek & szczepanska "smotnosc w sieci " "o jedna za duzo" jackie stevens "gruba" natalia rogińska "patrycja " agata kołakowska , o wrednej teściowej :P

Mnóstwo dorosłych osób to czyta. Moi nauczyciele (a uczyłam się w jednym z najlepszych liceów w tym kraju) nawet to czytali. Nie czytałeś/aś, to zachowuj się na tylke dorośle, żeby nie oceniać.

Ksiazka dla Ciebie szczegolnie wazne: "Slownik ortograficzny" zanim cos napiszesz: wez go do reki pa

Gość jabudabu
Pogodzić się ze światem - Stachura Zbyt głośna samotność - Hrabal Widnokrąg - Myśliwski Dolina Issy - Miłosz Nieznośna lekkość bytu - Kundera Czarodziejska Góra - Mann

Gość piczkaxxxxxxxx
niektorzy lubia takie fantastyczne , ja tam wole romansidla ale w wiekszosci polskich autorow jeszcze chcialam "sms - słowa mają siłę " d. senderek ale nie bylo w bibliotece czytal to ktos?

hej:) moge z calego serca polecic..milosc na gruzach kosowa'' Izabeli chojnackiej, ksiazka na faktach, niesamowicie wciaga. moim zdaniem powinna byc lektura obowiazkowa w szkole sredniej zeby mlode dziewczyny wiedzialy ze nie am co cjie wiazac z muzułmanami i wyznawcami islamu. poszperaj w necie , znajdziej fajny opis ksiazki,polecam!!!!!!!!!!!!!1

Gość kioko
przeczytac sobie mozna, jak ktos cierpi na nadmiar wolnego czasu, ale polecac to innym?:D Ale ok, na tym swiecie jest tez miejsce dla madrych inaczej:D

Gość 879837298
Ja polecam "To" S. kinga I tez tego autorka "Bastion", "Pod kopula", "wielki marsz"

Gość Miriam12345
' Na brzegu rzeki Pierdy usiadłam i płakałam ' czytałam w kółko przez calusieńkie wakacje i ciągle wyłam jak głupia :) !

Gość piczkaxxxxxxxx
misriam a o czym to jest ?

Gość piczkaxxxxxxxx
aj tam aj tam :classic_cool:

Gość Delicja90
Kwiat śniegu i sekretny wachlarz, Kwiat pustyni, Spalona żywcem, Księżniczka.

Gość kocichrupek24
'"Muzeum psów" lub "Kraina Chichów" J. Carrolla "Lolita" Nabokowa "Władca much" Goldinga

Gość piczkaxxxxxxxx
to z tymi pierdami to bedzie dobre , lubie takie :classic_cool:

Gość Miriam12345
Mała literówka mi się tu wkradła :P. PIEDRY * oczywiście :) . Ano ... Paulo Coelho ... nie bardzo mogę coś powiedzięc, bo efekt jest najlepszy,gdy się to czyta . Romantyczna ... poplątana troszkę z religią i wyznaniem . Przepiękna ...

Gość harika
Kiraze droga do haremu -Solmaz Kamuran ---> przeczytalam jednym tchem w 2 dni. Od zmarłej księżniczki - Kenize Mourad Dwie powieści o przejściach kobiet w świecie orientu, zawiłości haremu, sułtanatu, biedy i bogactwa. Naprawdę świetne książki. Ostatnio czytalam tez Pamiętnik żołnierza Corteza o podboju Meksyku. To była jatka! :D

Gość to moze byc prawda
mieszkam zagranica i mam niedaleko biblioteke, jestem molem ksiazkowym, ale nie zawsze udaje mi sie znalezc cos interesujacego. Czy ktos moze polecic ksiazke, ktora ma angielskiego, amerykanskiego autora? Bardzo lubie ksiazki o dawnych czasach, lubie te opisy brudnego Paryza, czy rozpusty londynskiej. Nie lubie ksiazek dla kobiet, nie lubie ckliwych opowiadan, lubie lekki kryminal, dramat, ale obecnie nie mam ochoty na cos wstrzasajacego. Korzystam z google, korzystam z biblionetki, ale ciezko, naprawde, znalezc cos, co by mi pasowalo. Jakies sugestie?